Gebelikte ishal kabız döngüsü

minisotu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
27
2
1
29
Kızlar selam, 24 haftalık hamileyim. 9. Haftada kabız oldum ama afedersiniz parça parça yapabildim hep sonra düzeldi bu sefer fazla çıkmaya başladım sonra ishal vs derken değişik bir döngüye girdim. Hamilelikte İbs olmuş olabilir miyim ya, doktor ona benziyor dedi ama öncesinde böyle bir sorunum yoktu :(
Böyle bir sorun yaşayan var mı ?

Olabilir ben de aynı durumdayım. Sebebini bilmiyorum. Gebelik bağırsakları çok etkiliyor.

Sizin öncesinde. Var mıydı, gebelikte mi oldu
Öncesinde bu kadar değildi diyebilirim. Ara ara duzensizlestigi olabiliyordu ama düzene giriyordu. Şimdi sizin bahsettiğiniz gibi. Progesteron yapıyor muhtemelen. Ben bir de demir takviyesi alıyorum o iyice etkiliyor.

Öncesinde bu kadar değildi diyebilirim. Ara ara duzensizlestigi olabiliyordu ama düzene giriyordu. Şimdi sizin bahsettiğiniz gibi. Progesteron yapıyor muhtemelen. Ben bir de demir takviyesi alıyorum o iyice etkiliyor.
Ben demiri ocean kullanıyorum. Onun bir etkisi olduğunu sanmam 😞

Gebelikte o kadar çok şey değişiyor ki. Ben hepsini kafama takip doktor doktor geziyordum her seferinde gebelikten dolayı cevabını aldım. Herkes bütün belirtileri yaşamıyor. Çok rahat gebelik atlatan da var, ya da bizim gibi yaşayıp hiç takmayan da var. O yüzden bazı şeyleri sadece biz yaşıyormusuz gibi geliyor. Gebelik gerçekten hem cok doğal bir süreç hem özellikle ilk gebeliklerde vücut alışkın olmadıgi için vücudun en tuhaf tepkileri verdiği bir süreç.

Gebelikte ishal kabiz dönüp duruyor, normal olduğu bı süreç görmedim, kullandığım.vitamine göre değişiyor, içtiğim su miktarina göre bile değişiyor 🤷🏻‍♀️

Gebelikte o kadar çok şey değişiyor ki. Ben hepsini kafama takip doktor doktor geziyordum her seferinde gebelikten dolayı cevabını aldım. Herkes bütün belirtileri yaşamıyor. Çok rahat gebelik atlatan da var, ya da bizim gibi yaşayıp hiç takmayan da var. O yüzden bazı şeyleri sadece biz yaşıyormusuz gibi geliyor. Gebelik gerçekten hem cok doğal bir süreç hem özellikle ilk gebeliklerde vücut alışkın olmadıgi için vücudun en tuhaf tepkileri verdiği bir süreç.
Ay sormayın sırf şu olaydan dolayı psikolojim bozuldu çok kötü ya ben de baya doktora gittim. Çevremdeki hamilelerde asla bu sorun yok. Modum iyice düştü ondan

Back
X