Gebelikte beslenme şekli hakkında

hayatinbasindayim

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2023
317
66
18
8 haftalik hamileyim ve bebeğim için olduğu kadar kendim için de en iyisini istiyorum. Hamilelik kilolari beni çok korkutuyor. Ama bebeğimin iyi beslenmeme ihtimaline de deli oluyorum. İlk gebeliğim. Korkum şu ikisi:
  • yiyip çok kilo almak
  • yemeyip saçlarimin ve dişlerimin dökülüşünü izlemek.

Doktoruma danismaya calisiyorum beslenme konusunda ama hicbir sey soylemiyor desem yeridir. Arastirdigim kadariyla hergun meyvemi sebzemi yiyorum, kalsiyumumu aliyorum. Haftada 2 gun balik yeme imkanim olmadi. Ama aklimda. Haşlanmis yumurta yiyorum. Cig seyler asla tuketmiyorum. Gazli icecek yok, fastfood oluyo bazen cunku asiri canim cekiyor. Diyetisyene danissam mi sizce ? Cok mu takintili davraniyorum bu konuda ?

Ben çok kafaya takmadan, proteini süt ürünlerini ihmal etmemeye çalışmıştım. Doktorum da proteinin önemini vurguluyordu. 10.5 kg aldım. Siz de iyi besleniyorsunuz gibi.

Gebelikte zaten çok fazla yemek gerekmiyor özellikle ilk trimester da bebek tamamen bizden besleniyor. Ben ilk trimesterda sadece bir kilo aldım. Her gün mutlaka süt yoğurt peynir yumurta yemelisin. Ara öğünlerde meyve, çiğ badem çiğ kaju çiğ fındık ve ceviz yemelisin. Ekmeği tam buğday ve ya tahıllı tüketmelisin. Protein ve balık çok önemli. Eğer hamileliğin bir engel oluşturmuyorsa yürüyüş yapmalısın. Doktor yenmeyecek şeyleri söyler aslında ama bunları internetten de bulabilirsin. Ben hiç fast food yemedim ama herkesin kendi tercihidir

Benimde basim artan istahimla belada resmen. Bende 8 haftalık hamileyim 9 olmak üzere. Hep bir çabuk acıkma durumum vardı ama bugün gerçekten sinirden aglayacaktim. Ne yersem yiyim ne kadar yersem yiyim asla doymadım hala da açım. Böyle bişey yaşadın mı? Yasadiysan nasıl basettin? Öyle meyveymis kuruyemismis asla kesmiyor delirmek üzereyim. Onun dışında bende mümkün olduğunca hep sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Haftada 2 balık yemeye çalışıyorum. Zaten her yemekte yoğurt tüketen bir insanım birde süt içiyorum. Fast food yemedim ama benimde en çok canımın istediği şey o. Daha doğrusu işlenmiş gıda yasak olmasına rağmen salamlı sosisli şeyler istiyor canım

Ben ilk hamileligimde yaşadım bahsettiğiniz şeyi. Acıktıgim an yemek olmak zorundaydı yoksa oturup ağlıyordum sonuç :30 kilo aldım bebegim ise minicik doğdu

Ben ilk hamileligimde yaşadım bahsettiğiniz şeyi. Acıktıgim an yemek olmak zorundaydı yoksa oturup ağlıyordum sonuç :30 kilo aldım bebegim ise minicik doğdu
Off korkutmayin beni nolur ya ben yememe konusunda irade gosterebiliyorum ama birazcık. Yesen de yine de doymicaksin o yüzden yeme daha iyi diyorum kendi kendime

Doktorumun agzindan cimbizla laf aliyorum maalesef. Cok uzucu

Aaa o da kotu olmus. Ben de bundan cok korkuyorum. Peki ya zayiflarsak ne olur ?
ben gebelik üzerine uzmanlaşmış bir diyetisyenle online olarak devam ediyorum. kilom normal sınırda ama olmak istediğim kiloda değilim. bu yüzden ilk 3 ay kilo verebileceğimi söyledi. çok kilo almaktan korkunuz varsa bence sizde diyetisyenle devam edin. mesela canınız liste dışında bir şey istediğinde bunu yesem neyden kesmem lazım dediğinizde dengeyide oluşturuyor. tabiki kilo alacağız ama ben sağlıklı kilo alma taraftarıyım. içimden bir sürü şey yemek geçiyor açıkçası ama her hafta kilomu kendisine bildirdiğim için diyetisyenle devam etmek kendimi dizginlememi sağlıyor. istersen özelden kendisini söyleyebilirim.

Olur, lutfen. Gorusmek isterim.

Bende maddi imkan nisbetince sizin gibi dikkat etmeye çalışıyorum hazır paketli gıda tüketiyorum yıllardır hazır yoğurt hazır süt hazır peynir hepsini kendim yapmaya gayret ediyorum. Çikolata cips bunlari yıllar önce hayatımdan çıkardım. Dışarıdanda et tavuk yemiyorum. Çünkü sap hastalığı , tavuklarda çıkan hastalıklar vs duymadigimiz şey kalmadı.
Sağlıklı olan herşey çok pahalı kabul ediyorum ama şu şekilde yapıyorum.. örneğin canım tatlı birşey mi çekti. çikolata almak yerine kuru meyve tercih ediyordum.
Benim bu dikkatim hamilelik öncesi başladı. Rahatsızlıklarımdan ötürü aldığım her grama bile dikkat etmem gerekiyordu. Sonra bu hayat tarzına dönüştü.

peyniri kendim yapıyorum demişsin. eğer çiğ sütten yapıyorsan çiğ süt yasak bilgin olsun diye söylemek istedim. banmalı yumurtada yasak.

Cok iyi bir beslenme. Ben ne yazik ki zararli gidalari taammen hayatimdan cikaramadim. Cunku cok canim cekiyor ve henuz asermeyle kendi canimin cekmesi arasindaki farki cozemiyorum. Azicik azicik hepsinden yiyorum ben de.

Güzelce pişirip sonra yoğurtla kestiriyorum sütu ama banmali yumurtayi sizden duydum Cook teşekkür ederim...
Sadece banmali yumurta olarak düşünmeyin çiğ yumurta ve az pişmiş yumurta tehlikeli. Hatta icinde çiğ yumurta olduğu için mayonez de yenmemesi gerekenler arasında

Güzelce pişirip sonra yoğurtla kestiriyorum sütu ama banmali yumurtayi sizden duydum Cook teşekkür ederim...
Çiğ yumurtadan yapılan her şey ve pastörize sütten yapılmayan her şey tehlikeliymiş. Köy peyniri vs yasak dedi bana. Daha doğrusu çiğ sütten yapılmış olma ihtimali var dedi. Bide konserveyi kendin bile yapsan dikkatli ol hamilelikte dedi.

Bu pastörize olayı bu ara kafamı kurcalıyor çünkü önümüzdeki ay itibariyle doğuma kadar kayınvalide ile kalicam ve bana sürekli ev yoğurdu yapıp yedirecekmis. Normalde de hep ev yoğurdu yapar zaten ama pastörize ile ilgili bi kaç yazı okumuştum ve şüpheye düştüm. Kendisine söyleyince tabiki klasik olarak eskiden hep ev yoğurdu yedik çocuklar da öyle büyüdü cevabı aldım

Hiç yemek yiyemeseniz de bebek etkilenmiyo.Ben gebeliğini 5 kiloyla tamamladım.3 buçuk kiloyla kızımı kucagima aldım.Doktorum hiç kilo almadan da hamileliğin sağlıklı tamamlanabileceginin kanitisin demişti.Bence fazla takiliosunuz.Caniniz istiosa fast food da yiyin.Ben sushi yiyodum wala

Valla yoğurdu kendin yapıyorsan bir şey diyemeyeceğim dedi doktor. Onda da sanırım sütü güvenilir birinden alıyor muyuz onu sorgulamak lazım. Salmonella vs etkiliyormuş. Ya hatta evde evcil hayvan varsa dışkısını temizlemek bile tehlikeliymiş. Seni etkilemiyormuş ama bebeği etkiliyormuş. Taxoplazma mıydı neydi öyle bir şey oluyomuş. Çok garip. Ya açıkçası ben patates yerken falan bir iki sıkım mayonez koyuyorum tabağa. Ama bir iki haftada bir. İlk zamanlar hurma yemeyin denmişti. 3 4 günde bir 1 tane yiyorum canım çekiyor yani napayım. Yasak olan şeyleri bilelim ama tamamen de kısıtlamayalım bence kendimizi. Yoksa 9 ay nasıl geçer arasıra yenilirse sorun olmaz gibi geliyor bana. Doktor jambon sosis sucuk pastırma hepsi yasak dedi bana mesela. Ama pişirirsen yiyebilirsin dedi. Hiç canım çekmedi daha ama çekerse de yapar 1 tane yerim ya sanırım. Nefsimizi körleyecek kadar tadına bakma taraftarıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…