Gebelikte kilo alımının önlenmesi

gizem_istanbul

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2023
98
31
18
33
Merhaba arkadaşlar ben kilolu bir şekilde hamile kaldım aslında diyet yapıyordum ama hamile olduğumu öğrenince yarıda bıraktım 84 kilo ile hamile kaldım bugün 13 haftalık gebeyim 89 kilo olmuşum aslında ekmek çok fazla tüketmiyorum çok sık fırsat bulamasamda yürüyüşe çıkıyorum mümkün mertebe çok kilo almak istemiyorum bunun önüne geçmek için ne yapmam gerekiyor bana bilgi verirseniz sevinirim şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim 🙏

Tatlı, kızartma, hamur işi ve meyve oranına dikkat et diyeceğim.

Biraz bünye meselesi sanırım 20 kilo aldım maalesef

Tatlı, kızartma, hamur işi ve meyve oranına dikkat et diyeceğim.

Biraz bünye meselesi sanırım 20 kilo aldım maalesef
Ya anlamadım meyveyi bile az tüketiyorum belki inanması güç bu dediklerimin yani ama nasıl bu kadar kilo aldım aklım almıyor bir tek tatlıyı bayramda yedim ziyaretlerde ama oda her gittiğim evde değil çok moralim bozuldu birde bana etraftan saçma yorumlarda geliyor çok kilo alırsan bebeğine zarar verirsinin daha ağırlarını söylüyorlar istem dışı korkuyorum kendim alsam kiloyu sorun etmem ama bebeğime zarar vermek istemiyorum cevabınız için teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım

Çok yürü ben günde mutlaka 5-6 km yürüyordum. Az yiyordum. Şeker tüketmedim hiç. 14 kilo aldım buna rağmen. Biraz da genetik bu işler.

Çok yürü ben günde mutlaka 5-6 km yürüyordum. Az yiyordum. Şeker tüketmedim hiç. 14 kilo aldım buna rağmen. Biraz da genetik bu işler.
Benim ilk gebeliğim biraz tehlikeliydi yaklaşık 3 ay boyunca kanamam oldu çok şükür kucağıma aldım bebeğimi o yüzden çok aşırıya kaçmaktan korkuyorum yürüyorum ama dinlene dinlene yürüyüş yapıyorum belki ondanda işe yaramıyor olabilir şeker bende mümkün mertebe tüketmemeye çalışıyorum. Galiba genetik annemde kilosu artıyormuş ama daha çok ödem topluyormuş vücudu birazda erken ama ödem topladım galiba

Merhaba arkadaşlar ben kilolu bir şekilde hamile kaldım aslında diyet yapıyordum ama hamile olduğumu öğrenince yarıda bıraktım 84 kilo ile hamile kaldım bugün 13 haftalık gebeyim 89 kilo olmuşum aslında ekmek çok fazla tüketmiyorum çok sık fırsat bulamasamda yürüyüşe çıkıyorum mümkün mertebe çok kilo almak istemiyorum bunun önüne geçmek için ne yapmam gerekiyor bana bilgi verirseniz sevinirim şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim 🙏
Ac gezin, ancak o sekilde az kilo aliniyor

13 haftaya göre hızlı kilo almışsınız gibi şekerinizi ölçtürdünüz mü şekerden kaynaklanıyor olabilir.
Karbonhidrat yönünden düşük proteinden zengin tabaklar hazırlayın. Haftalık dengeli yemek menüsü hazırlayıp ona uymaya çalışın böylelikle hedefiniz olur. Şiddeetli acıkmaları önlemek için süt için, ceviz, badem tüketin. Meyve porsiyonlarını ayarlayın. Bir de Avokado kilo vermeye çok yardımcı oluyor. Eve online pilates yapın. Yotubeda var hamile pilatesi yazınca birçok hoca çıkıyor

13 haftaya göre hızlı kilo almışsınız gibi şekerinizi ölçtürdünüz mü şekerden kaynaklanıyor olabilir.
Karbonhidrat yönünden düşük proteinden zengin tabaklar hazırlayın. Haftalık dengeli yemek menüsü hazırlayıp ona uymaya çalışın böylelikle hedefiniz olur. Şiddeetli acıkmaları önlemek için süt için, ceviz, badem tüketin. Meyve porsiyonlarını ayarlayın. Bir de Avokado kilo vermeye çok yardımcı oluyor. Eve online pilates yapın. Yotubeda var hamile pilatesi yazınca birçok hoca çıkıyor
Evet şekerim normal ölçüm yapıldı. Dediklerinizi dikkate alıcam çok teşekkür ederim 🙏

Back
X