Gebelikte Kese Küçüklüğü

momtobe95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2020
549
684
33
29
Merhaba,

Gebeligimi ogrendigim yani 4.haftadan itibaren tsh degerim yuksek (3.42) ve progesteron degerim dusuk (8.99) oldugu icin doktorum onlem amacli bazi ilaclara baslamisti ( kan sulandirici iğne, progesteron fitil , pruloton igne vs.) bu şekilde sıkı bir kontrol ve onlemler ile takipteydik. Ayrica 5. Haftada gorulen kanama alanida kendiliginden yok olmustu ve her sey yolunda gorunuyordu. Fakat gectigimiz persembe yani tam 6+6 iken rutin kontrolde doktor gebeligimde bir sorun oldugunu kesenin zorlama ile 10.70 mm civari oldugunu ve bunun sagliksiz oldugunu soyledi ayrica atık kesesi oluşmamış göremiyorum bu haftada çoktan görmüş olmamiz gerekirdi dedi. Onumuzdeki pazartesiye kadar ilaclarimin yaninda ekstra bagisiklik baskilayici prograf kullanmami istedi. %60 olumsuz olabilecegini soyledi. Tahmin edersiniz ki moralim sıfır ve ilk gebeligim oldugu icin de tecrubeli degilim. Benimle ayni durumu yaşayan varsa tecrubelerini aktarirsa cok sevinirim.
Simdiden tesekkurler.

Merhaba, benim gebelik oncesi tsh degerim yuksek oldugu icin ben zaten ilac kullaniyordum o yuzden ilaca devam ettirdi , doktorlar 2.5 ve alti istiyorlar sanirim oyle okumustum. Tsh'ı ilac ile kontrol altina alabiliyorlar benim gercekten guzel düştü ilac ile, sadece suan kafamin takildigi progesteron hormonum cok dusuk oldugu ve fitil+igne ye ragmen yukselmedigi icin mi kese buyumedi bunu soracagim doktora. Normalde 6. Hafta da 15-16 mm olmasi gerekir dedi doktor.

Aslinda suan 7.haftanin basindayim burada neden 8 yaziyor anlamadim sanirim bir karisiklik oldu, hayir henuz duymadik. Ama doktor kalp atisi ile ilgili olumsuz bir sey soylemedi suan icin. Gectigimiz persembe gittim ve o zaman ogrendim kesenin kucuk oldugunu ki ondan once her sey normaldi. Simdi onumuzdeki pazartesi kontrolum var. Muhtemelen kese buyumediyse alacaklar bebegi.

• Üzgünüm
Reactions: H M
Aslinda suan 7.haftanin basindayim burada neden 8 yaziyor anlamadim sanirim bir karisiklik oldu, hayir henuz duymadik. Ama doktor kalp atisi ile ilgili olumsuz bir sey soylemedi suan icin. Gectigimiz persembe gittim ve o zaman ogrendim kesenin kucuk oldugunu ki ondan once her sey normaldi. Simdi onumuzdeki pazartesi kontrolum var. Muhtemelen kese buyumediyse alacaklar bebegi.
8nci haftan dolduğu için öyle yaziyordur.
İnşallah hakkında hayırlısı olsun sağlıkla herşey normale döner umarım🌺 saglikliysa sana tutunacaktir inşallah ilaclarina devam et insallah

lutfen olumsuz dusunmeyin daha cok yeni oldugundan,makineden,degerlerinden ,gec dollenmeden kaynaklanan durumlar nedeniyle bazen ufak tefek sapmalar olabilir..bence haftaya hersey dahada belli olacakk gonljnuzu ferah tutunn Allahin izniyleee 🦋🤲

Back
X