Gebelikte ilk kontrol yardimmm

İki tane normal doğum yaptım maşallah ebeler hep gelip gidip baktı önce iki saatte bir sonra saatte bir şeklinde.
Kaç ebe var, on tane mi? En fazla 2'dir, dönüşümlü ilgileniyorlardır diye düşündüm. Doğum yapacağız diye kamuya açılmadık ya... =))
 
Gece gittim ikincide öğlene doğru doğurdum. Nöbet değişti. 2şerden 4 ebe kontrol etti
Benimki buyuk dogum hastanesiydi. Stajer olanlar dahil beni o gece kac kisi kontrol etti ben sayamadim. En son zaten perisan vaziyette yatiyordum. Dogsun da gidelim havasi
 
Şimdi vajinal bakmazlar ama doğum yaklaştıkça gelen giden bakar. Kendinizi şimdiden hazırlasanız iyi olur.
Problem değil 4 kez aşılama oldum o kadar alıştım ki sadece sormak istedim uzun bor yolculuk yapmamız gerekiyor ilçede oturuyoruz hazırlıklı gitmek acısından.
 
Gece gittim ikincide öğlene doğru doğurdum. Nöbet değişti. 2şerden 4 ebe kontrol etti
Ouuuv sizin ki ekstra bir durum olmuş ama o ne ya? Bir arkadaş da stajyerler filan demiş... Hoş değil bu uygulamalar. Hamile kadın için huzurun, sakinliğin, konsantrasyonun, özel alanın ve bunlara saygı gösterilmesinin had safhada olması gereken durumlarda, yol geçen hanı gibi bir sürü insan tarafından gözlenmesi çok rahatsız edici olmalı. Ben katlanamazdım ya. Stajyerler için sizden izin aldılar mı mesela Casper25 ?
 
Ne izni ? Hepsinii de muayeneye geldiklerinde gordum. Istemedigimi soyledim ama mecbur onlarin bunu ogrenmesi lazimmiis. Yapmak zorundalarmis. Tamam da biri yapsin 3u birden neden bana daliyolar? Orda vardi sancii odasinda baska gebeler. Herkes bir gebe alsaydi mesela. Anlatamadim yok anacim. Sirf dr. Iyi diye gittim ama pismanim. 2. Dogumumu ozelde yapacagim. En azindan insan gibi muamele gorurum.
 
Çok üzüldüm. İnsan haklarına aykırı bir durum bu ya. Stajyerler öğrensin tamam da, hastanın izni olmadan emrivaki olmaz ki bu işler. Bence hamilelik süreçleri kadar bu tür uygulamalar da konuşulmalı biz kadınlar arasında. Bilinçlenme, haklarımızı bilme açısından önemli.
 
Şimdi vajinal bakmazlar ama doğum yaklaştıkça gelen giden bakar. Kendinizi şimdiden hazırlasanız iyi olur.

Abartmayın yahu.
Bir tek doğumda doktor dışında ebe, asistanlar falan bakar. Belki bir de hemşire. Ki doğum sancısı çekerken umurunda olmuyor insanın.

Kaldı ki ben de zaten oğlumu izliyordum bebek hemşiresi ilk kontrolünü yaparken.

32.haftadan itibaren doktor açılma var mı diye muayene eder bir tek.
İnsan alışıyor bir zaman sonra. Kimse meraklısı değil bizim vajinamızın..
 
12. haftaya kadar vajinal muaynenin bir sıkıntısı yok, ben hep vajinal oldum 12 den sonra karın muaynesıne gecıldı vajinal muaynede karından 2 kt daha net gorulur hersey .
 
Ben de öyle sanıyordum öyle değilmiş. Stajyer ordusu denen sinsi bir tehlike varmış.
 
Herkese merhaba, 9+6 haftalık hamileyim. Yarın ilk doktor kontrolüne gidicem. Ilk kontrolde nelere bakılıyor ve vajinal ultrason mu karından mi bakılıyor acaba yardımcı olabilir misiniz ?
Neden bu kadar beklediniz ki? 2 aylik olmussunuz resmen.Folik asit kullaniyorsunuz insallah
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…