gebelikte hamilelik haftası hesaplama

sultan__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2012
1.480
500
173
arkadaşlar ben adete göre 17+0ım ultrasona göre 18+0ım. benim anlamadığım nokta hangisi geçerli. doktor son adet tarihime bakmadan ultrason haftama göre doğum tarihini hesapladı. bazları diyorki adet tarihine göre ancak adet tarihini hatırlayamayan bayanlar oluyor. doktor önemli değil diyor. 2 li testi de ultrason haftasına göre yaptırmıştık. adet tarihine göre 2li test zamanı değildi. ayrıntılı tarama içinde ultrason haftama göre gün verdi kafam karıştı. doğum izni alacağım zaman hangisine göre alacağım. çünkü arada 1 hafta var

adetine göre 17 haftalıksa gelişimi 1 hafta önden gidiyodur bu iyi bişey bence geriden gelmesinden daha iyi. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Bilgilendirme amacıyla bu konuya yazıyorum. Son adet gününüze göre hamilelik hesaplaması yapmalısınız. Aksi takdirde yanlış sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Ultrason elbette en doğru zamanı verebilir ancak onun da yanılma payı olduğunu düşünüyorum. Yine de gebelik hesaplama şu şekilde yapılıyor bildiğim kadarıyla;

Son adet gününüz : 21 HAZİRAN

7 gün ekleyelim : 28 HAZİRAN (6. AYIN 28'i)

3 Ay geriye gidelim : 28 Haziran > 28 Mayıs > 28 Nisan > 28 Mart

Tahmini doğum yapacağınız tarih : 28 MART

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…