Gebelikte cok kilo aldım..Bunu nasıl engelleyebilirim ?

evet bende farkettim meyveyi ölcülü yiyorum artik, canim ne istiyorsa ondan yiyorum ve abartmamak sartiyla :))) süt pekmezde sevdigim bi karisim degil malesef, pekmezi sade yiyemedigim icin sütle karistiriyordum ama onunda bir faydasi yokmus, o yüzde onuda biraktim sade süt iciyorum....
evet canim dogru söylüyorsun, tatli olsun olmasin icinde cok seker var, ben tatlisini hic yiyemem zaten, eksisini yerim ama doktor bana onuda yeme dedi eksiligine aldanma icinde seker var demisti...
evet benim derdim killo degil, sade bel fitigindan korkuyorum, ve kilo adikca belim hergittikce daha cok agriyor, bu durum korkutuyor beni, ama Rabbim kerim ....
insallah canim seninkide hayirli olsun, Rabbim hayirli evlat nasib etsin insallah, bilmiyorum benim doktorum öyle dedi, aslinda dktorumdan pek memnun degilim ama bazen güzel seyler söylüyor bazende okuduklarimin tam tersini söylüyor sasiriyorum, bana gerek yok o sadece bir vitamin dedi, gebelikten sonra ihtiyacin olucak simdi onun sana bir faydasi olmaz dedi, hatta ben 3 yildir cocuk düsünüyorum hicbir doktor bana folik asit önermedi, ben folik asidi yazin tr ye gittigimde eczaneden aldim,oda bu forum sayesinde faydalarini okudugum icin aldim, benim burada diger arkadaslarimda folik asidi hic duymamislar, onlarda baska doktora gidiyorlar... belki doktordan doktora degilde ülkeden ülkeye göre degisiyordur :)))

merhaba arkadaslar gercektende meyvedende insan kilo alabiliyormus, simdi normal yemegimi yiyorum ve sadece meyveyi azalttim kilo alimim durdu ..... hatta gecen haftay göre 1 kilo verdim..... ama o kadar cok uzun uyudugum icin cok az yemek yiyorum yani sadece 2 ögün... bu zararlimidir acaba ??
mesela öglen 12 de zar zor gözümü aciyorum oda esim isten geliyor diye kalkip kahvalti hazirliyorum yoksa daha yatarim yani, aksamda 11 de uyumaya gidiyorum öglen 12 ye kadar bi güzel uyuyorum, daha dogrusu arada cok uyaniyorum yani wc icin baya bi uyaniyorum 2-3 saatte bir uyanyorum,
12-1 gibi kahvalti yapiyorum, sonrada 5-6 gibi aksam yemegini yiyorum tabi arada ceviz felan yada bi meyve atistiriyorum ama, aksam 7 den sonrada pek fazla birsey icmiyorum cok uyanmiyayim diye.... ama aksam 5 ten taa ertesi günü 12 ye kadar ac kalmis oluyorum gerci sabah namazina kalkinca mutlaka süt iciyorum ama yetiyormu bilmiyorum....
nette ögün sayisini arttirin diyor ama ben günümün yarisini uyuyarak gecirdigim icin cok fazla ögün arttiramiyorum, acaba sagliksizmi besleniyorum !!!! kilo derdine düstüm bu kezde bebegim saglikli büyümüyecek diye endise ediyorum ama elimde degilki meyveyi birakinca kilo alisimda durdu, günlük yürüyüslerimide yapmaya calisiyorum tabi bazen tembellik edip cikmiyorum, ama cok uykuyla geciyor günüm

hiç dert etme şimdi o kadar küçükki senden besleniyor zaten.14. haftadan sonra yeme düzenini düzeltebilirsin.ben 14 e kadar yattım kustum valla..ama arkadaşlarımdan 20. haftaya kadar çıkaranlar oldu.ama sonradan sağlıklı beslenmeye geçebildiler çokta sağlıklı bebekler dünyaya getirdiler..çok kafana takma
ve evet dediğim gibi meyvenin fazlası kilo aldırıyor
ilkinde meyvden aldığım için şimdi dikkatli gidiyorum

evet dogru diyorsun, bugün seker icin doktora gittim, doktorumda cok kilo almissin ilk aylarda almaman gerekiyordu dedi, seker ölcümü icin yükleme yaptiricam bakalim o zaman ne cikacak sonuc, birde hastanedeyken beni beslenme danismanina gönderdi, kadina yedigim seyleri söyledim herseyi normal yiyorsun dedi bende cok uyuyorum ve uzun süre ac kaliyorum ondan birsey omaz uyanik oldugun vakitlerde dengeli beslenmeye dikkat et yeter dedi, ama 28. haftaya kadar bu sekilde kal dedi, fazla kilo almamaya dikkat et dedi, yüklemeden sonra yine görüselim dedi bakalim

kizlar sadece meyveyi biraktim ve 2 kg vermisim demekki meyveden kilo almisim, birde ilk 3 ay elevit ve dulphaston kullaniyordum tabi onlarida kullanmiyorum simdi, o yüzden kilo verdim sanirim, bundan sonra daha cok dikkatli olucam....

kizlar sadece meyveyi biraktim ve 2 kg vermisim demekki meyveden kilo almisim, birde ilk 3 ay elevit ve dulphaston kullaniyordum tabi onlarida kullanmiyorum simdi, o yüzden kilo verdim sanirim, bundan sonra daha cok dikkatli olucam....

evet doktorum da bana sürekli meyveyi abartma,bi oturuşta 3 kilo yiyen insanlar var aman haa falan diyor.ben de günde 3 taneden fazla yemiyorum,onu bile gün içinde öğünlere dağıtarak ye birlikte yeme diyor...benim 2 haftam kaldı şu ana kadar 13 kilo aldım,bakalım kaçla bitiririm.

ayy yaa meyvanın kilo aldırdığını duymamıştım öğrenmem ii oldu bende 72 kiloylahamile kaldım şimdi 82 günden güne şişiyorum ama hergun tatlı yiyiyorum yemezsem duramıyorum yaaa birde sezeryanla yaaprsam dogumu bu kılolar kalır bende eşim dalga geçiyo

cnm ya sil şu mesaj kutunuuu..gönderemiyorum yinee

13 kilo iyi bir kilo, 2 haftada 1 kg alsan yinede 14 kg olursun bence iyi bir kilo, ben daha ilk 4 ayda 3.5 kg aldim oda 5 kg almistim sonra biraz kilo verdim, geri almazsam iyidir

Kilo mu :)zyıftım ben ama şimdi maşallahım var 20 kilo aldım 3 haftadır alımım durdu şükür bebek aldı sadece :)Ama gören anlamıyor aman olsun bebeğim sağlıklı olsun Gece yemek ne olursa olsun meyve ,yemek kilo aldırıyor önerim havuç yiyin açlığı bastırıyor tabii 1 tane yeter :)

canimcimm zayifsan kilolari vermen daha kolay olur.... ben bu topigi actiktan sonra artik aksamlari 5 ten sonra pek birsey yemiyorum ve sabah 12 ye kadar midem bos oluyor ama gece uyaninca yudum yudum süt iciyorum iyice midem bos kalmasin diye, hicte acikmiyorum yanii öyle cok fazlada yemiyorum ee dolayisiyla kilo bile vermeye basladim, ama zorlamiyorum kendimi sunu yiyeyim bunu yiyeyim diye canim isteyince yiyorum istemeyince yemiyorum, genelde istahim pek olmuyor..... benim en büyük darbecim meyve oldu... meyveden aldim kilocuklari :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…