Gebelik ve sigara

Merhaba arkadaşlar 15 haftalık gebeyim yani 4 aylık gebeyim ve hamileliğimi öğrendiğimden beri ve öncesinde günlük bir pakete yakın sigara kullanıyorum arkadaşlar çok üzgünüm bebeğime bi yerde zarar verecek diye korkuyorum ve hiçbir şekilde bırakamıyorum çok üzülüyorum çok strese giriyorum aklımı yitircem inanınki çok kötü yüm yargılamayın beni çok bunalımda yım bir yerde canım yanıyor bebeğime birşey olacak diye bir yerde de bırakamıyorum Allah aşkına ya napacam ben ya bebeğime birşey olursa sağlıksız olursa napacam arkadaşlar Allah' hakkı için birşey diyin bana kafayı yicem 😞😞
Allah yardımcınız olsun sağ sağlık kucağınıza alın inşallah ve lütfen bırakın istek geldiği an sakız çiğneyin bir şeyler yiyin su için o zaman geçer isteğiniz ben öğrendiğim an içmeyi bıraktımm emzirdigim dönemde asla ağzıma sürmedim ama suan gene içiyorum 😭

Arkadaşım gebeliği boyunca sıgara kullandı, bebeği erken doğdu, anaokuluna gitmemesine rağmen çok sık hastalanırdı, nereden kapıyor bu hastalıkları diye hayret ederdim, boyu kısa ve kilosu az. Bunların sebebi sıgaradan mıdır değil midir bilmiyorum ama merak ettiğiniz için size çevremden bir örnek vermek istedim.

Arkadaşım yaptığın çok yanlış. Ama sende bu yanlışın farkındasın o yüzden burda seni eleştirmeye linçlemeye yargılamaya gerek olmadığını düşünüyorum. Ben annemi tamamen sigara kaynaklı bir kanserden kaybettim ve şöyle söyleyeyim artık öleceğini anldığı noktada bıraktı sigarayı yani bazı insanlar için bu çok zor seni anlayabiliyorum.Ayrıca kuzenim hamileliği boyunca sigarayı bırakamadı çok içmedi ama yine de içti sonuç olarak bebeğimiz 15 gün ağır yoğun bakımda yattı. Anneden bebeğe enfeksiyon geçti. Bunlar belki içine korku salar diye yazıyorum. Ama şu da bir gerçek ki bırakamıyorsan en azından azalt. Mesela sigarayı yak ama normalde 10 çekiyorsan 1 çek elinde dursun ama içme. Benim eşim 6 yıldır içmiyor ama bazen ben içerken canı çok çekiyor ve sigarayı alıp yakıyormuş içiyormuş gibi yapıyor bu psikolojik olarak bi nebze olsun rahatlık sağlıyor. Benimde arkadaşıma doktoru eğer kriz şiddetinde strese giriyorsan günde 3 tane içebilirsin demişti. Tabi ki bırakmak şart ama stresin verdiği zararı hiçbir şey vermiyor. Bizler burda çoğu zaman o pozitifi görmek için günlerce ağlıyoruz sen bu şansa erişmişsin o çocuğun hakkına girme. Sadece 3 gün dayan içememeye sonra gerçekten bıraktığını göreceksin. İnşallah bebeğin sağlıkla doğar canım.

Merhaba arkadaşlar 15 haftalık gebeyim yani 4 aylık gebeyim ve hamileliğimi öğrendiğimden beri ve öncesinde günlük bir pakete yakın sigara kullanıyorum arkadaşlar çok üzgünüm bebeğime bi yerde zarar verecek diye korkuyorum ve hiçbir şekilde bırakamıyorum çok üzülüyorum çok strese giriyorum aklımı yitircem inanınki çok kötü yüm yargılamayın beni çok bunalımda yım bir yerde canım yanıyor bebeğime birşey olacak diye bir yerde de bırakamıyorum Allah aşkına ya napacam ben ya bebeğime birşey olursa sağlıksız olursa napacam arkadaşlar Allah' hakkı için birşey diyin bana kafayı yicem 😞😞
Yaklaşık 10 yıldır günde 1 paket içen ben asla asla bırakmam diye düşünüyordum ki gebe kaldıktan sonra 2 3 tane anca içebildim. Çok canım istedi ama içerken yaşamak için bana bağlı bir canlıyı zehirlediğimi hayal ettim. Düşünsene nefes almak için bile her anlamda muhtaç. Evet belki etkisi tam olarak ne bilemiyorsun ama bunu riske atmaya değeceğini düşünmüyorum. Kolay değil ama bahane edip kendini kandırmanın da bi anlamı yok. Karnında ki çocuğun vebaline girme. Ayrıca kesinlikle 1 tane bile içince gerisi geliyor. İnsan isteyince yapabiliyormuş. Ben bıraktıysam herkes bırakabilir.

Bende aynı dertten muzdaribim dert demim kendi iradesizliğim tamamen 28.haftadayım tam ciğer gelişimi haftasındayım bende 2 paket içerdim belki fazla ilk zamanlar 5 6 ya kadar indirdim son zamanlarda yine 10 lara çıktım kendimde alerji astım hastasym ama ağır değil astım ilaçları kullanmıprukm alerji ilacı kullanıyordum onuda zaten hamilelikte bıraktım bende kendime çok kızıyorum o kadar şeyden fedakrlık yapıyorum kan şekerlerim düşüo sıcaklarda eve kapandım bi sigaraya yeniliolrum ve artık içtikten sonra cddi çarpıntı yapıyor kendime sana yazıklar olsun diyorum bugün yine karar aldım bırakacam yani yada 2 bilmiorım ama gerçekten yapmam lazım

Canım seni yargılamak tabiki haddine değil ama böyle ağır da konuşmak istemezdim ama bı cana zarar gelicek bu yüzden baştan kusura bakma sana anlatıyorum belki bı nebze faydam dokunabilir 26 yaşındayım 16 yaşından beri sigara içiyorum ve günde 1 paket yaklaşık 1.30 ay önce hamile olduğumu öğrendim ve o 1 paketi 1 hafta içerisinde 0 a indirdim ama öyle bı anda kesemezsin çok çok zor ben günde 5 taneye düşürdüm ve hiç zorlanmadim gerçekten saatlere bölerek içtim sigaramı çok da iyi oldu ondan sonra kontrolume gittim şimdi baktiginda o can da senin değil bı yerde emanet taşıyoruz değil mi bende kendime dedim ki annelik bı yana dursun benim masum bı cana zarar vermeye ne hakkım var ? Çok şanslısın çok şanslıyız çocuğu yıllarca olmayan onun hasretiyle yanıp tutuşan maddi manevi parçalanan ne kadar aile var tahmin bile edemezsin 😥Rabbim nasip etmiş sana böyle bı güzelliği,nimeti değerini bilmen gerekmez mi evet burda bazı arkadaşlarımızın da dediği gibi seni teselli edip avutabilicegim tek bır ihtimal bile yok tabiki o çocuğa bı zarar gelicek şimdi doğduktan sonra olmazsa sonradan cikicak, en yakın örneği yakınımda çok canımız yandı teyzem 2 hamileliğinde de hamilelik boyunca hep içti çocuklarda başta hiç bişey yoktu sonra 10 yaşlarında 2 sinde de epilepsi hastasi olduğu ortaya çıktı lafı çok uzattım affola ama dememo ki hicbisey bahane değil inanki söz konusu çocuğunsa bı şekilde bırakırsın dediklerimi uygula lütfen 🥺
Tamam canım bende öyle yaparım inşallah benim için de yararlı olur

Hamileligi öğrendiğimde degil planladigimda biraktim 12 yildir gunde 1 paket iciyordum. Gördüğün gibi birakilabiliyor.

Bebegin hakkina girme erken dogarsa kuvez cok zor kimseye yasatmasin. Baska problemler de olabilir ki zaten biliyosun ne kadar zararli olabilecegini.

Allen Carr yöntemini araştırın. Youtube da videolari var kitapları da var kesinlikle okuyan herkes bıraktı. Daha olmazda seminerleri de var. Üzülmeyin lütfen. Stres su an sigara kadar zararlı sizin için. Ben de birakamadim 12. Haftaya kadar. Sonra seminerine gittim biraktim. 3 haftadie bir kez bile icmedim. Zor da olmadi. Bakis acısı herseyi cok degistiriyor. Umarım kolaylıkla birakirsiniz.

Back
X