Gebelikte astım

drusella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
819
3
96
Ankara
Hamileliğin 16. haftasındayım. Nefes darlığı nedeniyle hastaneye gittiğimde solunum testi yapıldı ve astımım olduğu söylendi. Göğüs hastalıkları doktoru ve jinekoloğum ikisi de düzenli olarak ilaç kullanmama karar verdiler. Gebelikte astım ilacı kullanıp sonra sağlıklı doğum yapan var mı? bir de gebelik öncesi böyle bir durum bilinmiyordu acaba gebelikte astım teşhisi konup sonra geçen var mı aramızda?

canım bende 3 yıldır astım hastasıyım tabi bende kronik bir şekilde devam ediyor bende sürekli düşünürdüm hamile kalınca neyaparım diye doktoruma sürekli kullandığım ilacı söyledim sereted 250 mcg kullanıyorum canım günde 2 kez kullanıyordum normalde ama sadece geceleri yatmadan önce kullanıyorum doktorumda hiçbir sorun olmaz rahatça kullan dedi ve nefes olarak çok rahatım sende doktorunla görüş bunu benim bahsettiğim ilaç hava olarak kullanılıyor çok geçmiş olsun

canım seni üzmek istemem ama astım kalıcı bir hastalık malesefki tedavisi yok sadece ilaçlarla kontrol altında tutulabilir

canım seni üzmek istemem ama astım kalıcı bir hastalık malesefki tedavisi yok sadece ilaçlarla kontrol altında tutulabilir

Cevabın için çok teşekkür ederim. Hamilelikten önce böyle bir sıkıntım olmadığı için bir ümit acaba doğum sonrası geçer mi diye düşünmüştüm. Doktor o zaman tekrar değerlendiririz dedi ama pek ümit vermedi o da. Günde iki kez Atimos verdi ve ataklar için Ventolin 12 ve 100 mcg ler. Yatak odası için soğuk buhar makinesi kullanıyor musun? bana bir de onu tavsiye ettiler. Bu arada senin az kalmış ne güzel inşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine canım.

malesef geçmiyor canım keşke tedavisi olsaydı ama kafana takma sakın ben çok üzülmüştüm astım oldum diye ama ilaçlarla normal biri gibisin o yüzden hiç kendini üzme başından sana tavsiyem kontrol altında tutulması kadın doğum doktoruna söyle bu durumu oda muhtemel olarak doktora yönlendirecekdir Allah korusun atak falan geçirme nefes darlığı gibi göğüs hastalıkları bölümüne git canım hamile olduğunu söyle kontrol altına alsınlar ventolin bende kullanmıştım astımın ilk zamanları şimdi sereted kullanıyorum buarada buhar makinasını alacaktık ogün eşimle sonra alırız dedik ama alıcam kesinlikle çok güzel ve bizim için çok faydalı tekrar geçmiş olsun canım
evet az kaldı ama günler geçmiyorki hayırlısıyla kucağımızada alırız inşallah bebeklerimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…