gebelikte 20.hafta

esmerge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
9
0
merhabalar,
ben geldim bayanlar...

gebeliğin 20.haftasında olan bayanlar bebek hareketlerini hissetmeye başladınız mı benim ilk gebeliğim bir şey hissetmiyorum da sizce normal mi?
 
merhabalar,
ben geldim bayanlar...

gebeliğin 20.haftasında olan bayanlar bebek hareketlerini hissetmeye başladınız mı benim ilk gebeliğim bir şey hissetmiyorum da sizce normal mi?


Bende tam 20. haftadayım canım. Ama bende senin gibiyim. Sadece pıt pıt sanki kalbim orada atıyormuş gibi hissediyorum..
Elim sürekli karnımda fakat bunun dışında birşey hissetmiyorum :KK43:
 
Bende tam 20. haftadayım canım. Ama bende senin gibiyim. Sadece pıt pıt sanki kalbim orada atıyormuş gibi hissediyorum..
Elim sürekli karnımda fakat bunun dışında birşey hissetmiyorum :KK43:
bizde 21 haftalığız :) :nazar: bende sadece kalbim karnımda atıyormuş gibi hissediyorum başka bişey yok :KK43: gerçi bebeğimin hareketiymiş büyükler öyle diyor ama umarım öyledir :) :KK49:
 
Yaa beni de korkutmuştu arkadaşlarım 20.hafta çok geç değil ben şu an 24 oldum ve daha 2 haftadır hissediyorum

Daha önce doğum yapmamış ve iç karnı geniş olanlar geç hissediyor...

Korkacak bir şey yok yani o orada oynuyordur :)
 
ben ufalkığı 21. haftada elimle dürtmeye başlamıştım. 22. haftada dürtüp elimi karnıma koydum. hiç beklemediğim bu anada bana sağlam bi tekme attı. korkudan ağlamıştım. ertesi günden itibaren her 2 saatte bir uyanıp dürtmüştü beni. yani bazen seyirme bazen tepik olarak hissetmeye 22. hafta içinde başladım. şimdi 27. haftada ve gümbür gümbür geliyorum diyor :)
 
25 haftadayım ve içimde filler zıplıo sanki buda iç karnmın çok dar olmasından bu kadar hissediyorum herhalde ilk hareketini 17, haftada hissemiştim sonra 2-3 hafta pek bişi anlamadım ama şimdi kızımla beraber geziyoruz hep
 
20. haftamı dün doldurdum ve dün gece gerçekten hissettim.. ilk gebeliğim bu.. kadın doğumcu arkadaşımın tavsiyesiyle dün gece ballı süt içtim, 2 saat kadar yattım ve bekledim elim karnımda.. sonunda başladı bizimki gerinmeye tekmelemeye, gazdan bariz farklıydı anlayacaksınız hissedince. çok mutlu oldum ağlayacaktım sevinçten. zaten hareket ettiğini biliyorum usg lerde zıplıyor hep :KK1: ama hissetmek çok güzeldi. ilk gebeliklerde 24. haftaya kadar hissedilmeyebiliyor korkmayın sakın, doktor kontrollerinizde bebek sağlıklıysa hiç endişeniz olmasın. sadece bekleyin.
 
Bende tam 20. haftadayım canım. Ama bende senin gibiyim. Sadece pıt pıt sanki kalbim orada atıyormuş gibi hissediyorum..
Elim sürekli karnımda fakat bunun dışında birşey hissetmiyorum :KK43:

karnınızda ritmik olarak kalp atışınızla uyumlu ve sürekli kesintisiz pıtpıtlar karnınızın içinden geçen büyük damar aortanın yansımalarıdır sadece.. bebek hareketi değil. hissettiğinizde bebeğinizin hareketi olduğunu hemen anlayacaksınız gazdan ya da nabızdan farklı daha kuvvetli basbaya içinizde bir canlının olduğunu anlıyorsunuz
 
Hııım.... Anladım ..
Benim de yarın kontrolüm var. Bir sürü şey soracağım diyorum o anda her şeyi unutup ekrana kilitleniyorum :) sonra eşimle yine unuttuk sorular sormayı deyip hayıflanıyoruz :) Bazen bir şeyler oluyor içimde ama gaz mı yoksa bebek hareketlerimi çözemiyorum.. Umarım en kısa zamanda ben artık buradayım annecim der :) Yarın tam 20. haftamı doldurup 21. haftama gireceğim. Kızıma bir an önce kavuşmak istiyorum :)
 
Bu konuda şanslı olanlardanım sanırım. İlk bebeğim olmasına rağmen 2-3 hafta önce tekmeleri hissetmeye başladım. Önce abartmıyım artık değildir dedim ama bedenini dinlemeyi seven biri olarak bu minik tekmeler yeniydi. Bazen bi kaç tık ve 2-3 gün sessizlik oluyordu. Şimdi 19. haftamıza girmek üzereyiz ve her gün 5-6 sefer hissediyorum. Ama bi kaç tekme sonrası bi süre sessizlik yine. Şöyle tekmeyi attığında karnımdan hareketlerini görebileceğim günleri bekliyorum. Bugun 36. haftasında olan bi arkadaşımla hastaneye gittik, elimi karnına koydum. Resmen bebeğin kafasıydı, görünen hareketler de cabası. Heyecandan çığlık atmamak için zor tuttum kendimi. Benim en ufak tekmelerde bile gözlerim doluyo hemen zaten. Bu annelik beni çok ağlak yaptı. :KK53:
 
ben de şanslı olanlardanım sanırım ilk gebeliğim olmasına rağmen 16. haftamı bitirdiğim gün hissetmeye başladım ve devamı geldi.ama ilk zamanlar hissetmek için büyük çaba sarfediyordum tatlı yiyip saatlerce bekliyordum eğer anlayamazsam yüzüstü yatıyordum öyle emin oluyordum.şimdi çok şükür beni yerimden zıplatıyor bazen.ama çok güzel birşey.elimi dayıyorum karnıma o da gelip oraya dayanıyor bayılıyorum buna.dediğim gibi tatlı yiyip yüzüstü yat büyük ihtimal hissedersin
 
bende 21. haftadayım 2 haftadır hissediyorum bebeğimi tekme gibi değilde kelebeğin kanat çırpması gibi
 
Hamilelik (Gebelik) 20. Hafta

Tebrikler. Gebelik maceranızın tam ortasındasınız. Bebek anne karnındaki yaşamının yarısını tamamladı. Bu haftada doğumdan sonra 5 yaşına kadar devam edecek olan hızlı beyin olgunlaşması başlar. Bebeğin koku, tat, işitme, görme ve dokunma duyuları iyice aktif olmaya başlar.Kaşlar ve saçlar iyice belirginleşir. Fetus sık sık göz kırpar. Lanugo adı verilen tüyler tüm vücudunu kaplar ancak yoğun olarak yüz ve boyun çevresinde bulunur. Kalp atımları hızlanır. Erkek bebekteki testisler karın boşluğundan torbalara doğru inmeye başlar. Eğer bebeğiniz bir kız ise yumurtalıklarında tam 6 milyon yumurta hücresi vardır. Bundan sonra yeni yumurta hücresi gelişmez. Mevcut olanların ise sayısı giderek azalır ve doğumda yaklaşık 1 milyona iner. Bebeğin hareketleri de hızlanır ve kuvvetlenir. Bebeğin ağırlığı yaklaşık 250-450 gram arasındadır. Bu haftadan sonra gebeliğin sona ermesi düşük olarak değil erken doğum olarak isimlendirilir. Bebeğin tüm organlarının ve kalbinin değerlendirildiği malformasyon ultrasonografisi ya da başka bir isimle ikinci düzey ultrason için ideal zaman 20. haftadır. Bu haftada rahimin tepe noktası göbek deliği hizasına kadar büyümüştür. Bu dönemden sonra 38. haftaya kadar her hafta yaklaşık 1 santimetre yükselir. 38. haftadan sonra ise bebeğin doğum kanalına doğru inmesi nedeni ile rahimin tepe noktası da aşağıya inmeye başlar. Orta hatta göbek deliği ile kasık arasında siyahlık belirmeye başlar. Buna linea nigra adı verilir ve doğumdan sonra kaybolur. Bu haftadan sonra gebelik çatlakları görülebileceğinden önlem almak yararlı olacaktır.Bebeğin hareketleri rahatça hissedilebilir. Normalde bir bebek saatte en az 2 kez hareket etmelidir. Ancak bu sayı gerçekte çok daha fazla olmasına rağmen sadece yeterince güçlü olan hareketler anne adayı tarafından hissedilebilir.
 
cuma günü kontrolüm vardı bebek hareketlerini hissetmediğimi söyledim dr.oda normal daha 5.aya yeni girdiniz dedi ultrasonda çok şükür hareketlerini gördük.
 
Arkadaşlar artıkkk hissediyorum. hatta kelebeğin kanat çırpması gibi değil. Bildiğin hareketlerini.. bazen sıçrıyorum.. son 2-3 gündür bu durumdayım. harika bir şey bu..
 
Birsey sormak istiyorum hamileligimin 13. Haftasinda bebegimin cinsiyetini ogrendik yani tekrar cinsiyet degisebiliyor mu ?? Basina boyle birsey gelen var mi bana yardımcı olurmusunuz aklima cok takılıyor :)
 
X