Gebelikte B12 kullanimi

Sabah ada

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2025
197
49
13
40
Merhaba, vejeteryan olmam sebebi ile gebeligim ilk haftalarinda rutin testlerde B12 değerim alt sınıra yakındı. Bu sebeple doktorum B12 kullanmami söyledi. Düzenli kullandım bu süreçte. Boş gebelik sürecinde doktorumu değiştirdim yeni bir hastane ve doktora basladim. Ve beklendigi uzere düşük yaptım. Kontrol için yeni doktoruma gittiğimde yeniden hamilelik istediğimi ve yaptırmam gereken bir test olup olmadığını yada kullanmam gereken ilaçları konuştuğumuzda gebeligin ilk zamanlarında B12 kullanımını istemiyoruz dedi ben çok şaşırdım. Bir doktor kullan derken diğeri kullanmami istemedi. Her iki doktorda İstanbul'un en iyi özel hastanelerinde çalışmaktalar. Bu konuya ilişkin bir tecrübesi deneyimi olan varsa paylaşabilir mi? Bu arada B12 kullanımını bıraktım.

12. Haftadan sonra başlandı benımde düşük .

Ayrıca vejeteryanlıkla alakası olduğunu düşünmüyorum yengem et balık falan yemeyi geç dokunamaz kokusuna dayanamaz iki çocuğu var . Yani b12 gunumuzde cogu ınsanın zaten düşük seviyelerde ıkıncı doktor daha mantıklı geldi bana

12. Haftadan sonra başlandı benımde düşük .

Ayrıca vejeteryanlıkla alakası olduğunu düşünmüyorum yengem et balık falan yemeyi geç dokunamaz kokusuna dayanamaz iki çocuğu var . Yani b12 gunumuzde cogu ınsanın zaten düşük seviyelerde ıkıncı doktor daha mantıklı geldi bana
Aslında B12 eksikliğinden kaynaklandığını düşünmüyorum. Kastettiğim ilacın yan etkisi olabilir mi? Buna dair soru isaretlerim var.

B12 ilacıyla alakası olduğunu düşünmüyorum hatta gebelik planlandığından itibaren kullanabılırsınız diyenler bile oluyor

Back
X