gebelikte çıkan safra kesesi camuru (lütfen yardım! )

nefaen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2017
26
0
1
35
Arkadaslar pazar gecesi müthiş bir ağrıyla uyandım migdemden sırtıma vuran bi ağrım vardi nefes alamıyorum artık sonra 2 kere istifra edince rahatladım fakat gün boyu migdem kötüydü sonra acile gittik doktor bağırsak problemi olduğunu söyleyip serum takicakti gebelik yoksa eğer bende günüm geçmedi fakat olabilir dedim ve kanda gebelik olduğu göründü ve hiç bişey yapılmadan eve geldim sonrasinda ağrı tekrarlayınca tekrar gittim bu sefer dahiliyeye gittim ultrasonda safra kesesinde taş olduğunu söyledi sonrasında başka hastaneye gittim genel cerrahiye onlarda baktı ve safra kesesinde taş değil çamur olduğunu söyledi hamile olduğum içinde bişey yapmıyorlar bu durumda... böyle bişey başına gelen var mı ağrı girdiğinde dayanılmaz oluyor çünkü tedavi plan ve ya ameliyat plan var mı gebeyken bu arada daha 1 aylık hamileyim

Hamileliğe bağlı olarak bende de ilk 4-5 hafta çamurlanma oldu.
Doktorum bunun geçeceğini söylemişti, hormonlar bünyeye yan etki ediyor korkulacak bir şey yok demişti.
Gerçekten de öyle oldu, bir iki hafta sonra geçti.
Ama eğer ağrınız fazla, dayanılmayacak gibi ise en azından kadın doğum uzmanına danışarak tedavi başlanabilir.

Başka kimsenin başına gelmedi mi bu olay lütfen yardım edin

Geçmiş olsun canim benimde safra kesemde camur var suanda 29 haftalik hamileyim ama benim cok şükür ağrım olmadı karaciger enzimlerim ilk aylarda yukselmeye baslayinca arastirma icine girdi doktorlar ordan ogrendik camur oldugunu ve camurun tetikledigini sonra bi ilaca baslattilar ve karaciger enzimlerim düştü ilacin amaci safra kesemde camuru baskilayip aktif hale gecmesine engel olmakti safra kesesinin agrisi cok feci Allah tez zamanda şifa versin ve dogru doktorlari karsina cikarttsin insallah

Geçmiş olsun canim benimde safra kesemde camur var suanda 29 haftalik hamileyim ama benim cok şükür ağrım olmadı karaciger enzimlerim ilk aylarda yukselmeye baslayinca arastirma icine girdi doktorlar ordan ogrendik camur oldugunu ve camurun tetikledigini sonra bi ilaca baslattilar ve karaciger enzimlerim düştü ilacin amaci safra kesemde camuru baskilayip aktif hale gecmesine engel olmakti safra kesesinin agrisi cok feci Allah tez zamanda şifa versin ve dogru doktorlari karsina cikarttsin insallah
Banada ilaç verdi fakat kadın doğum uzmanı ilk 3 ay ilaç kullanmaman gerekiyor dedi gerçi doktorumu degistirmek zorunda kalicam özel muayenane olduğundan kabul etmedi bu durumda hastane ortamında takip edilmem daha dogruymus birde gideceğim doktora danisicam banada hap verdi ilaç ismi yasakmi bilmiyorum da bana ursactive verdi seninde ilacın aynimiydi

Evet canim ta kendisi bana iyi geldi umarim sanada şifa olur genelde ilaclar icin hep duyuyorum üç ay dolmadan kullanmayin diye bakalim yeni gidicegin doktor ne dicek

Nedemek içini rahatlatabildiysem ne mutlu agrin olmasin yeter herseyin bi çözümü var artik Allahin izniyle önemli olan doğru doktorlarla karsilasmak kac doktora sordum ben o ilaci :) hayirlisiyla saglikli bi sekilde vakti zamaninda kucağımıza almak nasip etssin Allah bebislerimizi

Hâlâ kullaniyormusun o ilacı bana doğum bitene kadar kullanmami istemisti genel cerrahi doktoru ağrı olmasa keşke ama 1 haftada 3 kere acillik oldum o sırada öğrendim hamile oldugumu da yoksa çekmezdim ameliyat ediceklerdi gebelik olmasaydı

İlaç etkisini gosterince ataklarin azalicaktir insallah banada dogurana kadar kullanicaksin demisti her ay karaciger enzimlerime baktiriyorum 112'den 9'a kadar düşünce ara verdim bu ay ilaca eger yine cikmaya baslarsa kullanmaya devam edicem doktora bide bana kesinlikle yumurta sarisi cikolata ve tereyagi yeme dedi onlar safra kesesinin daha cok safra salgilamasina neden oluyor heralde

Ben oldum iltahap vardı iltahap taslasmisti
bende taş yok fakat kum var az miktarda.. birde iltihaplanma yapmış şiddetli ağrılarım oluyor taş olmadan da ameliyat şart mı acaba. Doktorlar üç aylık bebeğim olduğu için erteliyorlar net birşey söylemiyorlar

Benim sancilarim doğumdan iki ay sonra başladı fakat bana sancı geçirdikten 45 gün sonra ameliyat olabilirsin en erken dediler ama 45 gün sancısız geciremedim sürekli atak geçirince bebeğim 5 aylık olduğunda ameliyat olabildim çok şükür kapalı oldu ve bı gece hastanede yattım sonraki gün normal hayatima geri dönmüştüm

İltahap varken ameliyat yapamıyorlar açığa donme ihtimali yüksek oluyo tehlike artıyor o yüzden iltahap geçsin diye bekliyodurlar

Benim sancilarim doğumdan iki ay sonra başladı fakat bana sancı geçirdikten 45 gün sonra ameliyat olabilirsin en erken dediler ama 45 gün sancısız geciremedim sürekli atak geçirince bebeğim 5 aylık olduğunda ameliyat olabildim çok şükür kapalı oldu ve bı gece hastanede yattım sonraki gün normal hayatima geri dönmüştüm
benimde iki ay sonra ağrılarım başladı. İltihap kendiliğinden geçermi ki, ilaç vermişlermiydi? Bide iz kalıyor mu canım iz istemiyorum karnımda :( ameliyattan sonra bir ay ağır kaldırılmıyormuş öylmi

Emzirdiğim için çok mecbur kalmadıkça vermediler verdikleride hafif emzirmeye engel olmayan antibiyotiklerdi ameliyattan kaçış yok gobekkle beraber toplam 4 delik açtılar ben devlette oldum ameliyatı ondan mı bilm m izlerim var

4 ay yemek yemeden yaşadım hafta da iki acile gidip serum taktiriyodum ağrıdan dünyam kararıyordu o yüzden ameliyat izlerimi bile seviyorum şuanda :D

4 ay yemek yemeden yaşadım hafta da iki acile gidip serum taktiriyodum ağrıdan dünyam kararıyordu o yüzden ameliyat izlerimi bile seviyorum şuanda :KK70:
ben bir haftada üç kere acillik oldum bir hafta oldu hala ağrım geçmedi.Serumlarda etki etmiyor Normal hayatına döndün mü peki sindirim sorunun var mı. Bebeğim kucağı çok seviyor ameliyattan sonra kucağıma alamam diye üzülüyorum sen ne kadar süre sonra aldın kucağına sorun oldu mu tombiş birazda bebişim zorlarmı ki :)

Back
X