gebelikte çatlakları önlemek

ozgecoshkun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2010
2
0
36
Ankara
gebelikte çatlakları önlemek için hangi yağları kullanmamız gerek?:ecrin_bebek:..ben badem yağı ile bebe losyonun iyi geldiğini duymuştum..bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi?

gebelikte çatlakları önlemek için hangi yağları kullanmamız gerek?:ecrin_bebek:..ben badem yağı ile bebe losyonun iyi geldiğini duymuştum..bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi?

ben badem yağının cildi beslediği için kıllanma yaptığını duydum.onun için fındık yağı,vazelin ve bebak acı badem sütü kullanmayı düşünüyorum.şuan gebeliğin başında olduğum için sadece vücud için nemlendirici kullanmıyorum.

bebek yağı kakao yağı badem ve zeytin yağlarını spreyli bir şişede çalkalayıp karnıma masaj yaparak sürüyordum hem bana iyi geliyordu ağrı sızı olmuyordu rahatlıyordum hemde hiç çatlağım olmamıştı

bi doktorun sitesinde okudugum kadarıyla badem yagının catlakları önlediği şehir efsanesiymiş...öyle bir özelliği yokmus...kakao yağı en etkili yağ imiş...bir de bebek yağı...ben ikisini kullanmayı düşünüyorum...bir de kuzenimin önerdiği bi krem var cok iyi geliyomus ondan alıcam...adını unuttum öğrendiğimde yazarım...

teşekkürler arkadaşlar..kakao yağı ile bebe losyonu ağırlıklı gözüküyor..en iyisi ikisini karıştırıp sürmek..ben 3,5 aylık hamileyim..şimdiden başlamam gerek diye düşünüyorum..

kızlar çatlak olcaksa önlemek mümkün değil benim ablam 30 kilo aldı o kadar şiştiki ve hiçbişey kullanmadı bir tane çatlağı olmadı ama ben 16 haftalık olduğum halde berbat derecede çatlamaya başladım doktor bile söylüyo bünyeyle ilgili diye ne yaparsam yapıyım engel olamıyorum kafaya takmayın derim bebişlerimiz için değer bence

bende kakao yağı ve badem yağı iyi gelir diye duydum şu an 22 haftalık hamileyim tüylenme sorunum olduğu için kakao yağını öneririm badem yağı tüylenme yapıyor.

ben tavsiye üzerine sebamed'in duş yağını aldım... yağ şeklinde fakat köpürüyor ve durulanıyor.Cildi çok güzel nemli tutuyor.Banyodan çıkmadan onu kullanmaya başladım.Çıktıktan sonra da Dalin'in jel bebe yağından sürüyorum.
Biz önlemimizi alalım da gerisi zaten bünyesel faktör.
Babaannem de aktarlarda satılan katı kakao yağını kullandığını anlatırdı.2 tane doğum yapmış fakat 1 tane bile çatlağı yoktu... sabah kalkınca ve akşam yatarken onu sürermiş.

ilk aylarda bebeyağı yeterli olur
ben kakao,acıbadem,buğday yağı alıp karıştırdım 1defa sürdüm çok rahatsız oldum emmiyo hemen vıcık vıcık saatlerce bidahada sürmedim
şimdi sadece bebe losyonu sürüyorum 2.3günde birde eczacı bi arkadaşın hazırladığı bi krem çok iyi geliyo ama ne var içinde hiç sormadım eşime vermiş kullansın çatlağı kesin olmaz die bakalım bekleyip görücez
sadece karnınıza değil kalça ve dize kadar mutlaka sürün göğüslerede ayrıca
şuda var eğer deriniz esnek değilse kremin içinde bile yatsanız çatlarsınız

çörekotu yağı, badem yağı, kakao yağını karıştırıp haftada 2 kere duşa girmeden sürüp 1 saat bekletiyorum. her duştan sonra da sebamed fine&sensitive losyonunu sürüyorum. karnım kocaman oldu 27.haftadayım ve tek bir çatlağım bile yok..
bunu öneren arkadaşım da çatlaksız doğum yaptı.

badem yağı kakao yağı zeytin yağı bebek yağı hepsinin çatlakarı önlediği sölenio ama doktorlar eğer vücudunuz çatlamaya müsaitse milyarlık kremlerde kullansanız çatlarsınız diolar. ben daha çatlamadım hiç ama daha erken tabi. bişeyde kullanmıorm..

bugün 34+2 oldum...Daha çatlağım yok şükür :Saruboceq:

Geçen hafta çeriçiden HODAN istedim...
eyvahedigeldismile Çatlağım yok..oluşmasın istiyorum dedim

Adam SUSAM en etkilisi dedi susam verdi
Bende SUSAM ve ZEYTİN YAĞINI fincana koydum göbeğime sürüyorum..
Zaten arada ZEYTİN YAĞı ve
TAHİN PEKMEZ yiyorum..SUSAM YAĞINI ve Z.Y. içten almış oluyorum yani

catlaklar genelde 36. haftadan sonra baslıyor arkadaslar , enkaz ise doğumdan sonra ortaya çıkıyor.
inş kremler faydalı olur .

iki doğum yaptım badem yağı ve bebek yağı kullandım göbeğimde hiç çatlak yok ama kollarınıza bacaklarınıza ve göğüslerinizede sürün derim çatlamasın

Back
X