evet bende farkettim meyveyi ölcülü yiyorum artik, canim ne istiyorsa ondan yiyorum ve abartmamak sartiyla :))) süt pekmezde sevdigim bi karisim degil malesef, pekmezi sade yiyemedigim icin sütle karistiriyordum ama onunda bir faydasi yokmus, o yüzde onuda biraktim sade süt iciyorum....Ben de başlığı ve içeriği okuduğumda meyve konusuna takıldım. "Bol bol meyve" demişsin ki bunu pek önermiyorlar. Meyvenin fazlası kilo aldırıyor elbette.. Bazı meyvelerde şeker oranı çok yüksek.. Bunu farkedip önleminizi almışsınız zaten..
Pekmez-süt, pekmez-yoğurt annelerimizin en büyük yanlış alışkanlıklarından biri ne yazık ki.. Ispanak ve yoğurt gibi.. Çocuklara bir şekilde yedireyim diye hiçbir besin değeri olmayan yiyecekler yaratmışlar..
evet canim dogru söylüyorsun, tatli olsun olmasin icinde cok seker var, ben tatlisini hic yiyemem zaten, eksisini yerim ama doktor bana onuda yeme dedi eksiligine aldanma icinde seker var demisti...evet meyvenin fazlasıda kiloa ladırıyor..ben ilk hamileliğimde ilk 5 kiloyu BOL BOL MEYVE yüzünden almıştım..o yüzden şimdi çok dikkat ediyorum şimdi meyveye..çok tatlı olanları yemiyorum 3 taneden fazla yemiyorum
evet benim derdim killo degil, sade bel fitigindan korkuyorum, ve kilo adikca belim hergittikce daha cok agriyor, bu durum korkutuyor beni, ama Rabbim kerim ....asudecim mevlam ne kadar büyük.. senin ona olan güvenini karşılıksız bırakmamış.. inşaallah bundan sonrada çok güzel bi şekilde devam eder bu sürecin..
kilo alıyorum diye psikolojini etkileme canım.. herşey geçici.. şu 9 aylık zaman o kadar çabuk geçecek ki kendine eziyet etmeye değmez.. bebek doğduktan sonra elbet gidecek kilolar.. sen sürekli bunu düşünürsen mutlu bi hamilelik geçiremezsin canım
benim samimi arkadaşım hamile kaldığında biraz kiloluydu ve çok almıyim diye ne kadar zorladı kendini.. sadece 8 kilo aldı ama bebeği 2 kilo doğdu o yüzden çok sıkıntılar çektiler.. ben 19 kilo aldım.. tabi oda iyi bişey değil ama bebeğim 3.750 gr doğmuştu tosuncuk gibiydi... daha sonra kilo namına bişey kalmıyor.. mevlam o kadar büyük ki herşeyi bi düzene koymuş...
eşinin haccı mebrur olsun inşaallah canım.. en yakın zamanda beraberce nasib etsin her birimize...
insallah canim seninkide hayirli olsun, Rabbim hayirli evlat nasib etsin insallah, bilmiyorum benim doktorum öyle dedi, aslinda dktorumdan pek memnun degilim ama bazen güzel seyler söylüyor bazende okuduklarimin tam tersini söylüyor sasiriyorum, bana gerek yok o sadece bir vitamin dedi, gebelikten sonra ihtiyacin olucak simdi onun sana bir faydasi olmaz dedi, hatta ben 3 yildir cocuk düsünüyorum hicbir doktor bana folik asit önermedi, ben folik asidi yazin tr ye gittigimde eczaneden aldim,oda bu forum sayesinde faydalarini okudugum icin aldim, benim burada diger arkadaslarimda folik asidi hic duymamislar, onlarda baska doktora gidiyorlar... belki doktordan doktora degilde ülkeden ülkeye göre degisiyordur :)))canim bende yurt disindayim ve burada eger hamile kalmayi planliyorsan folik asite hemen baslatiyorlar, hamile kalmadan aylar oncesinden baslamani istiyorlar yani depolansin diye, senin doktor ilgincmis.
Bu arada bende cok cabalayanlardanim, birkac tup bebek denememiz bile oldu, son deneme imkanimiz kaliyordu, bende tam umidi kesmistim artik olmayacak herhalde, bu sonuncu denemeyide yapmayayim diyordum, sonra bir baktimki kendiligimden hamile kalmisim. Tam 5 yildir ugrasiyorduk.
Dedigin gibi Allah neyi ne zaman verecegini biliyor, umudu hicbirzaman kaybetmemek lazim, Allahim olmayanlarada saglikli evlatlar versin. Insallah bende yakinda kizimi kucagima alabilecegim hayirlisi ile.
evet dogru diyorsun, bugün seker icin doktora gittim, doktorumda cok kilo almissin ilk aylarda almaman gerekiyordu dedi, seker ölcümü icin yükleme yaptiricam bakalim o zaman ne cikacak sonuc, birde hastanedeyken beni beslenme danismanina gönderdi, kadina yedigim seyleri söyledim herseyi normal yiyorsun dedi bende cok uyuyorum ve uzun süre ac kaliyorum ondan birsey omaz uyanik oldugun vakitlerde dengeli beslenmeye dikkat et yeter dedi, ama 28. haftaya kadar bu sekilde kal dedi, fazla kilo almamaya dikkat et dedi, yüklemeden sonra yine görüselim dedi bakalimhiç dert etme şimdi o kadar küçükki senden besleniyor zaten.14. haftadan sonra yeme düzenini düzeltebilirsin.ben 14 e kadar yattım kustum valla..ama arkadaşlarımdan 20. haftaya kadar çıkaranlar oldu.ama sonradan sağlıklı beslenmeye geçebildiler çokta sağlıklı bebekler dünyaya getirdiler..çok kafana takma
ve evet dediğim gibi meyvenin fazlası kilo aldırıyor
ilkinde meyvden aldığım için şimdi dikkatli gidiyorum
kizlar sadece meyveyi biraktim ve 2 kg vermisim demekki meyveden kilo almisim, birde ilk 3 ay elevit ve dulphaston kullaniyordum tabi onlarida kullanmiyorum simdi, o yüzden kilo verdim sanirim, bundan sonra daha cok dikkatli olucam....
evet doktorum da bana sürekli meyveyi abartma,bi oturuşta 3 kilo yiyen insanlar var aman haa falan diyor.ben de günde 3 taneden fazla yemiyorum,onu bile gün içinde öğünlere dağıtarak ye birlikte yeme diyor...benim 2 haftam kaldı şu ana kadar 13 kilo aldım,bakalım kaçla bitiririm.
evet doktorum da bana sürekli meyveyi abartma,bi oturuşta 3 kilo yiyen insanlar var aman haa falan diyor.ben de günde 3 taneden fazla yemiyorum,onu bile gün içinde öğünlere dağıtarak ye birlikte yeme diyor...benim 2 haftam kaldı şu ana kadar 13 kilo aldım,bakalım kaçla bitiririm.
Kilo mu :)zyıftım ben ama şimdi maşallahım var 20 kilo aldım 3 haftadır alımım durdu şükür bebek aldı sadece :)Ama gören anlamıyor aman olsun bebeğim sağlıklı olsun Gece yemek ne olursa olsun meyve ,yemek kilo aldırıyor önerim havuç yiyin açlığı bastırıyor tabii 1 tane yeter :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?