Herkese merhaba,
Ben de kendi hamileliğim de yaşamakta olduğum benzer sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Inşallah sonrasında buraya güzel haberlerimi de paylaşmak nasip olur. Gebeliğimin 20. haftadindayim ve ilk gebeliğim. Başından itibaren her şey hamdolsun problemsiz yürüdü. Hiç ilaç kullanmadım, folik asit, D vitamini (gebeliğin ilk aylarında sinir sistemi gelişiminde çok önemli rolleri var bu vitaminlerin) düzenli kullandım. Ancak 20. Hafta ultrason taramamda bebeğimin beynindeki ventrikullerde genişleme olduğu ve bu sebeple sıvı biriktiği söylendi. Yani hidrosefali tanısı konuldu. Ventikullerde ki genişleme 18 ve 19 mm olduğu söylendi. Yıkıldık. Sürekli dua ediyoruz. Şu an 24. haftamdayim. Bir hafta önce kontrolde doktor aynı şeyleri söyledi. Biraz ilerleme bile varmış durumunda. Yurtdışında yaşıyorum. Istesem burada nereye Vs. girmeden gebeligime hemen son verilebilir. Ama eşimle bu durumun ki gerçekten öyleyse Allah tan olduğunu düşünüp tek caremizin dua olduğuna karar verdik. Her ne söylenirse söylensin, bebeğimin de canlı olduğunu kurtajın canlı birinin hayatina son vermeden farksız olmadığını biliyorum. O karnımda annesine tutunmuş, hareketler ediyor. O bize Rabbimizin emaneti. Ona her türlü şartlar altında sahip çıkacağız, yanında olacağız. Ama Insallah Allah dualarımızı kabul edecek ve bebeğimizi sapasağlam kucağımıza alacağız. Sonuçta bebek kapalı bir kutu içinde, gerçekten ne olduğunu yalnızca Allah bilir. Çevremizde tibbin özellikle bu konuda defalarca yanıldığını gördük. Yine göreceğiz inşallah. Durumumu tekrar paylaşacağım güzel haberlerle. Tek isteğim Aynı yoldan geçen annelerin kendi tecrübelerini bizimle paylaşması. Allah tüm şifa arayanlara acil şifalar nasip etsin inşallah.