Doğuma Hazırlık Gebelikte baski

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Polyannaaa_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2018
256
199
53
36
Merhaba kızlar....
Ben 20 haftalık gebeyim. 1 2 haftadır fark ettiğim birşey var. Vajen girişinde yumuşama hissediyorum sanki baskı var gibi. Afedersiniz temizlenirken dolgunluk olduğunu anlayabiliyorum. Bu sizce normal mi?
Bu haftalarda olur mu?
Vajina girişim açık gibi sanki aşağıya doğru kayma var sanki anlayamiyorum. Doktoruma söylediğimde serviks uzunluğuna baktı ve normal olduğunu söyledi. Ama bu benim içim icimi yiyor.

Mesanenin küçülmesinden kaynaklı bir baskı hissediyor olabilir misiniz?
El muayenesi ile herhangi bir farklılık hissetmek anormal bir durum.
Bu haftalar baskı için çok erken çünkü.

Mesanenin küçülmesinden kaynaklı bir baskı hissediyor olabilir misiniz?
El muayenesi ile herhangi bir farklılık hissetmek anormal bir durum.
Bu haftalar baskı için çok erken çünkü.
Aynen öyle. El muayenesi ile sanki içerdeki çıkıntılar dışarıya hafiften baskı oluşturuyor. Tam olarak böyle ifade edebilirim. Ve bu sabahleyin değil de aksam saatlerinde daha çok farkettigim bir durum.

Aynen öyle. El muayenesi ile sanki içerdeki çıkıntılar dışarıya hafiften baskı oluşturuyor. Tam olarak böyle ifade edebilirim. Ve bu sabahleyin değil de aksam saatlerinde daha çok farkettigim bir durum.
Şuanki anlatımınızdan sizin itiş yani farkında olmadan ıkınma gibi bir şey yaptığınızı düşünmeye başladım.
Kibarca anlatabildiğim bu.
Ama kegel egzersizini bilirsiniz, belki vajina ve pelvik genişleme bu kasların deformasyona uğramasına sebep olmuştur.
Gün içinde aklınıza geldikçe yapın ve bir sonraki kontrolde doktorunuz vajinal muayene ve vajinal ultrason yapsın mutlaka.
Aklınızda şüphe kalmasından iyidir.
Umarım ciddi bir şey değildir, sadece öylece bir histir.
Sağlıkla kavuşun bebeğinize.

Serviks uzunluğunda birsey yoksa size psikolojik olarak öyle geliyor olabilir. Önemli olan ultrasonda doktorun gördügü bence.. açıklık vs olsa zaten doktor görür

Şuanki anlatımınızdan sizin itiş yani farkında olmadan ıkınma gibi bir şey yaptığınızı düşünmeye başladım.
Kibarca anlatabildiğim bu.
Ama kegel egzersizini bilirsiniz, belki vajina ve pelvik genişleme bu kasların deformasyona uğramasına sebep olmuştur.
Gün içinde aklınıza geldikçe yapın ve bir sonraki kontrolde doktorunuz vajinal muayene ve vajinal ultrason yapsın mutlaka.
Aklınızda şüphe kalmasından iyidir.
Umarım ciddi bir şey değildir, sadece öylece bir histir.
Sağlıkla kavuşun bebeğinize.
Çok teşekkür ederim... çok açık yazamıyorum maalesef ama ıkınmadan ben o şekilde elimde hissedebiliyorum. Zaten o yüzden farkettim. Uzunluk geçen hafta ölçüldü. 38 mm olduğunu söyledi doktorum. Normalmiş ama ben bu durumu farkettikce icten içe dert ediyorum..

Serviks uzunluğunda birsey yoksa size psikolojik olarak öyle geliyor olabilir. Önemli olan ultrasonda doktorun gördügü bence.. açıklık vs olsa zaten doktor görür
Serviks uzunluğuna normal dedi doktorum önemli olsaydı birşey derdi haklisiniz ama bu durum rahatsız ediyor beni sanki vajen iyice açılacak gibi bir his uyandırıyor bende..

25 mm altina düşünce problem oluyor benim 12 felandi 2 ay yattim birsey olmadi..

Serviks uzunluğuna normal dedi doktorum önemli olsaydı birşey derdi haklisiniz ama bu durum rahatsız ediyor beni sanki vajen iyice açılacak gibi bir his uyandırıyor bende..

O öyle hemen pat diye açılan bişey değil merak etmeyin :) zaten açilsa sanciniz olur anlarsiniz..

Merhaba kızlar....
Ben 20 haftalık gebeyim. 1 2 haftadır fark ettiğim birşey var. Vajen girişinde yumuşama hissediyorum sanki baskı var gibi. Afedersiniz temizlenirken dolgunluk olduğunu anlayabiliyorum. Bu sizce normal mi?
Bu haftalarda olur mu?
Vajina girişim açık gibi sanki aşağıya doğru kayma var sanki anlayamiyorum. Doktoruma söylediğimde serviks uzunluğuna baktı ve normal olduğunu söyledi. Ama bu benim içim icimi yiyor.
cnm bende 25. haftadayım zaman zaman bende hissediyorum o dolgunluğu ama bir skntı yok. bende senin haftalarda hissetmeye başladım.

Merhaba kızlar....
Bu haftalarda olur mu?
Canım öncelikle sağlıkla alırsınız inşallah kucağına. Diğer forumda okudum sanırım siz de fmf hastasısınız benim ilk gebeliğim kimyasal oldu bu hafta öğrendim. Fmften olabileceği söylendi sizin hemen oldu mu hamilelikte var mo bi sıkıntınız fln onladar çok üzülüyorum ki napacağımı şaşırdım :(

Back
X