gebelikte folik asit vb ilaç kullanmalı mı ?

gebelikte folik asit kullanılmalı mı?

• evet

OY: 11 91,7%
  • hayır

OY: 1 8,3%

• Ankete Katılan
    12
  • Anket Kapalı .
arkadaşlar görüşleriniz önemli . dr folik asite başlatacak ,gebeliğim çok yeni ,çok doğal beslenmeye çalışıyorum,ilaç uzun zamandır almadım almak istemiyorum ,her türlü ilaç kimyasal içeriyor diye.
sizler aldınız mı? pişman oldunuz mu? yoksa kullanılmalı mı dersiniz?
Merhaba, gebeliğinizin özellikle ilk 3 ayında folik asit kullanmanız gerekmektedir. Folik asit vücudumuzda öyle bol bol bulunan bir madde değil yiyeceklerden de yeteri kadar alamazsiniz. Kullanmazsaniz bebeğin omuriligi geliştiği dönemde sırtında açıklık meydana gelebilir bu da kürtaj sebebidir. Zaten 3 aydan sonra multivitamin kan ilacı vs. Kullanmaya devam edeceksiniz boş yere kullanmamazlik etmeyin. Hatta hamile kalmadan 2 ay öncesinde başlanması tavsiye edilmektedir.

2,5 aylıkken hamile olduğumu öğrenmiştim, o yüzden folik asiti azıcık kullandım. Ama doktorum, eskiden kadınlar folik asit mi bilirdi çatır çatır doğuruyorlardı dedi. Annem de misal o ilaçları hiç kullanmamış. Ama işte sanırım önemli olan, sağlıklı beslenebilmek. Gdo'suz organik yiyeceklerle.
eskiden anne ve bebek ölümlerinin oranı ile şimdiki bir sana bunu söyleyen dr'un doktorlugundan şüphe ederim hiç mi istatik okumadı acaba...

Back
X