Gebelikte kese arkasinda kanama alanı ?

mgydkbegum

Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2016
189
117
18
Bugün doktor da karın ağrısı sebebiyle gittim karın ultrason unda kesenin arkasında kanama alanı gördü doktorum neden olabilir acaba bi yorumunuz var mı ayrıca lekelenme den dolayi progestan kullanıyorum

progestanı mutlaka kullan ben hapını kullandım geçmedi iğnesini kullandım zamanla geçiyo benimde senin gibiydi

ben hemşireyim canım oğlum şu an 2 yaşını geçti bi gün otururken birden kanamam geldi bi de başka memleketteydik hemen acile gittik yatış verdi iki orda kaldım ama kanamayı anlatamam nasıldı hastaneden cıktıktan sonra bulunduğumuz şehir e geldık hemen doktora gittim kese arkasında kanaman var dedı zaten progestan başlamıslardı doktorda kullan dedi biraz kullandım gene geçmedi bu sefer progestanın iğnesini verdi bi haftada iğne yaptırdım ama kesenin etrafında kanama hala vardı zamanla geçti

Allah bağışlasin . Bende laborantim keşke iğne verseydi banada demekki gerek görmedi 3 hafta sonra kontrolüm var inşallah sağlıkli bir gebeligim ve bebeğim olur . Corasprin + folik asit + progestan+ colcium dispert (fmf ) için + jodid 100 mg günlük bu ilaçları kullanıyorum

Bebekler büyürken rahimdeki ince damarları çatlatıp kanama alanı oluşturabiliyorlarmış. Sakın telaş yapma. Benim de 10 haftalıkken kanamam olmuştu. Geçiyor çok şükür. Bol bol dinlen. İçini ferah tut. Geçecek inşallah.

kizim 10 aylik bende de vardi. oluyor sik sik. gebelik kesesi rahimde kilcal damarlara yakin yere yerlesiyor o zaman kanama olabiliyor diye aciklamisti dr um. progesteron igne kullandim ben

Bugün doktor da karın ağrısı sebebiyle gittim karın ultrason unda kesenin arkasında kanama alanı gördü doktorum neden olabilir acaba bi yorumunuz var mı ayrıca lekelenme den dolayi progestan kullanıyorum
Benim de öyleydi. Kanamayla başladı şikayetlerim. İlk önce plasenta previa dendi (bebeğin eşinin aşağıda olması) sonra başka bir hastaneye gittim öyle birşey yok dediler. Yukarı çıkmış dediler sevindim.

Bikaç hafta sonra yine kanamam oldu gittim 18 haftalıktı bebeğim. 1 cm açıklığım vardı. Sancım da varmış ben hissetmiyordum. Pek birşey yapmadılar , yani açıklığın artabilir ve doğsa da yaşamaz dediler. Birkaç gün yattım hastanede açıklığım artmadı. Eve çıktım, wc ve banyo dışında ayağa kalkmadım. Birkaç ay yattım böyle.

Evi taşımak zorunda kaldık. İster istemez kalktım bir iş yapmasam da. Yine kanamam oldu bu kez 4 cm'di açıklığım. Hemen ciğer geliştirici iğne yaptılar. Sancımı durdurmaya çalıştılar. 5 cm'de durdu. 2 hafta yine hastanede yoğun bakımda yattım. Doktorlar doğuma kadar yatmam gerektiğini söyledi. Ama yapamadım. Her geçen gün daha kötü oluyordu psikolojim. Eşimi ikna edip imza verip çıktım. (Çıkarken doktorlar kapıya kadar anca gidersin doğurursun dediler.)

2 ay daha 5 cm açıkla durdum. En son 38. Haftada suyum geldi doğum yaptım şükür.

İnşallah sizin ciddi birşeyiniz yoktur.

Ayrıca bu dediğim ilk gebeliğimde idi ,sorunsuz devam etti gebelik şu an 2 yasında bıcırık ,tabi bende çok üzülmüştüm bir şey olacak diye,hiç dert etme iyi gelir progestan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…