Gebelikte el ayak sismesi

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
kizceler selam olsun

34+2 den selamlar:) derdim su gebelikteki el ayak sismesi ile ilgili. Acikcasi goruntu olarak oyle bir pogaca durumu yok. Ama derimin gerilmesinden canim aciyor artik. Elimi yumruk yapamiyorum, alyansim ilk bogumda kaliyor:) 34 numara ayaklarim oldu 38 :)

Ozellikle sabah uyandigimda muhtemelen hareketsiz oldugum icin kan dolasimi yavasladigindan bildigin bir agac kutugu gibi oluyorum:)

Bastirdiginda cukurlasan bir odem degil, muhtemelen bu haftadan itibaren normal sayilabilir artik.

Evde tuz bitse bir ay farkina bile varmam, tuzdan felan degil yani. Tansiyon kan ve idrar tahlilleri de normal:) su iciyorum ama buna pek o da fayda etmiyor:)

Merak ettigim:) sizin bu odemleriniz hangi haftalarda basladi? Ve dogumdan sonra bu odem cidden gidiyo mu:) hayatimin sonuna kadar bu ayak ve ellerle yasayacak gibi hissediyorum:)

Dogumdan ne kadar sonra gidiyor?

Deneyimliler bir el ativerin :)

Canım sana söyle söyliyim ilk gebeligimde ellerim bacaklarim parmaklarim o kadar sismisti ki ayakkabı Alyans vs hiç zaten takmıyordum. Dogumda eltim ve annem Yanındaydı bebeğim dogduktan sonra elim bile şaşırdı nasıl da şişkinliğin birden bire indi dedi. Gerçekten doğum sonrası gidiyor . Su an yüzüm balon gibi şişmiş beni görenler şaşkın şaşkın bakıyor ama doğumdan sonra gidecek biliyorum o yüzden sert etmiyorum. Sende korkma muhakkak gidiyor :)

canım sana doktor bu şişkinliğin ödemden mi yoksa kilodan mı kaynaklandığını söylemiştir. benim bildiğim ve genelde duyduğum ödemden dolayı alınan kilolar doğumdan sonra çok çabuk gidiyor. ama gebeliğin başından beri alınan kilolar zamanla kendi iradenle gidiyor. bence sen çok çabuk verceksin.
ben normalde şişmedim ama şuan çalışıyorum ve genelde masabaşı iş olduğu için ayaklarım çok şişiyor akşama doğru. hafta tatilinde iniyor. ellerimde aynı şekilde. ama 10-11 kilo aldım. son bir ayda bakalım daha ne kadar alırım.

36 hafta da biraz biraz 37 de ödem oldu birden hiç yoktu o zamana kadar 3 güne sisti ben de sasırdım inşallah gider doğumdan sonra :)

canım sana doktor bu şişkinliğin ödemden mi yoksa kilodan mı kaynaklandığını söylemiştir. benim bildiğim ve genelde duyduğum ödemden dolayı alınan kilolar doğumdan sonra çok çabuk gidiyor. ama gebeliğin başından beri alınan kilolar zamanla kendi iradenle gidiyor. bence sen çok çabuk verceksin.
ben normalde şişmedim ama şuan çalışıyorum ve genelde masabaşı iş olduğu için ayaklarım çok şişiyor akşama doğru. hafta tatilinde iniyor. ellerimde aynı şekilde. ama 10-11 kilo aldım. son bir ayda bakalım daha ne kadar alırım.
Doktorum son kontrolde odem kontrolu yapti ama cok iyi odemin yok dedi, hafif sabahlari oluyordu o zaman o da gecenkn dolasimi yavasladigi icindir demisti. Su an daha da bir sismis durumda. Ayak tabanim filan aciyor artik. Ben cok fazla kilo aldim ama, bu kilo degil onun farkindayim, zaten yemek duzenim gebelik oncesinden cok farkli degil, ama 20 kilo kadar aldim, yani hamilelikten oncekinden fazla yemiyorum, ama kilo olarakcok fazla. Muhtemelen vucut su tuttugu icin tartida bu kadar fazla cikiyorum.

Bir umut dogum sonrasi normal haline doneceklerine inanmak istiyorum:)

Back
X