Bi sıkıntı olmadıkça vajinadan bakmazlarHerkese merhaba, 9+6 haftalık hamileyim. Yarın ilk doktor kontrolüne gidicem. Ilk kontrolde nelere bakılıyor ve vajinal ultrason mu karından mi bakılıyor acaba yardımcı olabilir misiniz ?
Çok teşekkür ederim cevapladığınız için :)Bi sıkıntı olmadıkça vajinadan bakmazlar
Karin,kasık bölgesine bakılır
Bebeğin gelişimine bakılır,kalp atışını dinler
Sağlıkla kucağına alırsınız insallah
Anladım çok teşekkür ederimBu haftalarda bebeğin gelişimi normalse karından usg de görünür.
Kalp atışına, embriyo boyuna falan bakar..
Bir şikayetiniz varsa kalça bacak ağrısı gibi doktora söyleyin. Bana magnezyum vermişti o haftalarda.
Diğer şeyleri doktor söyler zaten.
Ben iki üç ayda bir regl oluyordum pkoluyum. 4 kez aşılama denendi olmadi en son tüp bebek önermişlerdi biz biraz ara vermeye karar verdik ve hamile oldugumu öğrendim idrar testiyle sonra kan testiyle geç fark etmiş oldum malesefHiç gitmediniz mi şimdiye kadar çok geç kalmışsınız
Evet çok geç fark ettim malesef iki üç ayda bir regl olduğum için ve tüp bebek yaptırmamı söyledikleri için ihtimal vermedimÇok erken gebeliklerde, 4,5,6. haftalarda mesela, vajinal muayene yapabiliyorlar. Karından net görüntü alınamayabiliyor çünkü. Ama sizin bebek şuan epey büyümüştür, karından muayene yeterli olacaktır muhtemelen. Sağlıkla alın kucağınıza. Bir de neden bu kadar beklediniz ki? Geç mi fark ettiniz?
genelde karindan ultrasonla bakarlar
kan ilaci folik asit multivitamin yazarlar
gunluk almaniz gereken besinler hakkinda bilgi verirler
Teşekkür ederim cevabınız için :)genelde karindan ultrasonla bakarlar
kan ilaci folik asit multivitamin yazarlar
gunluk almaniz gereken besinler hakkinda bilgi verirler
Anladım çok ekstra şeylere girmem sağlıklı olsun her şey yolunda olsun bunları bilmem yeterli çünkü benim için bir mucize oldu hamilelik :)eğer özel bir sıkıntınız yoksa, her şey normalse; şuna da bakalım mı? buna da bakalım mı? durumlarına hiç girmemenizi tavsiye ederim.
ben iki çocuğumda da, sağlık ocağı hemşiresinin yaptığı takipler dışında takibe ve doktora gitmedim.
iyi bir aile hekiminiz ve hemşireniz varsa extra arayışlara girmeyin derim ben.
Ay ekstra sürpriz hem de.Evet çok geç fark ettim malesef iki üç ayda bir regl olduğum için ve tüp bebek yaptırmamı söyledikleri için ihtimal vermedim
Çok mucizevi bir şey oldu bizim için bayram havasında yaşıyoruz :) Çok teşekkür ederim iyi dileklerinize inşallah...Ay ekstra sürpriz hem de.Zaten mutlu bir haber de böyle tedavi gerekecek derken kendiliğinden olması şoklu bir mutluluk olsa gerek. Umarım sorunsuz, kolay, sağlıklı bir hamilelik yaşar, kavuşursunuz yavrunuza.
Evet çok geç fark ettim malesef iki üç ayda bir regl olduğum için ve tüp bebek yaptırmamı söyledikleri için ihtimal vermedim
Kimdir o gelen giden? =) İki doğum yaptım, doğumhaneye girene kadar kendi doktorum dışında kimse bakmamıştı bana. Doğumhanede de doktor ve haliyle ekibi oluyor, o yani. Benimkiler sezaryendi, ondan öyle oldu diyelim. Normal doğum yapan arkadaşlarım da sancı çekene kadar kendi doktorları dışında kimseye muayene olmadılar. Sancı esnasında da açılma var mı diye bir iki hemşire gelip kontrol ediyor, o kadar. Gelen gider bakar diye müzede gösterilen sanat eseri kıvamına sokmayalım şimdi hamileleri.Şimdi vajinal bakmazlar ama doğum yaklaştıkça gelen giden bakar. Kendinizi şimdiden hazırlasanız iyi olur.
İki tane normal doğum yaptım maşallah ebeler hep gelip gidip baktıKimdir o gelen giden? =) İki doğum yaptım, doğumhaneye girene kadar kendi doktorum dışında kimse bakmamıştı bana. Doğumhanede de doktor ve haliyle ekibi oluyor, o yani. Benimkiler sezaryendi, ondan öyle oldu diyelim. Normal doğum yapan arkadaşlarım da sancı çekene kadar kendi doktorları dışında kimseye muayene olmadılar. Sancı esnasında da açılma var mı diye bir iki hemşire gelip kontrol ediyor, o kadar. Gelen gider bakar diye müzede gösterilen sanat eseri kıvamına sokmayalım şimdi hamileleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?