gebelikde dikkat edilmesi gerekenler yardım edermisiniz.

Gulumse21

Sevdan hep tutkudur .
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
296
2
296
37
Ankara
ben 13+3 günlük hamileyim bulantım falan yok allah şükür ilk hamileliğim .54 kg la kaldım şuanda 56,200 gr mım.kilo gidişhatım nasıl olmalı.neler yememeliyim.sadece bebeğe yarayan şeler yesem kolay doğurmak için ne gibi şeyler var .

mrb arkadasım bende yeni hamileyim burdan takip ettm hamilelik düsünmeye basladıgım anda insanların neler yasadıgını falan şükür ki hemen hamile kaldım ama bi an burdakiler sürekli belirtilerden bahsedince korktum hic bir belirtim yoktu cünkü benmde mide bulantım yok benm gecen ay sat 9 şubattı bi hafta önce ölctürdüm kanımda bhcg 570 cıktı hamilesin yarın bidaha ölctürecegm senin kac cıktı benm daha yeni bi gebelikten az cıktı sanırım ben ceviz ve badem yemeye basladım çok faydalıymıs kuzenm ebe o söledi:D

mrb arkadasım bende yeni hamileyim burdan takip ettm hamilelik düsünmeye basladıgım anda insanların neler yasadıgını falan şükür ki hemen hamile kaldım ama bi an burdakiler sürekli belirtilerden bahsedince korktum hic bir belirtim yoktu cünkü benmde mide bulantım yok benm gecen ay sat 9 şubattı bi hafta önce ölctürdüm kanımda bhcg 570 cıktı hamilesin yarın bidaha ölctürecegm senin kac cıktı benm daha yeni bi gebelikten az cıktı sanırım ben ceviz ve badem yemeye basladım çok faydalıymıs kuzenm ebe o söledi:D

hı birde kilon iyi hamile kalmıssın ben tam almısken kaldım korktum kalamayacagm die millet öle korkuttu ki aslında mayıs gibi düsünürken bir anda ilk denemede kaldım bilseydm rejim yapardım . ilk hamilelgm ama cok yakın arkadasımın hamileligi ve dogumunda hep yanındaydm kilo artımı ilk aylar olmasa daha ii bence hamileym die cok yiyenler var biz yapmamalıyız dr ona öle sölemişti su içmeyi ihmal etme özellikle 2.5 lt mutlaka iç bende sana bişey sorcam burda herkes akıntı hamilelkte oluyo hamile olduggumu akıntı geldi anladım yazanlar olmus benm hic yok sende oldu mu?

canım benim 54 kiloda hamile kalmışsın kilon çok güzel zaten 3.aya kadar alınmasın daha iyi diyor doktorlar.. 3 aydan sonra bebek kendi almaya başlıyormuş gramlarını.. bazı doktorlara göre hamilelik boyunca 10kg kadar normal.. bazılarına göre 15kg.. arkadaşım 7-8kg aldı hamileliği boyunca .. 3,5kg kızı doğdu.. plasenta ödem falan derken kendisine kalan 2-3kiloydu.. önemli olan biraz da yediklerinize dikkat etmek.. iki canlıyım da yok canım şunu diyerekten herşeye dalmayın.. biraz nefsinizi de körleyin.. ikinizin sağlığı için!

öncelikle hayırlı olsun:)
ben drumun önerdiklerini yazayım,
salam,sosis, sucuk
hazır çorba, gazlı içecek, hazır meyve suyu
alkol ve sigara -tabiki- yasak.
genel anlamda katkı maddesi içeren gıdalardan uzak dur.
ben hergün bir avuç çiğ badem yedim gebeliğim boyunca.
haftada 2-3 öğün balık.
mevsimi olan meyve ve sebzeler, güvenilir yerlerden alınan et,tavuk ve baklagiller tüket
bitki çayları 1 fincandan fazla tüketme
aklıma gelenler bunlar...

Back
X