gebelikte çatlaklar ve lekeler

ebruli_26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2010
8
0
86
Ankara
arkadaşlar günaydın,
19 haftalık hamileyim doğumdan sonra çatlak oluşmaması için önerebileceğiniz kremler yada doğal yöntemler varmı?
Cilt lekeleri içinde güneş koruyucu hangi markayı tavsiye edersiniz?

canım bana kakao yağını önerdi arkadaşalr ama benim kokuya karşı alerjim var şimdlik kullanamıyorum ama başlıycam

Bende cacao yagi kremi kullaniyorum. Türkiye de de vardir herhalde bilmiyorumkismile Ama dogum lekeleri için degil diye biliyorum, sadece çatlaklar için.

ben bebe yağı kullanıyorum. tamamen önledı dıyemem ama muayenelerde hemsıre senınkıler de catlakmı diyor karnımın alt kısımlarında azcık var. lekeler ıcın ekstra bışey kullanmadım kış hamılesıyım dıye ama yuksek faktörlu bıseyler kullanılması gerekıyorms.

kakao yağı+susam yağı+kayısı çekirdeği yağı karışımını sürüyorum,hem de 10.haftamdan beri:))
bir de banyodan sonra bebe yağıyla güreş kıvamı alana kadar yağlanıyorum:)))) bayanssulusmile
eşim dalga geçiyor,bu kadar çabayla çatlarsan çok gülerim diye:)))
benimki önlem tabi,çatlayacağı varsa çatlıyormuş zaten:)
leke için birşey kullanmadım ama havalar ısınıyor,güneşe çıkarken mutlaka kullanmak lazım..

ben bebe yağı kullanıyorum ama çatlıyacak olan çatlıyormuş.pek de anlamı yokmus yani.biraz genetik sanırım..en önemlisi kaşımamak.tabi ki bu mümkün değil.ben el ayasıyla dairesel hareketlerle kaşıyorum.29. haftadayım henüz bişe yok.,

6. ay dolana kadar hiç çatlamadım, bundan sonra da çatlamam diyordumguclubacismile ama 6. aydan sonra öyle bir çatladım ki mafoldumben ne kremler yağlar kullanmıştım fayda etmedi

kaydirigubbakcemile3lierac bebe yağı kayısı yağı kakao yağı hepsını kullandım fakat catladım çünkü çatlayacağım varmışş:)ohaoldumsmile

çatlayan arkadaşlara bir sorum var,günlük sıvı tüketiminiz nasıldı ya da nasıl?
bu yağların, kremlerin yanında günde kaç lt su tüketiyorsunuz?

ben çok su içtim en az 3 4 bardak süt içtim çatladım ama

3 litre su bunun yanında çay pekmezli su içiyordum ama çatladım suyla hiç ilgisi yok bence:olmaz:

sıvı tüketiminin deri elastikiyetini artırdığını söylerler,nemlendiriciler de dışardan destek sağlayabilir ama anladığım kadarıyla bunlar önlem olmanın dışına çıkamıyor,mucize bir yöntem yok:sinifsinif:
genetik faktörler de önemliymiş..
annem bana hamileyken harita gibi olmuş ama onun teni acaip beyaz ve kuru,tek tesellim ona fiziki olarak benzemiyor olmamkaydirigubbakcemile3

hepimizin bebişleri sağlıklı olsun da lazer-krem vs ne varsa deneriz doğumdan sonrakaydirigubbakcemile3

Cılt yapısıyla alakalı arkadaslar.... Su nemlendırıcı vs hepsı dıŞ etkı Çatlak ıÇerıden oluyor....

annemin karnıda karayolları haritası gibi mübarek..kesin çatlarım,kaçış yok diyordum..33 hafta biti..roc un çatlak önleyici yağını ve ürederm lipo kullanıyorum..günde 1 er kez..18 kilo aldım,daha 7 haftam var,henüz çatlak yok..ama bundan sonra da olabilir belli olmaz..yanlız birşey farkettim..roc u bir gün sürmeyi unutsam hemen kaşıntı ve kızarıklık başlıyor..sürünce de hemen geçiyor..belki de ürün işe yarıyordur..

3.aydan sonra chicco nun çatlak önleyici kremini,daha sonra acı badem sütü,son ayda nivea bebe yağı kullandım.Bol su içtim.Çatlamadım :) şanslıyım.doğumdan 2 hafta sonra almış olduğum 12 kg verdim :)

Back
X