• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Aşırı Mide Bulantısı Yaşayanlar

Seydaks

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2015
49
7
6
31
Herkese merhaba.
Arkadaşlar bu ayın 30 unda tam 2 aylık hamile olacağım inşallah. Bu bulantılar beni bitirdi bir haftayı geçmiştir belki. Bir haftanın beş günü hastanede serum aldım. Kustuğumda da sırf safra kusuyorum. Hiç beslenemiyorum, sabah akşam folik asit içiyorum, bi de arada çubuk kraker yiyorum. 4 kilo verdim bu süre içerisinde. Bebek sağlıklı, bir problem yok şükür ama ben sürünüyorum benim için hayat durdu. Serum alıyorum, doktor içine bulantı ilacı koyuyor, biraz toparlanıyorum sonra başa dönüyorum. Doktor geçecek diyor ama geçene kadar ben ne hale geleceğim bilmiyorum. Bugün son serumu aldım, yarından itibaren zofran diye bi ilaca başlayacağım. Beni bir nebze olsun rahatlatacak tavsiyelerde bulunur musunuz? Biraz morale ihtiyacım var, karamsarlığa kapılıyorum nasıl geçecek ne yapacağım ben diye. Belki sizin vereceğiniz ufak bir tüyo benim bulantılarımı biraz rahatlatabilir.. Teşekkürler şimdiden.

Allah sabır versin :KK43: Bende çok çektim ve uzun sürdü. Size tek soyleyebilecegim geçiyor. Biraz sabır. Benim yediğim hicbirsey geçirmiyordu bulanti hissini. Beyaz leblebi bir miktar iyi gibiydi. 18. Haftaya kadar günde 4 5 kez kustum 18 den sonra kusma azalarak devam etti. 5.5 aydan sonra hiç kusmadim. Ama hala az az bulantım var. Son 1 aydır çok çok az var. Şu an gayet iyiyim

Bir de sakin bebeğim beslenmiyor iye düşünmeyin. O kadar kustum ama bebegin gelişimi hep öndeydi. O sizin depolardan alacağını alıyor. Bol bol temiz hava alın. Ben Mart ayında bile pencerimizi aralık bırakıyordum. Mutfağım kokuyordu yemek yapmayı bırakın mutfağa giremedim. Eşim daim mutfak kapısını kapalı tutuyordu. Herşey koktu bana hersey. Eşim bile :) Ama geçti gitti işte. Şimdi çok çok rahatım. O günleri hatırlamak bile istemiyorum

Bir de sakin bebeğim beslenmiyor iye düşünmeyin. O kadar kustum ama bebegin gelişimi hep öndeydi. O sizin depolardan alacağını alıyor. Bol bol temiz hava alın. Ben Mart ayında bile pencerimizi aralık bırakıyordum. Mutfağım kokuyordu yemek yapmayı bırakın mutfağa giremedim. Eşim daim mutfak kapısını kapalı tutuyordu. Herşey koktu bana hersey. Eşim bile :) Ama geçti gitti işte. Şimdi çok çok rahatım. O günleri hatırlamak bile istemiyorum
Mutfağa girmek falan hak getire zaten eşim kendi yapıyor kendi yiyor kendi yıkayıp topluyor. Her şeyden içim kalkıyor, her şey kokuyor.
İnşallah çabuk geçer, ne zormuş evlat sahibi olmak :) doktor bile bugün gel bebeğin kalbini dinle de ne için bunları çektiğini anla dedi.
Çok teşekkür ederim. Allah hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin.

Mutfağa girmek falan hak getire zaten eşim kendi yapıyor kendi yiyor kendi yıkayıp topluyor. Her şeyden içim kalkıyor, her şey kokuyor.
İnşallah çabuk geçer, ne zormuş evlat sahibi olmak :) doktor bile bugün gel bebeğin kalbini dinle de ne için bunları çektiğini anla dedi.
Çok teşekkür ederim. Allah hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin.
Ahhh o kalp atışları ultrasonda kipirdanislari yok mu. O an herseyi unutuyorsun :) Çok heyecanlanacaksiniz kalp atislarini dinlerken. Mide bulantisina care yok belki ama Dr görüşmeleri çok çok keyifli tadını çıkarın bulantiya odaklanmayin; )

Kendime telkin veriyorum sürekli. Kalp atışını duyduğum an her şeyi unutuyorum zaten. Sabır lazım artık bundan sonra, biraz leblebi ve biraz sabır :P

Herkese merhaba.
Arkadaşlar bu ayın 30 unda tam 2 aylık hamile olacağım inşallah. Bu bulantılar beni bitirdi bir haftayı geçmiştir belki. Bir haftanın beş günü hastanede serum aldım. Kustuğumda da sırf safra kusuyorum. Hiç beslenemiyorum, sabah akşam folik asit içiyorum, bi de arada çubuk kraker yiyorum. 4 kilo verdim bu süre içerisinde. Bebek sağlıklı, bir problem yok şükür ama ben sürünüyorum benim için hayat durdu. Serum alıyorum, doktor içine bulantı ilacı koyuyor, biraz toparlanıyorum sonra başa dönüyorum. Doktor geçecek diyor ama geçene kadar ben ne hale geleceğim bilmiyorum. Bugün son serumu aldım, yarından itibaren zofran diye bi ilaca başlayacağım. Beni bir nebze olsun rahatlatacak tavsiyelerde bulunur musunuz? Biraz morale ihtiyacım var, karamsarlığa kapılıyorum nasıl geçecek ne yapacağım ben diye. Belki sizin vereceğiniz ufak bir tüyo benim bulantılarımı biraz rahatlatabilir.. Teşekkürler şimdiden.
Ayni durumdayiz:( bi yandan agliyorum bi yandan midem bulanıyor. Neden hamile kaldigimi bile sorgular oldum:( cok isteyerek kaldim aslinda. Bende 12.haftada geçecek diye kendimi avutuyorum:(

Ayni durumdayiz:KK43: bi yandan agliyorum bi yandan midem bulanıyor. Neden hamile kaldigimi bile sorgular oldum:KK43: cok isteyerek kaldim aslinda. Bende 12.haftada geçecek diye kendimi avutuyorum:KK43:
Allah yardımcımız olsun. Doktor bir ilaç verdi. Onu kullanıyorum. Kullanırken fena değilim. Dün dedim ki bir gün içmeyeyim şu ilacı bakalım ne olacak. Sürekli kustum, bu sabah kalkar kalkmaz da kustum hemen ilacımı aldım yatıyorum. Allah a yine de şükrediyorum, dermansız dert değil, güzel bir şey için bunları yaşıyoruz. Elbette bir sonu var, sadece sabır lazım.

Herkese merhaba.

Sizin yaşadıklarınızı şimdi ben yaşıyorum surekli serum aliyorum 14. haftadayim hala aşırı bulantı devam ediyor. eğer sabah bulanti hapını içip geri yatmazsam sonrasında icsem bile fayda etmiyor. doktor hastaneye aldı bi buçuk hafta hastanede yattim ne yapicagimi şaşırdım

Evet bende senin gibiydim gunde 2 kez kustugum oluyodu hicbisi yiyemiyodum su gibu bisi kusuyodum cok sukur gecti sabret seninde gecicek

Evet bende senin gibiydim gunde 2 kez kustugum oluyodu hicbisi yiyemiyodum su gibu bisi kusuyodum cok sukur gecti sabret seninde gecicek
Günde iki kere kusunca çok şükür diyorum ben bi yudum su ictigimde kusmaya gidiyorum durmuyo midemde hiç bişey ağzım burnum kuruyo artık millet su içerken canım cekiniyo.

Kusman o derece siddetliyse bi doktora gorunmenin zamani gelmedimi

Bana dil üstü vermişti onzyd minicik çilekli bi hap su olmadan ağzında eritiyorsun ve çok etkili.
Artık hap icebiliyorum duruyo midemde. şimdi de derdim ikili taramada kan sonucumun birisi yüksek çıkmış ona canım sıkıldı ankaraya sevk edebilirim diyo doktor

Back
X