• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikle ilgili hurafeler...

okyanus2016

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
1.245
2.032
83
Hanımlar merhabalar. Şimdiden herkese iyi bayramlar.

Öncelikle kafama taktığım şeyin hurafe olduğunu biliyorum. Ama yine de konu insanın bebeği olunca morali bozuluyor. Bu arada 18 haftalık hamileyim.

Bayram dolayısıyla memleketteyiz. Haliyle mezarlık ziyaretine gittim. Etraftaki yaşı büyük kişiler "mezarlığa gitme elin bir yerine değerse bebekte leke olur" dedi. Yani ne alaka niye olsun ki mantıklı gelmedi. Ve ben gittim. Ha bugünde gideceğim çünkü tıbbi bir açıklaması mezarlıkla ilgili yok.

Ama hormonlardan mıdır nedir mantıklı düşünsemde moralim bozuldu. Yani hem hurafe hem moralim bozuldu. Çok tezat farkındayım ama başına gelen var mı diye de sormak istedim.

Bu arada konunun dini yönü değilde annelik ve bebek sağlığı yönünü merak ediyorum. Sonuçta internetten baktım bazı yiyeceklerin yenmesiyle alakalı hurafelerde varmış. (yiyecek hurafesi hepsinden saçma geldi ama bu mezarlık olayı beni etkiledi) :(

Koca kari isi dedikleri yada eskilerin yaptigi uyguladigi seylerin bir kismini sahsen dogru buluyorum hatta biz suan teknolojinin ilerlemesiyle falan elde ediyoruz bu bilgileri ama onlar bunu onlarca yil once bulmuslar lakinnnnn bu mezarlik isi vs bunlara bende inanmam sonucta Allah birsey verecekse verecektir annemde der un vardi elimde bacagimi kasidim senin bacaginda leke var diye ama yinede inanmiyorum olacagi varmis olmus tevafuk bence takilmayin fazla Allaha emanet yavrunuz:)

Öncelikle kafama taktığım şeyin hurafe olduğunu biliyorum. Ama yine de konu insanın bebeği olunca morali bozuluyor. Bu arada 18 haftalık hamileyim.

Bayram dolayısıyla memleketteyiz. Haliyle mezarlık ziyaretine gittim. Etraftaki yaşı büyük kişiler "mezarlığa gitme elin bir yerine değerse bebekte leke olur" dedi. Yani ne alaka niye olsun ki mantıklı gelmedi. Ve ben gittim. Ha bugünde gideceğim çünkü tıbbi bir açıklaması mezarlıkla ilgili yok.

Ama hormonlardan mıdır nedir mantıklı düşünsemde moralim bozuldu. Yani hem hurafe hem moralim bozuldu. Çok tezat farkındayım ama başına gelen var mı diye de sormak istedim.

Bu arada konunun dini yönü değilde annelik ve bebek sağlığı yönünü merak ediyorum. Sonuçta internetten baktım bazı yiyeceklerin yenmesiyle alakalı hurafelerde varmış. (yiyecek hurafesi hepsinden saçma geldi ama bu mezarlık olayı beni etkiledi) :KK43:

Hepsi boş muhabbet :D
Yiyecek kısmında ise yok dut ellersen çocuğunda dur izi çıkar falan diyorlar
Geçen daldım ağacın birine elime yüzüme her yerime de sürdüm sonucu bekliyorum :D

Eltime sordum bebişin poposunda neden siyah leke var diye. Dedi ki ben hamileyken dediler ciğer yiyip elini nerene dokundurursan bebişin orasında siyah leke oluyormuş. Bende denemek için parmağımı popoma vurdum ki çıkarsa da gözüken yerde çıkmasın :) öyle de oldu yani baya parmak kadar leke var bebişin poposunda. Geçmiyor da 5yaşı var artık çocuğun. Ama mezarlığı dutu hiç duymadım

Eltime sordum bebişin poposunda neden siyah leke var diye. Dedi ki ben hamileyken dediler ciğer yiyip elini nerene dokundurursan bebişin orasında siyah leke oluyormuş. Bende denemek için parmağımı popoma vurdum ki çıkarsa da gözüken yerde çıkmasın :) öyle de oldu yani baya parmak kadar leke var bebişin poposunda. Geçmiyor da 5yaşı var artık çocuğun. Ama mezarlığı dutu hiç duymadım

annem de güya kediye ciğer vermiş sonra elini beline koymuş da işte benim de belimde parmak kadar leke var ama beyaz :D
bende ters işlemişse demek.

Bu arada konunun dini yönü değilde annelik ve bebek sağlığı yönünü merak ediyorum. Sonuçta internetten baktım bazı yiyeceklerin yenmesiyle alakalı hurafelerde varmış. (yiyecek hurafesi hepsinden saçma geldi ama bu mezarlık olayı beni etkiledi) :KK43:
Mezarlikla ne alaka neyini etkileyecek mezarlık.9ay boyunca mezarlığa gittim hiç birşey olmadi ne olucak ki. Meyve de hurafe özellikle ağaçtan koparıp yüzüme sürdüm hiç birşey yok.sacta kestim saçma saçma söylemler bunlar

O okyanus2016 merhaba..
Kulak asmayın böyle hurafelere.

Karnın dik olursa erkek, yayvan olursa kız bebeğin olurmuş. Benim karnım dimdik her gören teyze "yok yok senib oğlun olacak boşna alıyorsun kız kiyafeti" diyor. Yani bizim doktor bilmiyo bu isi. Ultrasonda yanlış goruyor di ki.

Saçları kestirme bebeğin ömrü kısalır. Valla hiç aldırış etmiyorum. Gayet de kestiriyorum. Bana gore hepsi hurafe..
Sağlıkla kucağınıza almanizi diliyorum bebişinizi..

Ben hiç öyle şeyler yapmadım mezarlığa da gitmedim ama oğlum sol kolunda koskocaman bir hemanjomla doğdu. Gittikçe de büyüyor. Ama 2 yaşına kdar geçecek inşallah.
Yani alakasız bu şeyler.

Back
X