Gebelikte e sigara kullanilırmı

hamile iken Sigara içmek mi???
Günde bir paket sigara içerdim ama hamile kalmadan önce bıraktım. Şakın bir nefes bile çok zararlı.

Canım ben yaklaşık 12 sene içtim, son iki sene bırakıcam dedim herkes güldü bırakamazsın diye neden dersen aşırı içiyodum uzun sigara günde 1,5 paket falan sonra hastalanmıştım fırsat bu fırsat dedim bıraktım bi daha da ağzıma almadım. Bazı bebekler nikotin bağımlısı oluyo anneden kaynaklı, hani sürekli ağlayan bebekler var ya onlara nikotin bandı takmak zorunda kalıyolar. Hamile kaldığında anlarsın bebeğine kıyamazsın şimdiden bırakmaya hazırla kendini.

Arkadaslar sigara tiriyakisiyim ve gebe kalirsam e sigara kullanabilirmiyim merak ediyorum kullanan varmi
Sakın ! Yakın cevremde var bunun en güzel örneği. Çocuk 3 yaşında hala 1 yaşında gibi. Buyumuyor çocuk. Netten bakarsan var orda sigara zararları. Bebeğini düşün bir ömür pişman yaşamak mi önemli yoksa sigaran mi ?

Sadece doktorunuza danışın.

Ama olumlu yaklaşacağını pek sanmam.

Bu arada mesaja not düşün isterseniz, genelde sigara olarak anlaşılmış.

Bazen gebelikte sigaraya karşı bir nefret geliyormuş tiksinti falan oluyormuş belki sizin de öyle olur ama asla gebelikte sigara kullanımı diye birşey olamaz elektronik sigara da dahil. Haaa erken doğum yapmak istiyorum bebeğim 2 ay kuvezde kalsın ne olacak o da belki yaşar belki..... veya akciğer hastalıkları ile birlikte doğar ömür boyu astım di alerji idi onunla ugrasir diye düşünüyorsanız saygı duymamakla beraber allah müstakinizi versin derim.

Evet cevabını mı duymak istiyorsun ? Hamileyken içtim ama çocuğum sağlıklı diyenler olurda kendimi rahatlatırım mı diyorsun ? Sen çocuğun için sigaradan bile vazgeçemiyorsan eğer daha nedenir ki ? Herkes doğurmak zorunda değil..
Sanmaki tiryakisi değilim,severek içinlerdenim.. hamilede oldum içmedim,bak ölmedim hala yaşıyorum..

bir arkadaşım hamile iken sigara içti azalttı ama ,içti. çünki doktoru eğer içmezse psikolojik olarak kendini kötü hissedeceğini bunun bebeğe daha çok zarar vereceğini söylemişti.

sonra bebeği doğdu gayet sağlıklı hiç bir şeyi yok.

ama tam 1 ay sonra bebek birden öksürük krizlerine boğulmaya başladı ve doktora gittiler.gebelikte sigara kullanımına bağlı olarak ciğerlerinde sıkıntı oluşmuş.baya tedavi gördü bebecik.

Back
X