- 1 Aralık 2011
- 3.602
- 5.564
- 358
- 37
- Konu Sahibi hayatinbasindayim
-
Toxoplazma için kan verdim ben bağışıklığım yokmuş o yüzden çiğ et kedi köpek konusunda dikkatli davranıyorum. Mayonez henüz bilmiyorken az bişey yedim ama kestim. Gel gör ki bu ara canım deli gibi pizza istiyor salamlı sucuklu falan o biraz zorluyor beniValla yoğurdu kendin yapıyorsan bir şey diyemeyeceğim dedi doktor. Onda da sanırım sütü güvenilir birinden alıyor muyuz onu sorgulamak lazım. Salmonella vs etkiliyormuş. Ya hatta evde evcil hayvan varsa dışkısını temizlemek bile tehlikeliymiş. Seni etkilemiyormuş ama bebeği etkiliyormuş. Taxoplazma mıydı neydi öyle bir şey oluyomuş. Çok garip. Ya açıkçası ben patates yerken falan bir iki sıkım mayonez koyuyorum tabağa. Ama bir iki haftada bir. İlk zamanlar hurma yemeyin denmişti. 3 4 günde bir 1 tane yiyorum canım çekiyor yani napayım. Yasak olan şeyleri bilelim ama tamamen de kısıtlamayalım bence kendimizi. Yoksa 9 ay nasıl geçerarasıra yenilirse sorun olmaz gibi geliyor bana. Doktor jambon sosis sucuk pastırma hepsi yasak dedi bana mesela. Ama pişirirsen yiyebilirsin dedi. Hiç canım çekmedi daha ama çekerse de yapar 1 tane yerim ya sanırım. Nefsimizi körleyecek kadar tadına bakma taraftarıyım.
Toxoplazma için kan verdim ben bağışıklığım yokmuş o yüzden çiğ et kedi köpek konusunda dikkatli davranıyorum. Mayonez henüz bilmiyorken az bişey yedim ama kestim. Gel gör ki bu ara canım deli gibi pizza istiyor salamlı sucuklu falan o biraz zorluyor beni
Aynı olmuyor meret peyniri sosu vs başka oluyor hazırınEvde kendin yap bence. Güvenilir sucuk al. Salamdansa jambonu tavsiye ederim. İçeriği daha temiz diye biliyorum. Tamda kesin konuşmayayım ama.. azıcıkta ondan koyarsın mis gibi işte. Sonuçta pişmiş olacak ne koyduğunu da bileceksin.
Benimde negatif yazıyor bagisiklik yok demek o zaman sende de. Çiğ ete dokunma ve asisiz kedi köpeklerden uzak dur dedi bana doktorumBu arada anti taxoplazma negatif yazıyor bende de. 0.06 diyor. Bağışıklık var mı demek yok mu demek emin olamadım şimdi. Doktorda bir şey demedi bu konuda.
Evde de kedi var ama nasıl bağışıklığım yok acaba enteresan. Gerçi aşıları tamBenimde negatif yazıyor bagisiklik yok demek o zaman sende de. Çiğ ete dokunma ve asisiz kedi köpeklerden uzak dur dedi bana doktorum
Aşıları tam diyedir tuvaletini mümkünse sen değiştirme en önemlisi oymuş. Yemek konusunda bende eldivene geçtim mecburEvde de kedi var ama nasıl bağışıklığım yok acaba enteresan. Gerçi aşıları tameldivenle yapayım yemekleri bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?