Gebelikte Huzursuz Bacak Sendromu (HBS hastalığı)

ferishhh

❤️Balım "ÖZDE"❤️1.7.17❤️
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2014
926
1.590
113
39
Kızlar aranızda huzursuz bacak sendromu illetini yaşayıp hamilelikte çok çok zorlananlarınız varmı ?
Ben 1,5 yıl önce, 7 yıldır düzenli kullandığım ilacımı kendi kararımla bıraktım. Bi süre çok zorlandım ama zamanla dindirdim huzursuzluğumu. Ve uzun zamandırda rahat uykular uyuyup uzun yolculuklar yapabiliyordum. Ama ta ki geçen haftaya kadar :olamaz: gecelerim kabus olmaya yeniden başladı bu haftada gebeliğimi öğrendim. Acaba hormanal değişikler sebep oluyormudur diye düşünüyorum sürekli. Yeniden ilaca falan başlamak istemiyorum. Sadece bu durumu yaşayan başka gebe arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Huzursuz bacak sendromu tam olarak ne demek? Bende bacağımı nereye koyacağımi şaşırıyorum karıncalanma oluyor arada bir normalde yüzüstü uyurdum hep o zaman geçerdi biraz ama simdi hep eşimin üstüne koyuyorum bacaklarımı o da yok 2 ay ben de uyuyamıyorum. .:KK43:

bende de başlaıd 16 haftalıgım ayaklarımın altına 2 tane yastık koyup yatıyorum sanki bacaklar
havaya kalkınca rahatlıyorum biraz .geçmiş olsun

Huzursuz bacak sendromu nedir tam olarak bilemiyorum ama ben de 16 haftalik hamileyim ve bacaklarimda karincalanma oluyor, esneme hareketleri biraz rahatlatiyor.

Kızlar aranızda huzursuz bacak sendromu illetini yaşayıp hamilelikte çok çok zorlananlarınız varmı ?
Ben 1,5 yıl önce, 7 yıldır düzenli kullandığım ilacımı kendi kararımla bıraktım. Bi süre çok zorlandım ama zamanla dindirdim huzursuzluğumu. Ve uzun zamandırda rahat uykular uyuyup uzun yolculuklar yapabiliyordum. Ama ta ki geçen haftaya kadar :olamaz: gecelerim kabus olmaya yeniden başladı bu haftada gebeliğimi öğrendim. Acaba hormanal değişikler sebep oluyormudur diye düşünüyorum sürekli. Yeniden ilaca falan başlamak istemiyorum. Sadece bu durumu yaşayan başka gebe arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Bende de vardı canım ama sorun demir eksikliğinden kaynaklanıyormuş. Demir takviyesi yapıldı ve tamamen geçti sıkıntılarım. Değil uzun yolculuk metroda iki üç durak bile gidemiyordum.

Bende de vardı canım ama sorun demir eksikliğinden kaynaklanıyormuş. Demir takviyesi yapıldı ve tamamen geçti sıkıntılarım. Değil uzun yolculuk metroda iki üç durak bile gidemiyordum.
Ohh ne güzel maaşallah canım kurtulmuşsun sen darısı başıma inşallah ama malesef bende testlerde çıkan bi sorunda yok herşeyim normal seyrinde, çok kez yinede demir ilacı dahi kullandım ama maalesef fayda etmedi

Ohh ne güzel maaşallah canım kurtulmuşsun sen darısı başıma inşallah ama malesef bende testlerde çıkan bi sorunda yok herşeyim normal seyrinde, çok kez yinede demir ilacı dahi kullandım ama maalesef fayda etmedi
Testler iyi çıkıyorsa psikolojiktir canım.

Canim benim de var.. ve iyice artti gebelikle berabrr.. ozellikle uykuya dalmadan önce cok zorlanıyorum.. ben ilaç tedavisi kullanmadim hic.. simdi zaten hic düşünmüyorum kullanmayi.. sabrediyorum sadece..

Canim benim de var.. ve iyice artti gebelikle berabrr.. ozellikle uykuya dalmadan önce cok zorlanıyorum.. ben ilaç tedavisi kullanmadim hic.. simdi zaten hic düşünmüyorum kullanmayi.. sabrediyorum sadece..
Rabbim yardımcın olsun canım seninde, ben gerçekten çok zorlanıyorum hatta bazı geceler uykuya dalamadığımdan vücudum yoruluyor kendim sızıp kalıyorum. Hatta son günlerde uykunda 15 saniyede bir bacağını attırıyosun sürekli diyo eşim. Şaştım kaldım valla :olamaz:

Rabbim yardımcın olsun canım seninde, ben gerçekten çok zorlanıyorum hatta bazı geceler uykuya dalamadığımdan vücudum yoruluyor kendim sızıp kalıyorum. Hatta son günlerde uykunda 15 saniyede bir bacağını attırıyosun sürekli diyo eşim. Şaştım kaldım valla :olamaz:
Aynen canim.. mesela uçak seyehati yaptım 2 gun önce.. bacak bacak üstüne atmadan duramıyorum.. ayaklarimi toplamak istiyorum.. uzatmak istiyorum.. uçakta o kadar zorlandim ki onun için.. gebelikle beraber asiri uykulu olduğumdan bir süre sonra uykuya yenik düşüp uyuyorum.. ama bacaklarımı sürekli sallıyorum.. eşim alıştı artik.. ikinsene önce kaplicaya gitmiştim cok iyi gelmişti.. gebeligim biraz ilerlesin tekrar gitmeyi planliyorum..

Benim hamilelikten once vardi. Ilk evlendigimde o kadar fenaydi ki artik kollarima vurmaya baslamisti.

Uyku duzensizligi ve yeni bir hayata basladigimdan dokayi yerimi yadirgadigim icin olmustur diye dusunmustum. Sonradan gecti. Hamilelikte tekrar basladi.

Ben gece aciktigim icin oluyor diye dusunuyorum. Aclik ayaklarima vuruyor. Gece kalkip tok tutacak bir seyler atistirip biraz evde turlayinca geciyor.

Yalniz bacak agrisi veya krampla karistiriyorlar bunu. Agri degil, kramp degil, kaşıntı veya uyusma degil bu. Vucudunuzda sanki sadece ayaginiz var. Olmasi gerekenden fazla hissediyorsunuz. Hareket ettirme ihtiyaci duyuyorsunuz. Cok illet cok fena bir sey. Yasayan arkadaslara ve bana Allah yardim etsin.

Back
X