Gebelikte dışarda salata yemek

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
953
825
53
İşte çalıştığım yerde yemek çıkmıyor bazen dışardan söylüyorum döner yiyorum içinde salata oluyor iyi yıkanmamışsa toksoplazma riski var diye okudum.
ilk gebeliğimi öğrendiğimde negatifti zaten şuan 9 haftalık hamileyim sizce bir şey olur mu yoksa bağışıklık vs. Oluyor mu sonuçta hamilelikten önce de bunca zaman dışardan yedik bir şey olmadı diye de düşünmeye çalışıyorum

mümkün olduğunca yememeye çalışın doktor bana yeşilliklerine güvenmediğin yerde yeme dedi. döner yersem de salata olmasın içinde diyorum. ne kadar dikkatli olursak o kadar faydalı sonuçta. bende bir kaç kez yedim yemedim değil. ama doktor öyle dedikten sonra bıraktım

Doktorum benden hamilelikle ilgili rutin kan testi istediginde toksoplazma ile ilgili de kan testi istedi bağışıklığın yok o yüzden dikkat et dedi. Hatta aşısı olmayan kedi köpeğe yaklaşmamı ve çiğ ete dokunmami da yasakladı. Bu süreçte çok dikkatli olmak lazım normal zamandan çok daha tehlikeli bu virüse hamileyken maruz kalmak. Mümkün mertebe salatasiz şeyler tercih edebilirsiniz belki

Back
X