Gebelikte hiç ilaç kullanmayan bayanlar

Zynp23657

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2016
435
204
103
Folik asit dışında bir ilaç kullanmadım yan etkilerinden korkuyorum varmı benim gibi olan 21haftalik gebeym

29. Haftaya kadar vitamin,omega,kalsiyum,magnezyum ne varsa doktor yaziyordu ben kullaniyordum,sonra bi kan tahlili yapıldı,karaciger enzimleri 50 in üzerinde çıktı,doktor olur gebelerde normal herşey dedi,içim rahat etmedi,başka doktora gittim,kendisi doçent,tecrübeli,bana kızdı,demir ilaci haric hepsini hemen bırak,karaciger enzimlerinin yüksek çıkması cok ciddi bişey karaciger yetmezligine kadar götürür dedi,bütün ilaclari bende bıraktim,bol meyve sebze et yumurta yogurt ye dedi

29. Haftaya kadar vitamin,omega,kalsiyum,magnezyum ne varsa doktor yaziyordu ben kullaniyordum,sonra bi kan tahlili yapıldı,karaciger enzimleri 50 in üzerinde çıktı,doktor olur gebelerde normal herşey dedi,içim rahat etmedi,başka doktora gittim,kendisi doçent,tecrübeli,bana kızdı,demir ilaci haric hepsini hemen bırak,karaciger enzimlerinin yüksek çıkması cok ciddi bişey karaciger yetmezligine kadar götürür dedi,bütün ilaclari bende bıraktim,bol meyve sebze et yumurta yogurt ye dedi
Çok teşekkür ederim canım .. gönlüm huzursuz oluyordu kullanmıyorum diye ama içemiyordm da

Çok teşekkür ederim canım .. gönlüm huzursuz oluyordu kullanmıyorum diye ama içemiyordm da
Uzman olan doktor bana her türlü takviyeyi yaziyordu,bende bebek daha iyi gelişir diye gönül rahatligiyla içiyordum,ama bu son gittigim doçent ve bi diger danıştığım prof perinatolog hamilelerin bu takviyeleri almasini hic istemiyorum dedi

Bende bunun korkusundan demir ilacını bıraktım. Vitamin kullanıyorum şuan. Oda dengeli beslenmedigim için kullan dedi Dr. İciyorum ama bin tane tedirginlikle iciyorum
Magnezyumda verdi arada kramplarim olduğunda iciyorum.
Tiroid hormonum yuksek onun için her gün düzenli ilaç alıyorum ama tabi tiroit önemli.
Diğerleri içerken hic içime sinmiyor.

Öncelikle bi tahlil yaptırsanız iyi olur çünkü folik asit fazla çıkmıştı bende örneğin. Decavit kullanmıştım sadece. Bunun dışında hiç ilaç kullanmadım. hafif baş-boyun ağrısında zencefil kullandım. Boğazım ağrır gibi olduğunda sirke ile gargara yaptım.

Öncelikle bi tahlil yaptırsanız iyi olur çünkü folik asit fazla çıkmıştı bende örneğin. Decavit kullanmıştım sadece. Bunun dışında hiç ilaç kullanmadım. hafif baş-boyun ağrısında zencefil kullandım. Boğazım ağrır gibi olduğunda sirke ile gargara yaptım.
Kan demir ilacı filan da mı kullanmadi canım

Demir kullandım. Şimdi hatırladım.
Bunlara ilaç gözüyle bakmayın. Bunlar takviye. O nedenle tahlil isteyin dedim. Çünkü çoğu doktor otomatik yazıyor bunları biraz da devletin sağlık politikasına göre. Çünkü yeterli beslenemeyen var, ortalamasını alıyorlar. Demiri doğum sonrası kullanmak özellikle gerekiyor.

Ben bir tek elevit kullandım, bir de şeker yüklemesinden sonra levotiron. Ağrı kesiciyi bile iki ya da üç kez kullandım. İki kez de alerjim tuttuğu için duact aldım, o kadar. Ama beslenmeme de çok özen gösterdik, haftada bir gün balık, et, tavuk, sebze vs tükettim. Beslenme çok önemli.

Ben bir tek elevit kullandım, bir de şeker yüklemesinden sonra levotiron. Ağrı kesiciyi bile iki ya da üç kez kullandım. İki kez de alerjim tuttuğu için duact aldım, o kadar. Ama beslenmeme de çok özen gösterdik, haftada bir gün balık, et, tavuk, sebze vs tükettim. Beslenme çok önemli.[/Q ben et yiyemiyorum işte:(

Folik asit dışında bir ilaç kullanmadım yan etkilerinden korkuyorum varmı benim gibi olan 21haftalik gebeym
Merhaba, benim 2. Gebeliğim 10+4 haftalık bugün ilkinde bende folik asit dışında bir şey kullanmadım ama bunda d vitaminim çok düşük çıktı devit yükleme yapıldı ve balık yağı hapına başladım otizm çok fazla görülüyor son yıllarda Allah korusun dikkat edin benim ablam kadın Doğum dr.u biz çok ürktük

Kan testlerinde tüm değerlerim olması gereken aralıktaydı. Sadece çok kustuğum için imom ve bulantı ilacı kullandım. Doğumdan sonra da tüm değerlerim normaldi, bebeğim de sağlıklı ve 3ün üstünde bir kiloda doğdu.

Kan testlerinde tüm değerlerim olması gereken aralıktaydı. Sadece çok kustuğum için imom ve bulantı ilacı kullandım. Doğumdan sonra da tüm değerlerim normaldi, bebeğim de sağlıklı ve 3ün üstünde bir kiloda doğdu.
Maşallah canım cevabın için çok teşekkür ederim

Hiç mi? Bir şeylere karıştırarak bile mi?[/QUOT canım ben 22haftalik gebeym ilk haftalarda folik asit kullandım. Kan değerlerim iyi olmasına rağmen Decavit verdiler ama hiç kullanmadım şuanda birsey kullanmıyorum. Bu ay tekrar tahlil yapılacak inşaallah hiç bir takviyeye gerek kalmaz

Back
X