Gebelikte beslenme

Subuoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2016
150
27
98
34
Merhaba kızlar dün güzel haberi aldım ve iki haftalık hamileyim çok şükür :-) ama şimdi de kafama takılanlar neleri yemeliyim neleri yememeliym? Nelere dikkat etmeliyim gibi sorular kafamı tırmalıyor. Yardımcı olur musunuz? o_O

Hergun mutlaka ceviz badem tarşı kuru yemiş, sabahları muhakkak yumurta, gunde 1 kase yoğurt ve ballı sut.. Ben bunlqrdan sut hariç hepsini yapıyorum.. Zararlı şyler tamamen çıktı hayatımdan. Cips kola sucuk salam evime girmiyo.. Dikkat etmekde yarar var..

BENDE SÜT İÇEMİYORUM YUMURTAYI DA ZORLA YİYORUM SABALARI MİGDEMİ BULANDIRIYOR BUNUN İÇİN BİR ÖNERİNİZ VAR MI

Bitki caylarina dikkat etmek lazım.. maydanoz tuketmemek gerekiyor.. hurma da rahmi yumuşattığı için doğuma yakın tuketilmeli..
Her türlü meyve tuketilmeli..
Birde sabahları pekmez tuketilmeli kansızlık için..
Mineral için maden suyu içilebilir

bende deneyeyim bi nesquikle sabahları kahvaltıyı neyle yapıyorsunuz sütle mi çay mı başka birşeyle mi
Ben sütü yatmadan önce içiyorum, sabahları sıcak çayla bi şey yiyemediğimden ne bulursam onu içiyorum, soğuk çay, limonata yoksa su. Bu arada mısır gevreğiyle de süt içebilirsin gibi geliyo.

Merhaba kızlar dün güzel haberi aldım ve iki haftalık hamileyim çok şükür :-) ama şimdi de kafama takılanlar neleri yemeliyim neleri yememeliym? Nelere dikkat etmeliyim gibi sorular kafamı tırmalıyor. Yardımcı olur musunuz? o_O
canım ben et yemediğim için
her gün bunları düzenli yedim dört aylık bir sıpam var şimdi
sabah kahvaltıdan önce bir çıkartıyordum
onlarıda anmadan geçemem
:KK70:
sabahları her gün bir yumurta yağda haşlama
ceviz fındık badem kırıyordu hafta sonları onu 1 litrelik kavanoza koyup dolapa koyup her sabah bir avuç yedim
peynir zeytin bal yedim
ama ekmeği kestim
hafta sonları yeşil mercimek
kuru fasulye
nohut barbunya pişirip onları sıcak sıcak kavanoza koyup
yiceği gün açıp ısıttım yedik öle
hamileliğim zor geçti günde 4-5 kez çıkardığımı bilirim bide çalışıyordum doğuma bir hafta gelesiye kadar çalıştım ben
süt içemediğigmden sabahları işe giderken yarım litrelik yoğurt alıp işte yedim

ama yumurtayı unutma günlük mutlaka ye
çıkarsanda genede midende kalan seni ve ebebğini besler
zaten aylık sağlık ocağına gidip kan tahlili yaptır mutlaka
bide decavit ve kan hapını kullanmayı unutma

çok uzun oldu kusura bakma

Bende sabahları bal recel sarelle peynir zeytin yiyorum yumurta düne kadar yiyordum ama dün midemi.bulandirdi yiyemedim gün icinde meyve yiyorum.bir de danino yogurtlardan yiyorum süt icemiyorum yogurt ya da ayran iciyorum yemeklerde boyle tatlı yiyorum sabah malesef yemeden duramiyorum :)

Nesquikle içiyorum ben günde iki bardak.

Canim benim bildigim nesquik de kofein var onuda fazla tuketmemelisin cünkü ilk hamileligimde doktora demistim icemiyorum diye kakoyla mi icsem olurmu diye o demisti bana fazla tüketme diye bide icinde cok fazla gereksiz seker var önerilmiyor keloks la birlikde icebilirsin canim tabi türkiyedeki doktorlari bilmiyorumda burdaki doktor bana öyle demisti

Ben hic bisey yiyemiyorum yaa 5+5 haftaligim anca dün bi avuc ceviz yemeye basladim bide iste günlük sabah keloksu sütle yiyiorum nedense cok istahsizim yedigimi sindiremiyorum ama yarindan itibaren baslicam sizin gibi özen göstermeye balmis suymus falan :)

Ben hic bisey yiyemiyorum yaa 5+5 haftaligim anca dün bi avuc ceviz yemeye basladim bide iste günlük sabah keloksu sütle yiyiorum nedense cok istahsizim yedigimi sindiremiyorum ama yarindan itibaren baslicam sizin gibi özen göstermeye balmis suymus falan :)
MUTLAKA GÜNDE 2,5 LİTRE SU İÇ
BEN İŞE GELİRKEN İKİ TANE 1,5 LİTRE SU ALIYORDUM AKŞAM İŞTEN ÇIKASIYA KADAR 2 LİTRE İÇMİŞ OLUYORDUM GERİDE NE KALDIYSA ONUDA ELİME ALIYORDUM BAZEN OTOBÜS ÇOK TUTUYORDU
İNİP ELİMİ YÜZÜMÜ YIKAYIP HEMDE İÇİYORDUM
TEKRAR OTOBÜSE BİNİP EVE GİDİP AYATASIYA KADAR İÇİYORDUM O SUYU

MUTLAKA GÜNDE 2,5 LİTRE SU İÇ
BEN İŞE GELİRKEN İKİ TANE 1,5 LİTRE SU ALIYORDUM AKŞAM İŞTEN ÇIKASIYA KADAR 2 LİTRE İÇMİŞ OLUYORDUM GERİDE NE KALDIYSA ONUDA ELİME ALIYORDUM BAZEN OTOBÜS ÇOK TUTUYORDU
İNİP ELİMİ YÜZÜMÜ YIKAYIP HEMDE İÇİYORDUM
TEKRAR OTOBÜSE BİNİP EVE GİDİP AYATASIYA KADAR İÇİYORDUM O SUYU

Bende günde 1.5 litre iciyorumda herkez 2-3litre diyor sence cogaltmaliyim zaten hic istahim yok dahada cok su icersem bisey yemem demekki

Canim benim bildigim nesquik de kofein var onuda fazla tuketmemelisin cünkü ilk hamileligimde doktora demistim icemiyorum diye kakoyla mi icsem olurmu diye o demisti bana fazla tüketme diye bide icinde cok fazla gereksiz seker var önerilmiyor keloks la birlikde icebilirsin canim tabi türkiyedeki doktorlari bilmiyorumda burdaki doktor bana öyle demisti
Ya o kadarcık kafein olsun, çocuklar içiyo bi şey olmuyo :D

Ya o kadarcık kafein olsun, çocuklar içiyo bi şey olmuyo :KK70:

aynisini bende demistim doktora cocuklarda iciyor diye ama yinede önermiyorum demisti bide kilo acisindada pek iyi bisey degil :confused: tabi bende iciyordum yinede ama daha az koyiyordum ve 1 bardakdan fazla icmiyordum bu hamileligimde su icsem karliylim midem hic bisey almiyor :KK30:

aynisini bende demistim doktora cocuklarda iciyor diye ama yinede önermiyorum demisti bide kilo acisindada pek iyi bisey degil :confused: tabi bende iciyordum yinede ama daha az koyiyordum ve 1 bardakdan fazla icmiyordum bu hamileligimde su icsem karliylim midem hic bisey almiyor :KK30:
O zaman kendimizi Türk doktorlara emanet edelim :D
Benim de bulantılarım var da çok şükür bahsettiğin gibi değil yemek falan yiyorum, midem bulanınca nane limon iyi geliyo bi dene istersen.

Back
X