Gebelikte en önemli besin kaynağı suuuuuuuuu

ikizler88

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
36
0
6
İstanbul
kızlarrr bebeğim henüz 3 aylık.Tahlil sonuçlarımda su içmediğimden dolayı böbreklerimde iltihap çıktı.Bu durum erken doğuma sebep olabiliyor.Sakın ihmal etmeyin.Doktor durum ciddi günde 3,4 lt su için diyor.Bebişlerimiz sağlığı için aman ihmal etmeyin...

Ben de su içemiyorum... Midemi bulandırıyor ve sonra da çıkarıyorum.... Nasıl bir çözüm bulmalıyım bilmiyorum....

Ben de su içemiyorum... Midemi bulandırıyor ve sonra da çıkarıyorum.... Nasıl bir çözüm bulmalıyım bilmiyorum....

Su ihtiyacınızın bir kısmını ayran, süt, maden suyu ve ev yapımı şekersiz meyve sularından karşılayabilirsiniz.
Bir miktarda sulu meyve, bol yeşillikli bir salata yemek su ihtiyacını bir nebze karşılayacaktır.
Tabi meyve yemeği de abartmamak gerekiyor oda şeker içerdiği için.
Bence suyu içinizi bastıran bir şeyin arkasından azar azar için. Bir kaç tane kraker bir kaç yudum su içmeye çalışın örneğin.
Çok su içemiyorsanız abur,cubur ve hamur işinden uzak durmaya özen gösterin. ( Ki bunlardan normalde de uzak durmak gerekiyor.)

Henüz 8 haftalık hamileymişsiniz. Bulantılarınız azaldıkça rahatlayacaksınız inşallah.
Bu arada kendinizi zorlamadan yukarıdakileri uygulamaya çalışın.
Sizin bebişiniz şuan küçük olduğu için 8-10 bardak (süt, ayran, maden suyu) yeterli olabilir.

bayanlar ben de 6 haftalık hamileyim. baska beslenmemde nelere dikkat etmem gerekio? ilk gebeliğim biraz acemiyim de =)

bayanlar ben de 6 haftalık hamileyim. baska beslenmemde nelere dikkat etmem gerekio? ilk gebeliğim biraz acemiyim de =)

Kahvaltı: peynir, domates, salatalık, reçel, bal, zeytin, yumurta
Ara öğün: mevsim meyveleri
Öğlen: sebze yemeği, özellikle bulgur pilavı, bol salata
Ara öğün: bir kase yoğurt ya da ayran
Akşam: balık, tavuk yada kırmızı et, çorba, salata( iki saat sonra meyve)
Gece yatarken: 1 büyük su bardağı süt..

Ayrıca gün içinde fıstık, ceviz, fındık ve badem de tüket.. Ve en önemlisi: en az 2 litre SU içmelisin canım..

Yasaklar: cola, gazlı içecekler, mevsim dışı sebze yada meyve, katkılı ürünler, pastırma, salam, sosis...

İnşallah yardımcı olmuşumdur canım.. Allah evladını kucağına almayıda nasip etsin,iyi hamilelikler dilerim:))

cokk teşekkür ederimm canımm.. sanada iyi hamilelikler kolayca hayırlısyla doguruverirsin insallah =)

benimde ilk gebeliğim dr ilk sorduğum şeydi "ne yiyeceğim" kilomda var mlsf dr ksıtlama getiremem gebeliği hastalık gibi düşünme normalde sana zararı olduğunu düşüdüğün ne varsa onları yeme içime dedi... kasma dedi şimdi sana yasak koyarsam canın hep onları isticek dedi... düşük tehlikem geçtikten sonra yürüyüş önerdi(yapamıyorum ama)...ben sadece salam türü çiğ etleri yemiyorum kola fln içmiyorum normaldede içmezdim ztn hazır meyve suları tüketmiyorum bukadar... hiç kilo almadım ve bulantımda olmadı ama artık mide kaynamalarım başladı oda olsun artık kızm için değer

anladım canım ben 52 kiloyum kilo problemiim yok kolayı cok icerdim bıraktım şimdi

Kızlar benim 3 ayım bitti çok şükür kabus dolu günler geride kaldı artık daha huzurluyum.Bu ihtimiz vitamin kan ilaçları kabıslık yapıyor.Mutlaka günde 2 adet kuru kayısı yeyin çok iyi geliyor.Ve kesinlikle cola tarzı içeceklerden uzak durun.bol ayran ,sut ,su ve meyve yeyin.Tamamen sağlıklı besleneyim bebişlerimiz tosun gibi olsun : )

bende 3.aya girdim ilk günden beri ne su içebildim ne yemek yiyebildim.

süt peynir gibi kalsiyum kaynaklarını da yemedıgımden tırnaklarm etlerınden ayrılmaya basladı.Sabahları kahvaltılık hıc yıyemedıgımden 1 poğaça alıp onuda çıkartıyorum .kusmalarım yenı yenı durdu çokşükür. Su içmediğimden idrarda hafif enfeksiyon oldu dr un verdiği ilacı bile içemedim.

bebeğimin gelişimi şu anda iyiymiş ama birazcık asitli portakal suyuna düşdüm bu ara suyuda daha yeni yeni içmeye başladım.Allah yardımcımız olsun...

benimde 13.haftam sonunda normale döndüm.suyu ihmal etme sakın 2,3lt en az iç zorla kendini ilaçları da mutlaka iç bende senin gibiydim ama zorladım kendine şuan çok şükür ne iltihap kaldı ne başka bir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…