Gebelikte arı sütü ve arı poleni

pretty_angel

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2009
224
3
641
İstanbul
Arkadaşlar hamileyken arı sütü ve arı poleni yemenin sakıncası var mı? Bunları hamileyken tüketen var mı? Bebeğe zararlı mı diye merak ediyorum.

Bende merak ediyorum. Nette yaptığım araştırmalarda DOKTOR'unuza danışmadan kullanmayın diyor. C.tesi gidecem sorayım.

nette okuduğum kadariyle arı sütü ve polen bebeğin
beyninin gelişmesini ve daha zeki olması sağlıyormuş
her sabah aç karnına 1 çay kaşığı içiyorum ama doktora
sorulup kullanılacağını bilmiyordum endişelendim şimdi
kontrolum da 1 hafta sonra öğrenen olursa paylaşırsa sevinirim
arkadaşlar

Bu tip te bitkisel ve hayvansal kökenli olup içinde aktif maddelerin içeriği ve miktarı standartize edilemeyen bir takım maddelerin kullanımı kimi zaman risk taşıyabilmektedir.Arı sütü ve poleni standart bir ürün değildir.Elde edildiği tabiat şartlarına göre içeriği değişebilir.Bu nedenle uzn süre kullanımınızı önermem.

Uzm.Dr. Ersan ŞENER

nternette şöyle bir araştırma yaptım: arı sütünün ingilizcesini yani royal jelly ve doğurganlık (fertility) beraber arandığında 45 bin site çıkıyor. Bu siteler arasında doğrudan bilimsel araştırmalarını yayınlayan üniversite siteleri de var. Bunlara göre hamillelik şansı gözle görülür biçimde artıyormuş.

Hamilelikte kullanımıyla ilgili Royal Jelly Pregnant use köklerini kullanınca 115 bin site çıktı. Bunlardan biri ingiliz kraliyet ailesinin hamileliklerde arı sütünden bol bol kullandığı anlatıyor. Lady Diana da kullanmış. Anne karnında çocuk gelişimine komple faydalıymış. Yalnızca arı ürünlerine polene vs alerjisi olanlar kullanmamalıymış. Bal yiyebilen herkes kullanabilirmiş. Allerjsi olmayanların hepsine tavsiye ediliyor.

Hatta 6 aylıktan itibaren bebeklerde çok küçük dozlarla kullanılması öneriliyor. Zihin gelişiminden, kemik-kas-sinir sistemlerinin sağlıklı ve güçlü gelişimine kadar pek çok alanda olumluymuş. Bağışıklık sistemini de güçlendiriyormuş.

Yine bir sitede son 25 senede arı sütü ve polen gibi arı ürünleri konusunda binlerce üniversite araştırması yapıldığı yüzlerce link verilerek yer almış. Anladığım kadarıyla ABD, Japonya gibi ülkelerde kullanımı çok yaygın. Avrupada da yaygınca. Ama yine anladığıma göre bizde kullanımı geride gibi..

Bir de geç yaşlarda hamile kalanların deneyimlerini paylaştıkları sitelere baktım. Orada denenen yollar, doğal ya da reçeteli ilaçlardan fayda görülüp görülmediği gibi konular paylaşılıyor. Denenen ve başarı sağlananlar arasında sık sık arı sütü ya da polen ya da ikisinin birden kullanımına rastlanıyor. Bir tanesi herşeyi senelerce denedikten sonra ne kaybederim diye arı sütü kullanmaya başlamış iki ay sonra sonuç almışlar.

Bir de ilgimi çeken bir şey Amerika'da sadece arı ürünleriyle tedavi yapılan klinikler varmış. Yani bazı birileri normal hastaneler yerine direkt o kliniklere gidiyorlarmış. Bunlara apitherapy clinics deniyor. Böyle yazılınca tam 22 bin site çıkıyor. Sadece Apitherapy yazılınca 132 bin site bulunuyor.

Bunların hepsini google'da araştırdım. Araştırma nedenim ise şöyle bir düşünceydi: Eğer bu ürünler faydalıysa ya da değilse amerikayı yeniden keşfetmeden bunu öğrenmek mümkün olmalıydı. Final olarak.. Dünyada yapılan ve ünivesitelerce desteklenen keşif ve araştırmalara göre bu ürünler ziyadesiyle faydalı görünüyor.

Bu araştırmayı bu yaşımda yani şimdilerde yapmamın nedeni ise burada gördüğüm arı sütü ve polen kullanalım mı sorusu ile buna yönelik yanıtlardı. Mütevazi araştırmamı sizlerle de paylaşmayı sonunda borç bildim. Umarım biraz olsun faydam dokunmuş olsun.

çok güzel bilgiler vermişsiniz, teşekkür ederim araştırmalar için. ben daha hiç polen tüketmedim ama faydalı olduğunu duydukça artık başlamam gerektiğini düşündüm.

arı ürünlerine karşı alerjiniz yoksa bir zararı yok diye biliyorum.
bende hamile kalmadan 3 ay önce 2 kür üst üste yapmıştım yani toplam 40 gün kullandım. zaten 3 ay sonra oluşacak yumurtaların kalitesini arttırıyormuş. gerçektende üç ay sonra kendiliğinden hamile kaldım hemde temmuzda 1 tüp bebek denemem vardı negatif sonuçlanan. bize süprizden bile büyük oldu bu hamilelik bugün 5 haftalık hamileyim doktorum ilk 3 ayda vitamin bile kullanmanı istemiyorum sadece folik asit dedi. eğer izin verirse 2. ve 3. 3 aylık dönemlerde bende arı sütü bal polen karışımını kullanacağım.

gebelikte faydaları ile ilgili aşağıda yazanları bulmuştum bende bir ara.

Gebelik esnasında bebek gelişiminin sağlıklı olmasında
Bebeklerin, çocukların beden ve zekâ gelişiminde
Gebeliğe hazırlanmalarda
Gebeliklerde
Gebelik sonralarında
Emzirmelerde laktasyonun artırılmasında
Prematüreliği büyük ölçüde önlemede
Mongoloid doğumu önlemede (Anne, gebelik öncesi ve gebelik kürleri uygun kullanmışsa)
Prematürler de yaşam gücünün artırılmasında

Rica ederim. Öte yandan ingilizce aramalara Türkçe aramalar da katılabilir. Google da arı sütü ve arı sütü polen diye arayınca pek çok site çıkıyor. Pek çoğu bilgi tekrarı içeren siteler. Ama ben çok orjinal ve kitaplar dolusu bilgi içeren bir siteyi ilk aramada kolayca buldum. Bu sitede hamile kalmak için arı sütünün ne kadar etkili olduğunu bir üniversite deneyiyle açıklıyor. Tedavi gören 99 çiftin yarısına arı sütü vermişler diğer yarısına sadece normal tedaviye devam etmişler. Arı sütü verdiklerinden 2 ayda 24 olumlu sonuç alınmış. Diğerlerinden aynı sürede 7 gebelik gerçekleşmiş. Buna benzer pek çok yararı varmış. İnsan okudukça her yaşta öğreniyor. Ben en kısa zamanda biraz tedarik edip kullanacağım. Sağlıklı yaşam, hastalıktan korunma ve gençliği uzatmak için kullanılabilecek bir şeymiş arı sütü.

canım ben 6 haftalık hamileyim doktoruma sordum arısütü poleni kullanabilirsin dedi sakıncası yokmuş canım bana possifloara bile verdi ben deprosyan hastasıyım bitkisel bir zararı yok dedi canım

ben ölesine almıştım arı polenlerini aslında bir iki haftadır aklıma geldiği günler bi çay kaşığı fln yiyorum şimdi hamile olduğumdan şüpheleniorum üç gün geciktim faydalı olduğunu düşünüorum ama beklenmedik bi reaksiyon gösterebilir mi korkmuyor da değilim sizce ne yapmalıyım bebek istiorduk hamile olabilirim öle değil mi yoksa gecikmemin başka bi sebebi mi var düzenli adet görüordumm tecrübelerinizden faydalanırsam sevinirim

Ben 2.5 aylık hamileyim gebelikten öncede sabahları aç karnına bal polen kullanıyordum gebeliğin ilk günlerinden beride devam ediyorum ama ilk trimesterde vitamin kullanımının tehlikeli olduğunu bilmiyordum. Hatta eşim istediği için balıkyağı hapıda kullanıyordum şimdi çok korkuyorum bebeğime zararı olmaz inşallah bir etkisi olup olmadığını nasıl veya ne zaman öğrenebilirim acaba? Aslında araştırmacı bir anne adayıyım ama vitamin kullanımının zararını yeni öğreniyorum, doktorum bile bana internetçi hastam diyor, şimdi kullandığım şeyleri söylesem kızar diye korkuyorum...Bu konuda tecrübesi olan varsa olumlu olumsuz bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

bayanlar merhaba.ben hamile kalmayı çok istiyorum.şimdi 31 yaşındayım.eşim şu an istemiyor;yaza yaparız diyor.benim hadi olmazsa diye korkularım var.doğurganlığı artırıcı gıdaları almak istiyorum.arı sütü ve polen kullanmak istiyorum.gebelik öncesi nasıl, ne kadar kullanmam gerekir.bileniniz var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…