Gebelikte ağır kaldırma

htcbrkrkn

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2023
165
49
18
31
Merhaba arkadaşlar hani gebelikte ağır kaldirilmaz diyoruz diyoruz elbet ama bu agirliktan kasıt ne kadar acaba bugun mecburi kaldırdım içim hiç rahat degil

Merhaba arkadaşlar hani gebelikte ağır kaldirilmaz diyoruz diyoruz elbet ama bu agirliktan kasıt ne kadar acaba bugun mecburi kaldırdım içim hiç rahat degil
gebeliğin çok başındasınız, genel olarak raflara yükselmeyin, parmak ucunda yükselmeyin sürekli eğilip kalkmayın. Ve mümkünse gerçekten normal bir poşetle taşıyabileceğiniz ağırlığın üstünde bir ağırlık taşımayın

Net bi sayı bilmiyorum ama kendi ağırlığımın yüzde 10'undan fazlasını kaldırmamaya dikkat ettim. yani işte 50 kiloysanız 5-6 kg gibi.

gebeliğin çok başındasınız, genel olarak raflara yükselmeyin, parmak ucunda yükselmeyin sürekli eğilip kalkmayın. Ve mümkünse gerçekten normal bir poşetle taşıyabileceğiniz ağırlığın üstünde bir ağırlık taşımayın
Poset biraz agirdi bi litre su ve buzlu yiyecek biraz endiselendim ama problem olsa belli olurdu dmi

Net bi sayı bilmiyorum ama kendi ağırlığımın yüzde 10'undan fazlasını kaldırmamaya dikkat ettim. yani işte 50 kiloysanız 5-6 kg gibi.
Çok mantıklı. Muhtemelen oyle gibi. Sıkıntı olsa agri veya kanama seklinde belli ederdi dmi bi kaç saat gecti üstüne

Sağlıklı bir gebelik halter de kaldırsanız zarar görmez diyen doktorlar var. Bence panik yapmayın. Ama bundan sonra dikkat edin yine de.
Benim onceden bi düşüğüm varda dikkat et demişti ama iste bazen mecbur kalıyorsun. Am sanırım bi sıkıntı olsa şimdiye belli ederdi dmi bi kaç saat gecti

Benim onceden bi düşüğüm varda dikkat et demişti ama iste bazen mecbur kalıyorsun. Am sanırım bi sıkıntı olsa şimdiye belli ederdi dmi bi kaç saat gecti
Tabi ki, belli ederdi bu saate kadar ağrı, sancı vs. İçiniz rahat olsun. Gene de tedbir alayım içim rahat olsun derseniz de bugünü dinlenerek geçirin

Ağırlık olarak Ne kaldırdınız acaba ? Ben hamile olduğumu bilmiyordum.evi badana yaptım tek başima 🙈kızımın ağaç mobilyalarının yerlerini değiştirdim.ici toprak dolu limon saksilarini üst kattan alt kata taşidim.cok şükür hicbirsey olmadı.hamile olduğumu bilseydim asla kaldirmazdim.eger riskli ise gebeliginiz tabiki ağırlık kaldırmamalisiniz ..bebeği olanlar,çocukları olanlar hamileyken çocuklarını kucağına alıyor.kanamaniz yoksa korkmayın 🥰❤️

Son düzenleme:
Ağırlık olarak Ne kaldırdınız acaba ? Ben hamile olduğumu bilmiyordum.evi badana yaptım tek başima 🙈kızımın ağaç mobilyalarının yerlerini değiştirdim.ici toprak dolu limon saksilarini üst kattan alt kata taşidim.cok şükür hicbirsey olmadı.hamile olduğumu bilseydim asla kaldirmazdim.eger riskli ise gebeliginiz tabiki ağırlık kaldırmamalisiniz ..bebeği olanlar,çocukları olanlar hamileyken çocuklarını kucağına alıyor.kanamaniz yoksa korkmayın 🥰❤️
Kanama yok çok şükür 🤲🏻 7 kilo falandir muhtemelen bir litre su ve buzlu yiyecekler iste buyukler verince tasiyamam diyemiyosun.. bi düşüğüm var doktor agir kaldirma dedi ozel hayati bile yasakladı o yuzden korkuyorum benimde tek tesellim çocuğunu kucaklayanlar . İkindide geldim eve simdiye bi yerden cikardi heralde dmi sıkıntı olsa

Oğlum 12 kilo her gün sayısız kucagıma alıyorum indiriyorum kaldırıyorum, endişe etme, bi risk varsa tabi durum farklı olabilir

Kanama yok çok şükür 🤲🏻 7 kilo falandir muhtemelen bir litre su ve buzlu yiyecekler iste buyukler verince tasiyamam diyemiyosun.. bi düşüğüm var doktor agir kaldirma dedi ozel hayati bile yasakladı o yuzden korkuyorum benimde tek tesellim çocuğunu kucaklayanlar . İkindide geldim eve simdiye bi yerden cikardi heralde dmi sıkıntı olsa
Kaç haftalık hamilesiniz ? Mesajlarda göremedim gebelik haftanizi.progesteron kullanıyor musunuz ?

Belli bir kilodan bahsetmiyoruz. Alisik olduğunuz ağırlıktan fazlasini kaldirmak sorun yaratir. Bir de kaldirirken olusabilecek ters hareketler sonucu, eskilerin "emzik dusmesi", tibbin "plasentadan ayrilma" dedigi olay yasanabilir.

Yukari uzanmak ve agir kaldirmak ciddi sorun yaratabilecek hareketler.

Düşük riskin yoksa bir sorun olmaz, biz 6 aylik hamile olana kadar hasta taşıyoruz , kilolarca ağirlikta cantayla vaka yerine cikiyoruz kaç kat merdiven ambulansta sallanma vs de cabası. Bir sürü kadın böyle calisti dogurdu, gebelikte stres en tehlikeli olan şeydir bu yüzden stres yapma kanaman ağrın yoksa bir şey yoktur Allahın izniyle

Tedbir bizden takdir allahtan tabii ama bu konu açılmışkrn bende sorayıö 6+5 im. Bugün havuza gittim . Herhangi bi sıkıntım yok havuzada ilk dolduğunda kimse yokken girdim kalabalıklaşınca çıktım , bir sıkıntı olurmu gebeliğinde dgiren oldumu

[/QUOTE]
Tedbir bizden takdir allahtan tabii ama bu konu açılmışkrn bende sorayıö 6+5 im. Bugün havuza gittim . Herhangi bi sıkıntım yok havuzada ilk dolduğunda kimse yokken girdim kalabalıklaşınca çıktım , bir sıkıntı olurmu gebeliğinde dgiren oldumu
ben kendim çok çabuk idrar yolu enfeksiyonu olduğumdan sitemizdeki havuza girmiyorum.tenha zamanda girdiğiniz için de bı sıkıntı olacağını zannetmiyorum.havuzun kloru kontrollü cihazlarla sağlanıyorsa bir sorun olmaz.zaten gebelik haftaniz küçük.bebege zararı olmaz diye düşünüyorum.❤️🥰

Havuza herkesin ayağı/ poposu giriyor o yüzden çok mecbur kalmazsam biri beni içine atmazsa girmiyorum 😬 steril değil. Kulak, idrar yolları enfeksiyonları, mantarlar ohooo…

Back
X