Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Takip ettigim bir hekim gebe iken yaptirmisti, dogum sonrasi bebegine de antikor testi yaptirmis o da bagisiklik kazanmis vaziyette dogmustu.
Demin baktim ama bulamadim kimdi. Melike yildirim diye hatirladim ama o emzirirken yaptırmış gebeyken degil. Bulursam paylasacagim.İsmini hatırlıyor musunuz?
Demin baktim ama bulamadim kimdi. Melike yildirim diye hatirladim ama o emzirirken yaptırmış gebeyken degil. Bulursam paylasacagim.
kacıncı haftada yaptırdı gercı ınsan korkuyor bebege zararı ya olursa dıeTakip ettigim bir hekim gebe iken yaptirmisti, dogum sonrasi bebegine de antikor testi yaptirmis o da bagisiklik kazanmis vaziyette dogmustu.
Gebeyken yaptırmak önerilmiyor canım o yüzden yaptirmayinmerhaba kızlar ;
25 haftalık hamıleyım ve bugün e nabızdan baktıgımda bana covıd aşısı çıktı. yaptıranlar varmı ? ben pek yaptırma taraftarı değilim ama fikir fikirdir.
aşı olupta yan etkısı oldumu belirtileri varmı ?
yok canm yaptrmak ıstemıyorum kesınlıkleGebeyken yaptırmak önerilmiyor canım o yüzden yaptirmayin
Gebeyken yaptırmak önerilmiyor canım o yüzden yaptirmayin
Doktorlar gebelik öncesi yapılmalı ve bir ay korunmalıKim önermiyor?
Doktorlar gebelik öncesi yapılmalı ve bir ay korunmalı
Ben hemsireyim bir kaynak oneremem. Ama. Mesela biontec canlı aşı vücuda nasıl bir etki yapacağı bilinmiyor her insan farklı tepki verir. Benm servis arkadaşlarım doktorlarm hepsi sinovac oldular.Hangi doktorlar?
Kaynak verirseniz ona göre araştırma yapmak isterim.
Bugün the new england journal of medicine isimli tıbbi dergide mrna aşılarınıj 35.000 kadında denenen ilk bulgularının makalesi yayınlandı mesela. Makaleye göre biontec ve moderna isimli mrna aşılarınıj gebeler için -özellikle ilk trimesterdan sonra- kaydedeğer bir risk teşkil etmediği söyleniyor.
Sizin de önerebileceğiniz bir kaynak varsa duymak isterim.
Ve aynı zamanda aşı yüzde yüz korumuyor. Şu an arkadaşım iki dozlu aşı olduğu halde ikinci kez covid geçirdi.Hangi doktorlar?
Kaynak verirseniz ona göre araştırma yapmak isterim.
Bugün the new england journal of medicine isimli tıbbi dergide mrna aşılarınıj 35.000 kadında denenen ilk bulgularının makalesi yayınlandı mesela. Makaleye göre biontec ve moderna isimli mrna aşılarınıj gebeler için -özellikle ilk trimesterdan sonra- kaydedeğer bir risk teşkil etmediği söyleniyor.
Sizin de önerebileceğiniz bir kaynak varsa duymak isterim.
Ben hemsireyim bir kaynak oneremem. Ama. Mesela biontec canlı aşı vücuda nasıl bir etki yapacağı bilinmiyor her insan farklı tepki verir. Benm servis arkadaşlarım doktorlarm hepsi sinovac oldular.
Ve aynı zamanda aşı yüzde yüz korumuyor. Şu an arkadaşım iki dozlu aşı olduğu halde ikinci kez covid geçirdi.
Ben gebelik düşündüğüm için aşı olmadım. Yani aşılara da pek guvenilmiyor yinede geçiriyorsun. Tabi hastalarla birebir temalı olduğumuz için ikiyi üçüncü yu gecirmemiz normal fakat mutant virüs hızla bulaşıyorSağlık çalışanlarının sinovac olduğunu biliyorum, zaten sağlık çalışanları aşılandığı zaman biontec bir seçenek değildi. tabi mrna daha yeni bir teknoloji. Gerçi o teknoloji de 10 yıldan fazladır kullanılıyormuş ama burda asıl konuştuğumuz konu, gebelerde nasıl etki edeceği. Konuştuğum kadın doğum uzmanları, sinovac ın teknolojisinin daha uzun süredir kullanılıyor olmasından ötürü gebelikte daha güvenli olabileceğini düşündüklerini söylediler ancak maalesef koruyuculuğunun da daha düşük olduğunu ilettiler.
Hiçbirinin %100 koruyuculuğu da yok maalesef, keşke olsa. Umarım arkadaşınız hafif atlatmıştır.
Siz aşı oldunuz mu?
Ben gebelik düşündüğüm için aşı olmadım. Yani aşılara da pek guvenilmiyor yinede geçiriyorsun. Tabi hastalarla birebir temalı olduğumuz için ikiyi üçüncü yu gecirmemiz normal fakat mutant virüs hızla bulaşıyor