• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte çay kahve tüketimi

Asliq

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2018
661
527
53
Merhaba hanımlar... 7 haftalık gebeyim çay kahve ve sigara alışkanlığım var. Sigarayı birden bıraktım gebeliği öğrenince kahve bazen içiyorum bari çay olsa diyordum ama oda iyi değil sanırım. Doktor randevum çarşamba günü konusagim ama kriz tutuyor bikac gündür . 1 düşüğüm var o yüzden pnpirikliyim sinirlenmeyin anneler :)))

ben ilk hamileliğmde bilmeden demlik demlik cay ıcıyordum asermemden dolayı , hiç birşey olmadı, bu hamileliğimdede günde maksimum 2 bardak olacak sekilde kahve içiyorum , sert olmamasına özen gösteriyorum. herhangi bir sorun yok suan için.

Ben de kahve bağımlısıyım günde 1 kupa hepsi sütten 1 kaşık nescafe atıyorum böylece kafeini epey seyreltmiş oluyorum bir fincan da türk kahvesi içiyorum şimdilik bende de sorun olmadı

Sıgarayı anında bırakabildiğiniz için tebrik ederim. Keşke her sıgara kullanan anne adayı sizin gibi olsa.
Kafein hiç önerilmiyor. En azından ilk trimesterda hiç tüketmeyin. Sonrasında da haftada 1 veya 2 defa canınız çok çektikce içebilirsiniz. Çay da çok az kafein içerir, abartmadığınız sürece çok az tüketebilirsiniz. Günde 1 çay bardağı mesela, o da kriz tutuyor dediğiniz için. Demir hapı alıyorsanız ardından hemen çay içemezsiniz, bir süre beklemelisiniz.

Kahve içtiğiniz günler çay içmeyin 🌷

Ayrıca düşünülenin aksine kahveyi sütle içince kafein miktari düşmez veya daha az zararlı hale gelmez maalesef. Sütlü içilen kahve, kafeinin vücutta daha uzun süre kalmasına sebep olur.

Sütsüz ve şekersiz kahve baş ağrısına iyi gelir.

Günde 2 bardak çay ve 1 fincan Türk kahvesine doktorum izin veriyor. Bu 2.gebeliğim Türk kahvesinden epey soğuyorum hamilelik şehrimde hakkımı çaya aktarıyorum.
Sigarayı bırkamanız çok güzel tebrik ederim.

Bu arada ilk trimesterda da kahvesiz yapamam derseniz kafeinsiz kahveler var. Kafeinden arındırma yöntemi kaliteli olan bir kahveyi dilediğiniz kadar çok içebilirsiniz aslında. Yine de abartıya kaçmamak lazım hiçbir zaman 😊

Bu arada ilk trimesterda da kahvesiz yapamam derseniz kafeinsiz kahveler var. Kafeinden arındırma yöntemi kaliteli olan bir kahveyi dilediğiniz kadar çok içebilirsiniz aslında. Yine de abartıya kaçmamak lazım hiçbir zaman 😊
Nerden bulabilirim önerdiğiniz bir marka varmi acaba

Günde 2 bardak çay ve 1 fincan Türk kahvesine doktorum izin veriyor. Bu 2.gebeliğim Türk kahvesinden epey soğuyorum hamilelik şehrimde hakkımı çaya aktarıyorum.
Sigarayı bırkamanız çok güzel tebrik ederim.
Insallah banada izin çıkar sigaradan vicdanen uzaklastim o zevki alamaz oldum bu kezde yemeğe saldırdım biran once düzeltmem lazım yoksa 30 kg ile tamamlarım gibime geliyor🥺😖🤦🏻‍♀️

Insallah banada izin çıkar sigaradan vicdanen uzaklastim o zevki alamaz oldum bu kezde yemeğe saldırdım biran once düzeltmem lazım yoksa 30 kg ile tamamlarım gibime geliyor🥺😖🤦🏻‍♀️
Belli sınırda izin veriyor çoğu doktor. Çok kilolu değilsen biraz daha şanslısın ama benim gibi 80 üstü hamile kaldıysan dikkat 😬

Nerden bulabilirim önerdiğiniz bir marka varmi acaba
Merhaba, tchibo'nun kafeinsiz filtre kahvesini sipariş etmiştim, denedim ve çok memnun kaldım. Türlü türlü markaları deniyordum, sanırım aradığımı buldum. Aklıma siz geldiniz, yazayım dedim.

Ben de çaysız kahvesiz yapamam. Belli bir kota koyarak içebilirsin belki. Mesela günde 3 bardak siyah çay, 1 bardak kahve. Kahve için granül değil filtre tercih etmeye çalış. Hatta kafeinsiz olanları da var. Çay daha fazla içmek istersen de yeşil çay gibi alternatiflere yönelmeye çalış.

Ben de çaysız kahvesiz yapamam. Belli bir kota koyarak içebilirsin belki. Mesela günde 3 bardak siyah çay, 1 bardak kahve. Kahve için granül değil filtre tercih etmeye çalış. Hatta kafeinsiz olanları da var. Çay daha fazla içmek istersen de yeşil çay gibi alternatiflere yönelmeye çalış.
Yeşil çay da kafein içeriyor maalesef

Wala ben yiyebildigim,icebildigim hicbiseyi kisitlamadim.Doktorum da böyle bı tavsiyede bulunmadı zaten.Dusukle çayın kahvenin ne alakası var anlamadım.Ben suşi bile yiodum wala.

Back
X