Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sıcak suya limon sıkıp içiyorsun harika geliyor...
her gün aç karnına 3 kuru kayısı ve bir bardak su sabah uyanır uyanmaz
kahvaltıdan sonra da mucizevi altın çilekten 4-5 tane yerseniz bişeyiniz kalmaz
altınçileği nerden bulcaz???
alışveriş merkezlerindeki aktarlarda falan bulabilirsin
ya da büyük kuruyemişçilerde
biraz pahalı ama 100 gr alıp denersin işe yararsa devamını alırsın
bebeğe bi zararı olmaz heralde?
Altın çilek, Physalis, yer kirazı veya İnka Eriği olarak değişik isimlerde anılan patlıcangiller (Solanaceae) familyasına mensup, ılıman ve astropik bölgelerde yetişen ve birçok türü olan bir bitki ve meyva cinsidir.
Dokusu domatesi andırır. Meyvesi kağıdımsı bir kabuğa sarılıdır. Meyveler vitamin açısından zengindir, hoş bir kokusu vardır. Ham meyveler ekşidir, güneşte olgunlaştığında sarı-turuncu renge dönerler ve tatlanırlar.
Yararı
İçerdiği karoten sayesinde serbest radikalleri etkisiz hale getirerek (antioksidan etki) yaşlanmayı geciktirici etkisi bulunmaktadır. Cildi güneşin zararlı etkilerinden ve cilt kanserinden korumaya yardımcıdır. Ayrıca diğer meyvelere göre daha lifli bir yapıya sahip olduğundan kurusu yendiğinde metabolizmayı hızlandırır, kan dolaşımını düzenler.
Bu meyve ayrıca idrar söktürücü olarak ve astım tedavisinde de kullanılmaktadır.
Tüketim şekli:
İçerisindeki meyveyi ham olarak yiyebilirsiniz. Dekorasyon için kullanabileceğiniz gibi, meyve salatalarınıza ilave edebilir ya da reçelini yapabilirsiniz. Ayrıca çikolatayla mükemmel bir birliktelik sağlamaktadır.
Sadece meyveleri değil aynı zamanda kökleri ve yeşil kısımlarıda bazı ilaçların yapımında kullanılmaktadır. Bitkinin köklerinde ve yeşil kısmında 8 ayrı alkoloid bulunur. Elde edilen alkoloidler, bitkisel kökenli ilaçların yapımında kullanılmak üzere sanayide değerlendirilirler.
saglikdanisma.NET Notu:
Bu meyveyi kayısı, şeftali, elma gibi bildiğimiz diğer meyvelerden farklı düşünmeyin. Her meyve gibi bu meyve de hasta – sağlıklı, genç – yaşlı, kadın (hamileler dahil) – erkek herkes tarafından afiyetle tüketilebilir. Diğer meyvelerde olduğu gibi (mesela kayısı -özellikle kurusu- fazla tüketildiğinde ishal yapar…fazla tüketilmesine bağlı bir takım problemler yaşayabilirsiniz. Dolayısıyla meyvenin kendisini uygun şekilde aşırıya kaçmadan yemenizde bir sakınca olmaz.
paylaşımın için saol canım teşşekkür ederim
hayatımın kabusu kabızlık neler çektim 27 yaşındayım annemin dediğine göre bebklikten beri var en son bu yaz kolonkoskopi tomografi tahlilller derken daha teşhisim konmadan yarım kaldı tetkiklerim ve hamile kaldım ama çok şükür minik mucizem annesini iyileştirdi 10 günde ilaçlarla tuvalete çıkan ben artık en geç 3 günde çıkıyorum kabızlık nedir en iyi ben bilirim herhalde sancısı şişkinliği ayıtrı söylemesi makatımın yırtıldığını hissederdim tuavele çıkarken şimdi çok şükür rabbime düzeldim doktorumda dedi bazı bebekler annelerin hastalığını iyileştirimiş diye tavsyem ilaç yerine bol kayısı komposto lifli gıdalarla beslenin en azından bağırsakları yumuşatır biraz düzene girer geçmiş olsun hepinize