gebelikte kilo alımı ...

eylemsura

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2010
331
2
46
Ankara
arkadaşlar ben 18 hafta 4 günlük hamileyim.hamileligime 65 kilo ile başladım.ilk 3 ay 2,5 kilo verdim.fakat bu 1 ayda 2,5 kilo aldım ,nasıl oldu anlamadım çok fazlada yemiyorum.vitamin içiyorum o yüzdenmi acaba?birde benim bebegimin eşi (plasenta)rahmin agzında o yüzden genelde yatıyorum kanamalarım oluyordu.ama bu hızda gidersem hamileligim risk altında olucak.agırlaşıcam bana önerilerde bulunun ltf.

canım öncelikle hayırlı olsun bebişin:) bazen böyle 1 ayda çok kilo alma durumu olabiliyor, sonraki aylarda daha az alıyo vücut onu dengeliyo genelde...yani bende öyle olmuştu...ben de 20. haftaya kadar az kilo almıştım, sonra 24. haftada kontrole gittigimde 3 kilo birden almıştım 1 ayda:)) ama sonra bi daha hiç öyle çok kilo almadım...sonraki kontrollerde normale döndü kilo alışım:) ben de şok olmuştum tartıda yazanı görünce:)))) sen şimdi dikkat et bakalım bundan sonraki kilo alımın bu şekilde mi devam edicek yoksa yavaşlayacak mı... bu arada da temkinli olmak için yediklerine de dikkat etmeye çalış...hani çok da yemiyorum demişsin ya, belki de yediğinin miktarından ziyade içeriğinden dolayı kilo almışsındır...yani yediklerinin yağsız vs. olmasına biraz dikkat etmeye çalış istersen...ama o yönden de dikkatliyim diyosan ve kilo alımın bu şekilde devam ediyosa o zaman muhtemelen yatmak zorunda olduğun ve hareketsiz kaldığın için böyle oluyordur...bu durumda yapacak çok bişey kalmıyo galiba...belki doktorun bi fikir verebilir bu durumda...ama o kadar da riskli bi duruma geliceğini sanmıyorum ben senin hamileliğinin:) güzel güzel kavuşucaksınız inşallah birbirinize:)

canım hayırlı olsun bebişin. fazla kilo almamaya dikkat et mutlaka. ben şu anda 18 kilo almış durumdayım ve kendimi inanılmaz kötü hissediyorum. çok
hantallaştım, belim çok rahatsız. bi daha hamile kalırsam kilo almıcam

merhaba teşekkür edrim yaznı okuyunca rahatladım sanki:)bakalım dikkat etmeye çalışıyorum.güzel dileklerin için teşekkür ederimmm.

teşekkür ederim dikkat edicem .bebegin eşi aşadı olmasa sıkıntı yapmazdım fakat daha dikkatli olmam gerek.

ben 26. haftama kadar kilo almadım hatta -3 kilodaydım sonra birden haftada 1 kilo alarak 1 ayda 4 kilo almayı başardım düşün..sonra birden kilo alımım durdu hatta vermeye başlad.doktorum da bunun yarısı ödemdir demişti zaten haklı galiba verdiğim kilolar o ödem galiba..şuan hamile kaldığım kilonun 1 kilo üstündeyim..aslında benim için iyi oldu çünkü 84.7 ile hamile kalmıştım..çok şükür bebeğimde gayet iyi 29+2 de 1400gr.dı..doktor depon sağlam korkma diyor
gerçi verdiğim kiloları da sayarsak 4 kilo almış bulunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…