Gebelikte Aptt değeri çok yüksek:(

Alfid

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2015
1.495
1.754
133
Merhaba herkese iyi akşamlar, 17haftalık hamileyim gebelikte yapılan tahlillerde aptt değerim yüksek çıktı doktor hematoloji bölümüne gönderdi oda tahlile bakıp cerrahpaşa sevk edip karışım tahlili istedi neyse sonuç çıktı faktör eksikliği yazıyor sonuçta,eşim götürdü doktora göstermeye oda sonuca bakmış ptesi gelsin tekrar bir tahlil yapacağız demiş başkada birşey dememiş..Aptt yüksekliğiyle ilgili nette okadar çok şey yazıyorki birde faktör eksikliği çıktı başıma hemofoli yazıyor nette kafam çok karıştı bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Pıhtılaşma yüksekligi nasıl bi sorun oluşturuyomuş bilmedigm için soruyorum?

Bende var.
Faktör xıı eksikliği benim.
Kanım pıhtılaşmıyor, kanama zamanların uzun. Yani aynı yarada birinin bir saat kanıyorsa benim iki saat denebilir.
Geçici bir şey değil. Muhtemelen geçmişte vardı fark etmediniz.
Diş çekimi dahil herhangi bir işlem yapılmadan önce hematolojiden onay almak gerekiyor.

Aptt yüksekliği kanın geç pıhtılaşması,kanamanın durmaması gibi şeyler söyledi doktor

Bende var.
Faktör xıı eksikliği benim.
Kanım pıhtılaşmıyor, kanama zamanların uzun. Yani aynı yarada birinin bir saat kanıyorsa benim iki saat denebilir.
Geçici bir şey değil. Muhtemelen geçmişte vardı fark etmediniz.
Diş çekimi dahil herhangi bir işlem yapılmadan önce hematolojiden onay almak gerekiyor.
Şuanda da gebesiniz herhangi bi tedavi uuyguladılar mı size yani zararı varmı gebelikte

Şuanda da gebesiniz herhangi bi tedavi uuyguladılar mı size yani zararı varmı gebelikte

Hayır herhangi bir tedavi uygulanmadı. Zaten bir tedavisi yoktu. Ameliyat olma, kaza geçirme falan gibi durumlarda riskli. Normalde bir etkisi yok. Son 7 8 senedir hep normal ama üst sınırda benim.
Doğum esnasında da kan bulundurulacak.

Hayır herhangi bir tedavi uygulanmadı. Zaten bir tedavisi yoktu. Ameliyat olma, kaza geçirme falan gibi durumlarda riskli. Normalde bir etkisi yok. Son 7 8 senedir hep normal ama üst sınırda benim.
Doğum esnasında da kan bulundurulacak.
Anladım teşekkür ederim bilgi için

Back
X