Gebelikte et benleri

cornelia

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2024
619
431
18
Kızlar selam. Gebelikte vücudunuzdaki et benlerinin arttığını var olanların da biraz büyüdüğünü fark eden oldu mu aranızda? Yoksa sadece ben miyim? Hatta benim areola bölgesinde bile cıktı. (Montgomery bezi degil bildiğiniz et beni) Vücudumu inceledikce anksiyetem tutuyor. 2 Mayıs'tan önceye cildiye randevusu bulamadım işin kötüsü. 12 gün nasıl geçecek bilmiyorum. İnternette hormonlardan dolayı olabilecegi yazıyor ama mesela burada hiç böyle bir konu göremedim. Bir tek benim başıma mi geliyor anlamadım.

Son düzenleme:
Bu arada ikinci trimestere kadar yoktu böyle şeyler. Ne zaman ikinci trimestere girdim bunlar peydah oldu. Hormonların iyice artmasıyla ilgili falan herhalde

Ben ben ben :) göğsümde bile minik minik 2-3 tane çıktı boyun arka kısmında omzumda

Neden gebelikte et beni oluşur?
  1. Hormonlar: Gebelikte artan östrojen ve progesteron seviyeleri cilt hücrelerinin çoğalmasını tetikleyebilir.
  2. Sürtünme: Özellikle cilt kıvrımlarında (boyun, koltuk altı, göğüs altı gibi) artan sürtünme, et benlerinin oluşmasına neden olabilir.
  3. Kilo alımı: Deri gerilmesi ve cilt kıvrımlarının artması da tetikleyici olabilir
Et benleri zararlı mı?
Hayır, genellikle zararsızdırlar. Ancak:
  • Hızla büyüyen,
  • Renk değiştiren,
  • Kanayan ya da acıyan
    et benleri varsa bir dermatoloğa görünmek iyi olur
Doğumdan sonra geçer mi?
Bazıları doğumdan sonra kendiliğinden küçülebilir veya düşebilir. Ama kalıcı olanlar da olabilir.
Alınabilir mi?
Hamilelik sırasında genellikle estetik amaçla alınmaları önerilmez, ama tıbbi bir neden varsa (örneğin sık sık tahriş oluyorsa) dermatolog tarafından güvenli bir şekilde alınabilir. Doğum sonrası alınmaları daha çok tercih edilir.

Evde et benlerine doğal yaklaşımlar konusunda bazı yöntemler var ama şunu unutmamak önemli: bu yöntemler her zaman işe yaramaz ve bazen cildi tahriş edebilir. Özellikle gebelik döneminde cilt daha hassas olduğundan dikkatli olmak gerekir. İşte bazı doğal yöntemler:
Çay ağacı yağı (Tea tree oil)
  • Antiseptik ve kurutucu etkisi vardır.
  • Pamukla benin üzerine sürülür, üzerine yara bandı yapıştırılır.
  • Günde 1-2 kez uygulanabilir.
  • Dikkat: Ciltte tahriş ya da yanma yaparsa kullanmayı bırakmalısın

Elma sirkesi
  • Pamukla benin üzerine sürülüp bir süre bekletilebilir.
  • Asidik yapısı sayesinde zamanla beni kurutabilir.
  • Günde 1 kezden fazla uygulanmamalı.
  • Dikkat: Cildini yakmaması için öncesinde küçük bir alanda dene
Sarımsak

Ezilmiş taze sarımsak, gece benin üzerine konup bandajla kapatılabilir.
  • Günde 1 kez uygulanabilir.
  • Et benini kurutarak düşmesine yardımcı olabilir.
  • Dikkat: Sarımsak bazı ciltlerde yanık yapabilir, kısa süreli denemek daha güvenli olur.
  • Hint yağı ve karbonat karışımı
  • Macun kıvamında karıştırılıp gece benin üstüne sürülür.
  • Düzenli kullanımda küçülmeye yardımcı olabilir
UYARI:
Bu yöntemleri kullanırken:
  • Tahriş, yanma, kızarıklık gibi bir reaksiyon olursa hemen durdur.
  • Göz çevresi gibi hassas bölgelerde asla deneme.
  • Et benin iltihaplı, büyüyen ya da renk değiştiren bir yapıdaysa doktor görmeden hiçbir işlem uygulama.

Ben ben ben :) göğsümde bile minik minik 2-3 tane çıktı boyun arka kısmında omzumda
Ya benim bazı var olanlar da büyümüş gibi geliyor bana. Boynum da bir sürü minik minik çıktı. Fotograflarını çekip chat gpt'ye falan yorumlatıyorum o kötü görünümlü olmadığını söylüyor ama ne bileyim insan gebelikte her şeyden korkuyor

Bende de oldu ben de araştırdim
Gebelikte normal oldugunu gordum. Ama
Doktoruma kontrole gittigimde yine de bir soracagim

Benim ilk gebeliğimde oldu. Küçüktü baya büyüdü hamileyken

Benim ilk gebeliğimde oldu. Küçüktü baya büyüdü hamileyken
Ya kızlar teşekkür ederim. İnsan aynı süreci yaşayan baskaları var mı diye öğrenmek istiyor ister istemez. İnternette çok kotu yorumlar da var bu konu hakkında, daha randevuma da 10 günden fazla var. En azından başka örnekleri de gorunce insan biraz "ee o zaman dogalmis" hissine giriyor rahatlıyor.

Tabi canım çok haklısın. Ama bak yaşayan baya örnek varmış. İçin rahat etsin ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…