Gebelikte Kansızlık yaşayanlar!

elma_sekerim01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2015
4.951
6.684
108
40
Ben hamile kaldığımda hgb 11.2 idi kızlar şimdi 9.5 a düşmüş daha doğrusu 1 ay önce öyleydi şimdi nasıl bilmiyorum 31 ağustos da şeker yüklemesi yapılırken yine bakılacak ama Akdeniz anemisi var bende gittikçe düşmesi beni endişelendiriyor
Acaba daha önce doğum yapıp kanı düşük olanlar ne gibi tedavi uygulandı doğuma girerken kan Değeriniz kaç tı yardımcı olur musunuz?

Özellikle ilk gebeliğimde benim de kansızlığım vardı hem de ileri derecede,doktorum böyle devam ederse kan takviyesi yapmak zorunda kalabiliriz demişti. Dahiliye doktorum bana kan ilacı yazdırmıştı bide özellikle beslenmeme çok dikkat etmem gerektiğini söylemişti. Bol miktarda kırmızı et,pekmez,keçiboynuzu vb yiyecekleri tükettikten sonra kan değerlerim normale döndü,nescafe çay gibi içecekler kansızlığa sebeptir onun için mümkün olduğunca az tükettim. Kan değerlerimi hatırlamıyorum ama baya düşüktü,doğru tedaviyle bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.

Inşallah bakalım bende her gün üzüm suyu sıkıyorum haftanın 2 günü et tüketiyorum pekmez kam ilacı kullanıyorum ama 31 i şeker yüklemesi yapılacak inşallah herşey yolundadır

Inşallah bakalım bende her gün üzüm suyu sıkıyorum haftanın 2 günü et tüketiyorum pekmez kam ilacı kullanıyorum ama 31 i şeker yüklemesi yapılacak inşallah herşey yolundadır
Allah'ın izniyle bir sorun çıkmayacaktır merak etmeyin,güzel düşünün ki güzel şeyler olsun. Hamilelik boyunca insanlar ne sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar ama tıp artık bazı konularda çok ilerde. Sağ salim gelsin miniğiniz Allah ikinizi de korusun

A
Allah razı olsun canım amin

9.5 hemoglobinin yükselmesi için pekmezi bidonla içmelisin. Üzüm suyu yerine kuru siyah üzüm ye. Ancak o hgb ne yaparsan yap çıkmayacak. Ben günde 3 adet kan ilacı kullandığım halde düştü de düştü. Damardan kan ilacı aldım..

Canım kansizliğin ne durumda 34haftaya gelmişse maşallah rabbim sa sağ lim kucağına almayi nasip etsin bebisin kilosu ve gelişimi iyi mi benimde aynı sorun var tek düşüncem bebegim
Bende Akdeniz anemisi var canım
Sende de mi var ? Normal kansızlık mı yoksa ?
Dün randevum vardı maşallah kızım ın kilosu boyu herşeyi yerinde benimde kanım 9.4 demirlerim iyi ama hgb düşük oluyor bizde çok şükür buna da dediğin gibi sonlara geliyorum artık sağlıkla kavuşurum inşallah mis kokuluma sende öyle canım benim kanın kaç ? Sende yarılamışsın yolu çok şükür

Bende kansizlik var canım ilk 4ay mide bulantilarindan yiyip içmedim ilacimida kullandım 10.86 dan 9.92 düştü şimdi düzenli kullanıp üzüm pekmez falanda yiyorum işte çevre insanı sinir ediyor yok gelişimini etkiler boyu kilosu az olur falan işte takmaskta moralim bozuluyor çok şükür yarıladik rabbim herkesi sağlıkla kuvustursun bebeğine

Çok bilmiş tayfasını boşverin :) Benimde baştan beri düşük 9du günde iki tane kan hapı kullanıyorum şuan 38. Hafta dayım kilosu hep önden gidiyor son haftalar iyice atak yaptı boy kiloyu felan etkilediği yok .ama tabiki doğumda önemli ne kadar yüksek olsa iyi , ilaçları kullanıp kan yapıcı şyler tüketmekde fayda var

Bendede kansizlik cikti isin kötüsü cok et yiyemiyorum. Birde doktorum akdeniz anemisi var mi yok mu diye test istedi bence yok dedi ama sen yinede yaptr dedi o kadar doktor gecmisim var olsa cikardi bugune kadar onume birdaha kan vermek istemiyorum acikcasi yediklerimiz sifa olsn inşallah

Canım teşekkür ederim sağ salim kavusursun inş bebeğine ilacın dışında neler yiyorsun kan yapıcı falan

Canım teşekkür ederim sağ salim kavusursun inş bebeğine ilacın dışında neler yiyorsun kan yapıcı falan
Amin hepimiz sağ salim kavuşalım inşAllah.
Ben et tüketmeyen birisiyim sadece köfte yiyebiliyorum. En azından onu bol bol ye dediydi doktor ,kırmızı et önemliymiş . Onun dışında kan yapan ürünlerle yada kan hapıyla birlikde süt yogurt peynir gibi süt ürünleri , çay kahve gibi kafeinli şeyler tüketmemek gerekiyormuş , arada en az 2saat olacak. Kuru üzümde bol bol ye dediydi çekirdeklerini çiğneyerek ye dedi. Bunlara dikkat ettim sadece.
pekmez ,pancar turşusu da söylüyor etraftakiler ama onları pek tüketemedim :) son kan tahlilini gecen hafta yaptırdım yükselmişti biraz aynı düzenle devam ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…