Gebelikte karında sertleşmeler

amin canım . Ben hiç sancı hissetmediğim halde sancılarım çıktı ilk gebeliğimde de bunda da umarım senin sancın yoktur
İnşallah. Dediğim gibi sancı batma gibi oluyor öyle karnımda belimde falan ağrı yok. Yürürken o çatı dedikleri sanırım ağrıyor bir de yatarken. Ama dün çok endişelendirdi beni o sertleşme kendi kendine heyecan oluyor

İnşallah. Dediğim gibi sancı batma gibi oluyor öyle karnımda belimde falan ağrı yok. Yürürken o çatı dedikleri sanırım ağrıyor bir de yatarken. Ama dün çok endişelendirdi beni o sertleşme kendi kendine heyecan oluyor
Belki Doğuma hazırlık ağrılarıdır

Merhaba arkadaşlar 32 haftalık hamileyim. Bugün birşey dikkatimi çekti. Karnımda ara sıra bebeğin olduğu yerde sertleşme oluyor daha doğrusu bebek sertleşiyor. İnternette araştırdım erken doğum belirtisi olabilirmiş. Bende uzun bir süredir var belki 1 aydan fazla ama şuan aklıma takılıyor. Elimi karnıma koyunca hemen oraya toplanıyor hatta kendi kendine de çoğu zaman yapıyor günde en az 10 defa. Az önce de oldu hatta uzanıyorum şuan sırt üstü ve bir anda sertleşti o öyle olunca bende hafif nefes darlığı ve heyecanda oluyor sanki boğazıma birşey takılıyor gibi. Sizce bir sorun mu var?
Az önce bu sebepten dolayı acilden geldim

30 haftalık olduk biz 2 haftadır var bende de alttan muayene etti doktor açılma var mı diye yarım saat. Nst de kaldım çok şükür bişey çıkmadı ama o sertlik malesef orda olduğum süre boyunca hiç olmadı
Tam olarak nerede peki komple karnında mı yoksa bebeğin olduğu yer mi sadece? Bende bebeğin olduğu yer kasılıyor hatta öyle bi şişiyor ki inanamazsın seninde öyle mi acaba?

30 haftalık olduk biz 2 haftadır var bende de alttan muayene etti doktor açılma var mı diye yarım saat. Nst de kaldım çok şükür bişey çıkmadı ama o sertlik malesef orda olduğum süre boyunca hiç olmadı
İnşallah sorun yoktur sıkma canını benimde bugün 2 3 kere falan oldu özellikle dinlenince oluyor onu farkettim bekliyorum bakalım çok olmadığı sürece randevuyu beklicem

Bi abla var yeni doğum yaptı ona sordum ben, bende dd oluyordu dedi doğuma hazırlık dedi aynı şekilde şişince bir an sanki içine birşey oturuyor gibi aldığı nefes boğazına takılıyor gibi oluyormuş benimde öyle hatta az önce de oldu ama çabuk geçti bir de sanki ben düşününce oluyormuş gibi geliyor bana dikkatimi başka yere verince geçiyor.

Oynaması farklı onu biliyorum artık bu toplanma çok sert oluyor sanki çıkıcak gibi beni de çok rahatsız ediyor karnımın bir tarafı aşırı çıkıyor doktora soracağım bakalım.

Bu tarif ettiğin bebeğin tek tarafta durması değil mi? Benim bilmem kaç haftadır böyle, 37+6 şu anda. Çok uzun zamandır (sadece sağ tarafta durduğu için) göbeğim yamuk, gözle görülebilecek şekilde hem de :) ve sağ taraf öyle olduğunda aşırı sert oluyor. Hatta bazen doktor ultrasonla bakarken yerimden zıplıyorum, bi değişik hissettiriyor. :) iki üç haftadır da nst'ye giriyorum, sancı vs çıkmadı henüz.

Merhaba arkadaşlar 32 haftalık hamileyim. Bugün birşey dikkatimi çekti. Karnımda ara sıra bebeğin olduğu yerde sertleşme oluyor daha doğrusu bebek sertleşiyor. İnternette araştırdım erken doğum belirtisi olabilirmiş. Bende uzun bir süredir var belki 1 aydan fazla ama şuan aklıma takılıyor. Elimi karnıma koyunca hemen oraya toplanıyor hatta kendi kendine de çoğu zaman yapıyor günde en az 10 defa. Az önce de oldu hatta uzanıyorum şuan sırt üstü ve bir anda sertleşti o öyle olunca bende hafif nefes darlığı ve heyecanda oluyor sanki boğazıma birşey takılıyor gibi. Sizce bir sorun mu var?
Bebeğin sırtı oraya geliyor olabilir veya yalancı kasılmalar başlamış. Benim 30. Haftada başlamıştı. Panik yok korkulcsk bi durum değil

Belki de ben biraz abartmışımdır. Belki ağrısı falan normaldir. Bir de bebek sağ tarafta ya hep çok nadir ortalara yada sola geçiyor. Kesin ne olduğunu bilmiyorum ama şimdilik iyi bakalım.

Kızlar bugun nerdeyse tüm gün karnım yürürken yada ayakta dururken sert, gergin . Yatınca daha bi rahatlıyo, kalktıgım gibi yine gergin. Bu kasılma degildir dimi? Bebek mi yaslandı acaba ? Sizce?:KK64:

Kızlar bugun nerdeyse tüm gün karnım yürürken yada ayakta dururken sert, gergin . Yatınca daha bi rahatlıyo, kalktıgım gibi yine gergin. Bu kasılma degildir dimi? Bebek mi yaslandı acaba ? Sizce?:KK64:
Valla canım benim hiçbir fikrim yok. Bende genelde yatınca sertleşiyo bazende rahatlıyo kayboluyo :) yürümek beni de çok zorluyor ama özellikle ilk çıktığımda alışana kadar ağrıyor bebeğin olduğu yer bazen adım atamıyorum acıdan. Bence bir gidip doktors görünmemiz anlatmamız lazım. Kiminin ki kasılma olurken kiminin ki normal sayılıyor artık bir an önce doğsa diye dua ediyorum.

Back
X