gebelikte hipotiroidi olupta saglıklı doğum yapanlar varmı

ADAY

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
1.565
295
363
Sinop
selam anneler.benim gebeliğimin başından beri tsh değerim 6-ila 3 arası gidip geldi en son yine 3 den 3.78 e çıkmış bir türlü düşmedi 2.5 altına.
ft4 değerim 10.38 ft3 3.05 bunlarda biraz düşük.levotiron kullanıyorum ama sonuçlar böyle gebelikte böyle bir problem yaşayan oldumu.internetten araştırdıgımda zeka geriliğinden bahsediliyor korkuttu beni.

selam anneler.benim gebeliğimin başından beri tsh değerim 6-ila 3 arası gidip geldi en son yine 3 den 3.78 e çıkmış bir türlü düşmedi 2.5 altına.
ft4 değerim 10.38 ft3 3.05 bunlarda biraz düşük.levotiron kullanıyorum ama sonuçlar böyle gebelikte böyle bir problem yaşayan oldumu.internetten araştırdıgımda zeka geriliğinden bahsediliyor korkuttu beni.

Merhaba.
Bendede çok uzun zamandır hipotiroid var.
Fakat hamilelikte çok canımın sıkılacağını zannettiğim halde korktuğum olmadı çok şükür.
İlk 4 ay 150 mg euthyrox alıyordum.Sonra 0 küsür 1,küsür değerim Allah a şükür en önemli olan 3 ayı atlattıktan sonra 3,90 olmuş.
Tabi hemen dozu arttırdık.haftada iki gün 150 mgı kırıp alıyorum.Çok şükür hemen düzelip gene 1 lere düştü.İlacını değiştirsen?
Yeterli dozu alsan hemen düzelir.Dr un mu ayarlayamadı acaba gramını?İlk üç ay nasıldı değerin canım?

ilk üç ayda aynı şekilde cnm 6 oldu 5 oldu 4 oldu.kadın doğumcum 3.aydan sonra beni dahiliyeye yönlendirdi.bakalım artık hayırlısı

Merhaba canim bendede hipotiroidi var.su an 20 haftalik hamileyim.hamile olmadan once 100 luk levotiron aliyordum hamile kalinca degerim 5.90 cikti.endokrin dr u dozu 125 e cikardi 3 kusur oldu.su an 175 mg a kadar cikmis durumdayim en son yine 3 lerdeydi.cokta kafaya takmamak lazim.tiroid degerleri yuksek yada dusuk olan bundan bazen haberi bile olmayan yada ciddiye almayan ve saglikli cocugu olan cok insan var.Sebepler bahane Allah in diledigi olur

Merhaba canim bendede hipotiroidi var.su an 20 haftalik hamileyim.hamile olmadan once 100 luk levotiron aliyordum hamile kalinca degerim 5.90 cikti.endokrin dr u dozu 125 e cikardi 3 kusur oldu.su an 175 mg a kadar cikmis durumdayim en son yine 3 lerdeydi.cokta kafaya takmamak lazim.tiroid degerleri yuksek yada dusuk olan bundan bazen haberi bile olmayan yada ciddiye almayan ve saglikli cocugu olan cok insan var.Sebepler bahane Allah in diledigi olur

sağol cnm içimi rahatlattın Allah razı olsun insan hamilelikte çok evhamlı oluyor dediğin gibi Allahın dediği olur.senin t3 t4ler ne durumda.

1998 de radyoiyot tedavisi sonrasi mecburi hipotroidi hadtadi oldum. 2007 yilinda takipte bir dogum yaptim. gayet saikli cok sukur. insallah bu bebegim de saglikli olur.her ay tahlil yapiliyor. hipertroidi daha riskli bu arada.

1998 de radyoiyot tedavisi sonrasi mecburi hipotroidi hadtadi oldum. 2007 yilinda takipte bir dogum yaptim. gayet saikli cok sukur. insallah bu bebegim de saglikli olur.her ay tahlil yapiliyor. hipertroidi daha riskli bu arada.

sağol cnm içimi rahatlattın Allah razı olsun insan hamilelikte çok evhamlı oluyor dediğin gibi Allahın dediği olur.senin t3 t4ler ne durumda.

t3 t4 ler iyi çıktı şükür.Dr da onlar iyi çıkınca bebek için sorun olmaz tsh da çok yüksek değil merak etmeyin dedi.içimizi ferah tutalım inşallah sağlıkla bebeklerimize kavuşalım

bende de hipotiroidi var kızlar, hamile olduğumu öğrendiğim aynı testte tsh ımı da 20 gördüm çok üzüldüm kadın doğum dru onu hemen ayarlaman lazım diyerek tehlikeleri saydı. çok üzücüydü. 9 senedir levotiron kullanıyordum ve bu ay euytrox a başladım. şimdi daha ii sonuç umarım normal değerlerde seyreder.
rabbim hepimize sağlıklı doğum yapmayı, sağlıkla kucağımıza almayı, sağlıklı hayırlı evlatlar dünyaya getirmeyi nasibetsin...

merhaba bende tiroid aldırdığım için mecburen tedavi görüyordum ve hep 0 düzeyinde tutuyordu doktorum 3. ay tshım 22 de idi sonra yavaş yavaş düştü şimdi zorla 4.5 bebekte zeka geriliği diyorlar çok korkuyorum deneyimi olan arkadaşlar cvp yazabilir mi? tşk.

hepiniz sağlıklı doğumlar yapmissinizdir inşallah hipotroidi hastası anne adayı :(

Back
X