gebelikte covıd aşısı olan

sedef4309

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2017
121
46
48
34
merhaba kızlar ;

25 haftalık hamıleyım ve bugün e nabızdan baktıgımda bana covıd aşısı çıktı. yaptıranlar varmı ? ben pek yaptırma taraftarı değilim ama fikir fikirdir.
aşı olupta yan etkısı oldumu belirtileri varmı ?

Takip ettigim bir hekim gebe iken yaptirmisti, dogum sonrasi bebegine de antikor testi yaptirmis o da bagisiklik kazanmis vaziyette dogmustu.

merhaba kızlar ;

25 haftalık hamıleyım ve bugün e nabızdan baktıgımda bana covıd aşısı çıktı. yaptıranlar varmı ? ben pek yaptırma taraftarı değilim ama fikir fikirdir.
aşı olupta yan etkısı oldumu belirtileri varmı ?
Gebeyken yaptırmak önerilmiyor canım o yüzden yaptirmayin

Sinovac aşısı tetanoz aşısı gibi ölü virüslerden oluştuğu için ilk 3 ay dışında olabilirsiniz dediler. Ama yapılmış çalışma yok. Biontech ise yeni teknoloji olduğu için tercih edilmiyor dendi şu an Avrupa’da hamileler üzerinde çalışmalar yapılıyormuş. Tabi bunlar bizim medyadan duyduklarımız🙂

Bana da Doç Dr.um yapmamı önerdi. Hatta şuan çocuklarla temastaysan hemen ol dedi. Okullar uzaktana geçitiği için beklemedeyim. Genel görüş 3. Ay tamamlanınca yapılması. Ben 3. Ayim tamamlanınca aşı olucam. Çünkü insanlarla içiçe bir iş hayatınız varsa aşı en büyük koruma. Aksi takdirde virüse yakalanmak ve sonuçları daha büyük sorun olacak. (Allah korusun tüm hamileleri)
Medyada gördüğüm 29. Haftada bir doktor aşı olmuş ve bebeği antikorlu doğmuş.
Bu arada benim alerjen bir bünyem olduğu için sinovac tercih edeceğim.

Doktorlar gebelik öncesi yapılmalı ve bir ay korunmalı

Hangi doktorlar?
Kaynak verirseniz ona göre araştırma yapmak isterim.

Bugün the new england journal of medicine isimli tıbbi dergide mrna aşılarınıj 35.000 kadında denenen ilk bulgularının makalesi yayınlandı mesela. Makaleye göre biontec ve moderna isimli mrna aşılarınıj gebeler için -özellikle ilk trimesterdan sonra- kaydedeğer bir risk teşkil etmediği söyleniyor.

Sizin de önerebileceğiniz bir kaynak varsa duymak isterim.

Hangi doktorlar?

Bugün the new england journal of medicine isimli tıbbi dergide mrna aşılarınıj 35.000 kadında denenen ilk bulgularının makalesi yayınlandı mesela. Makaleye göre biontec ve moderna isimli mrna aşılarınıj gebeler için -özellikle ilk trimesterdan sonra- kaydedeğer bir risk teşkil etmediği söyleniyor.

Ben hemsireyim bir kaynak oneremem. Ama. Mesela biontec canlı aşı vücuda nasıl bir etki yapacağı bilinmiyor her insan farklı tepki verir. Benm servis arkadaşlarım doktorlarm hepsi sinovac oldular.

Hangi doktorlar?

Ve aynı zamanda aşı yüzde yüz korumuyor. Şu an arkadaşım iki dozlu aşı olduğu halde ikinci kez covid geçirdi.

Ben hemsireyim bir kaynak oneremem. Ama. Mesela biontec canlı aşı vücuda nasıl bir etki yapacağı bilinmiyor her insan farklı tepki verir. Benm servis arkadaşlarım doktorlarm hepsi sinovac oldular.

Ve aynı zamanda aşı yüzde yüz korumuyor. Şu an arkadaşım iki dozlu aşı olduğu halde ikinci kez covid geçirdi.

Sağlık çalışanlarının sinovac olduğunu biliyorum, zaten sağlık çalışanları aşılandığı zaman biontec bir seçenek değildi. tabi mrna daha yeni bir teknoloji. Gerçi o teknoloji de 10 yıldan fazladır kullanılıyormuş ama burda asıl konuştuğumuz konu, gebelerde nasıl etki edeceği. Konuştuğum kadın doğum uzmanları, sinovac ın teknolojisinin daha uzun süredir kullanılıyor olmasından ötürü gebelikte daha güvenli olabileceğini düşündüklerini söylediler ancak maalesef koruyuculuğunun da daha düşük olduğunu ilettiler.

Hiçbirinin %100 koruyuculuğu da yok maalesef, keşke olsa. Umarım arkadaşınız hafif atlatmıştır.

Siz aşı oldunuz mu?

Sağlık çalışanlarının sinovac olduğunu biliyorum, zaten sağlık çalışanları aşılandığı zaman biontec bir seçenek değildi. tabi mrna daha yeni bir teknoloji. Gerçi o teknoloji de 10 yıldan fazladır kullanılıyormuş ama burda asıl konuştuğumuz konu, gebelerde nasıl etki edeceği. Konuştuğum kadın doğum uzmanları, sinovac ın teknolojisinin daha uzun süredir kullanılıyor olmasından ötürü gebelikte daha güvenli olabileceğini düşündüklerini söylediler ancak maalesef koruyuculuğunun da daha düşük olduğunu ilettiler.

Hiçbirinin %100 koruyuculuğu da yok maalesef, keşke olsa. Umarım arkadaşınız hafif atlatmıştır.

Siz aşı oldunuz mu?
Ben gebelik düşündüğüm için aşı olmadım. Yani aşılara da pek guvenilmiyor yinede geçiriyorsun. Tabi hastalarla birebir temalı olduğumuz için ikiyi üçüncü yu gecirmemiz normal fakat mutant virüs hızla bulaşıyor

Ben gebelik düşündüğüm için aşı olmadım. Yani aşılara da pek guvenilmiyor yinede geçiriyorsun. Tabi hastalarla birebir temalı olduğumuz için ikiyi üçüncü yu gecirmemiz normal fakat mutant virüs hızla bulaşıyor

Konuyla ilgili çok yeni bilgiler var. Mutlaka literatür taramanızı ve iyi araştırmanızı, farklı uzmanlardan görüş almanızı tavsiye ederim. Özellikle sağlık çalışanı olmanız sebebiyle virüse maruziyetiniz bizlerden çok daha fazla olacaktır. Aşılara güvenilmediğini söylerken bence atladığınız nokta, covidin güvenilirliği. Özellikle Türkiye’de yeni görülmeye başlayan Afrika mutantı ve Allah korusun özellikle de Brezilya mutantının anne karnındaki bebeğe olabilecek etkilerini de iyi araştırmanızı öneririm. Sürekli mutantlar geliştiği için, iki ay önceki bilgiler bir anda geçersiz duruma düşebiliyor.

Umarım istediğiniz anda hemen gebe kalır ve sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz ☺️

Back
X