idrarla ilgigli bir sorun yoktur eminm ama tansiynunu takip et güzelim sen,inş Allah tekrar aynı acıyı yaşatmaz,bunu sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın umarım,
sağol canım dediklerini aynen uygulıycam. tesekkür ederim arkadasım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
idrarla ilgigli bir sorun yoktur eminm ama tansiynunu takip et güzelim sen,inş Allah tekrar aynı acıyı yaşatmaz,bunu sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın umarım,
31.haftamda tit te protein 1000, 24 saatlik idrarda 18000 protein çıktı.... sonuç: ağır preeklampsi ve 31 haftalık erken doğum... bebeğim 45 gündür küvezde ne olur dua edin(
İnşallah bebeğin çok iyidir dualarım siizinle... Benim de dr.um gebelik zehirlenmesinden şüpheleniyor yarın 24 saatlik idrar tahlilimi yaptırıcam içimdeki endişeyi anlatamam inş bir şey çıkmıycak ama.
Bu durumu yaşayan anneler ne gibi belirtiler ile karşılaştınız? ben 35+2 deyim şu anda vucudum çok şişiyor ama tansiyonun 13 ün altında genelde sizlerde neler oldu ???
sebeyza cnm 24 saatlik idrarda mı baktırdın sen yoksa sadece tam idrar tahlili miydi?bende laboratuar teknisyen iyim idrar tahlilinde protein için böyle sayısal değer verilmez cnm,eğer varsada +1 pozitif,+2 pozitif yada +3 pozitif gibi kalitatif değerler verilir,bazende yalancı pozitiflik diye birşey oluyor,aslında olmadığı halde varmış gibi görünüyor,böyle durumlarda 2.kez başka bir yöntemle gerçekten var olup olmadığına bakılıyyor.böyle 2.kez tekrar yapıp negatif dedeiğimiz çok kişi oldu bizim,işe yeni başlayan yada işini pek önemsemeyen birileri bakmıştır belki senin idrarına,o yüzden bence farklı bir hastanede tekrar yaptır,ücretleri deuygun çok pahalı değil yani,geçmiş olsun cnm,bende protein falan yoktur ama ne olur ne olmaz,bir de bana mikroskobi kısmını yazarmısın ? o zaman tam olarak anlarız cnm.
tansiyonunda yüksekmiydi cnmkızlar bugün TİT yaptırdım idrarımda 25 mg protein cıktı 7. haftadayım aynı seyi yasamıs yada yasayanlar lütfen tecrübelerinizi ve neler olduğunu byazarmısınız
Merhaba,
33+3'üm yüksek tansiyon şikayetiyle doktora gittik, 15/10'ları gördüm. Kanda protein miktarım 75 mg çıktı, bunun sınırı nedir? Pozitif çıkarsa bebeği almak durumunda kalabiliriz dedi doktor
![]()
Bendede idrarda protein cikmisti normalde negatif olmasi gerekiyordu benim deger 15 cikti. Ama ben dogustan bobrek rahatsizligim oldugu icin benim bünye kaldirdi. Gecen sene bi arkadas dogum yaptı onunda proteini 4 cikti ayrica tansiyonu 17 ye cikti erken doguma aldilar. Ama benim dediklerim idrarda protein. Kandaki değerleri bilemiyorum
İdrarda protein diyecektim yanlış yazmışım. Haftaya tekrar ölçülecek bakalım. Ona göre bir karar verilecek erken doğum olabilir. Siz tekrar baktırdınız mı? Yoksa daha önceki hamileliğinizde mi 15 çıkmıştı?
23 haftalik hamileyim tansiyonum cok oynamaya basladi normalde cok dusuktur 9 10 ama gun icinde 12 13 u nadir de olsa görüyorum cok korkuyorumMerhaba arkadaşlar 34.haftamın sonlarına doğru 24 saatlik idrarda protein'im artık 1600 küsurlara ulaşmıştı ki biliyorsunuz en yüksek sınır 120-140 kabul ediliyor. Ağır preeklampsi hastasıydım artık, tansiyonlarım da 16-11'in üzerinde seyretmeye başlamış, kuvvetli baş basıncı ve bulanık görme de eklenince acil sezeryana alındım. Allahtan zaten hastanede takipte tutuluyordum bir kaç gündür. Doğuma girerken tansiyonum 18'e çıkmıştı, doğumdan hemen sonra da 20'leri gördük.
Doğuma çok hazırlıksız yakalandık ama neyse ki şükür bebeğimiz sağlıklı doğdu, sadece biraz küçük 2-3 gün küvezde kalacak.
Eğer sizde de yüksek tansiyon varsa ( ki bence evde hergün en az 3 kez ölçülmeli son haftalarda )
İhmale gelmeyecek bir hastalık. Ve ailede olmaması sizde olmaması anlamına gelmiyor.(bizim ailede yoktu ve tansiyonlarım geçen aya kadar hep 9/5, 10/6 idi maximum.
Doktorunuz yatış veriyorsa mutlaka ama mutlaka yatın! Ağır preeklampsiyseniz ve evde olursanız allah korusun kriz anında hastaneye yetişemezsiniz.
Doğumdan sonra protein kaçağınız düzeldi mi acaba?31.haftamda tit te protein 1000, 24 saatlik idrarda 18000 protein çıktı.... sonuç: ağır preeklampsi ve 31 haftalık erken doğum... bebeğim 45 gündür küvezde ne olur dua edin(