Gebelikte KALP HASTALIĞI cevap bekliyorum bu durumda olan bilgisi olan bayanlar

gulsumm34

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2013
14
0
6
31
İstanbul
Herkeze merhabalar gebelikte 6.ayıma girmek üzereyim ve bekar ken bile olan bir şikayetim var kalbim bazen çok hızlı atıyor ve bunun beraberinde sıkıntı bunalma ama kalbim o an çok hızlı atıyor fakat bu sık olan bir durum değil 3,4 ayda olursa oluyor 5 dk oluyor geçiyor ve ben ne yazık ki hiç doktora gitmedim şuanda evliyim hamileyim internetten 2 tane doçente sordum 2side ritim bozukluğu dedi fakat ben doktoruma anlatmadım bu hastalığın benim için gebelikte bir zararı olurmu ve bebeğimdede kalp hastalığı çıkarmı artı doğumda anne için tehlikeliymiş hatta normal doğum bile olmuyormuş galiba bu durum için çok üzülüyorum lütfen bu durumda olan yada bilgisi olan varmı cevaplarınızı bekliyorum bayanlar beni aydınlatın lütfennnnnn

Merhaba Gülsüm bunu kardiyoloğa gitmeden bilmen mümkün değil ve bir doktor incelemeden muayene olmadan nasıl ritm bozukluğu teşhisi koyabilir anlam veremedim açıkçası.. Sorunun çok daha farklı şeyler olabilir.. Örneğin psikolojik olabilir yada kalp kapakçığında sorun olabilir.. Bende mesela mitral kapak hastalığı var (Kalp kapağında sarkma ve kalınlaşma) çarpıntıya sebep oluyor ve heray iğne oluyorum.. Genelde bu durumda normal doğum zor oluyor.. Sendeki kalp rahatsızlığı bebeğini etkilemez endişe etme.. Ama doktora gidip muayene olman ve ona göre karar verilmesi gerekiyor geçmiş olsun.. Kalp ihmale gelmez doktora mutlaka gitmelisin...

teşekkür ederim zaten birdahaki sefer doktorumla konuşucam bu konuyu tek korkum bebeğimdede bir kalp hastalığı çıkıp çıkmayacağı sende kalp hastasıymışsın bebeğinde bir sorun yok demi ? zaten kalp hastası olsa anlaşılmazmı doktorum her seferinde kalp atışlarını dinliyor ve çok iyi olduğunu söylüyor

Yok yok canım o bebeği hiç bir şekilde etkilemiyor çok şükür benim bebeğimdede bir sorun yok kalp hastalığı falan.. İçin rahat olsun..

Bence vakit kaybetmeden bir kardiyoloğa gitmelisin. İlerleyen haftalarda bebek büyüdükçe kalbine ve damarlarına baskı yapabilir. Kardiyoloğun senden isteyeceği testlerin bebeğe hiçbir zararı yok. Hem bir sorun olup olmadığını öğrenirsin, hem de doğum konusunda doktorun fikrini almış olursun. Ben de 34 haftalık hamileyim. Hamile kalmadan bir sene önce aort damarımda genişleme olduğu için ameliyat olmuştum. Bu yüzden aralıklarla kardiyoloğa gidip muayene oldum. Bebeğin için de endişeleniyorsan eğer fetal ekoyla bebeğin kalbini incelettirebilirsin. İçinini ferat tut ama yine de tedbiri elden bırakma. Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…