gebelikte kolestrol sorunu yaşayanlar

galaxy82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
154
5
46
İstanbul
32 haftalık ikizlerıme hamıleyım ve kolestrol 400ü geçmiş durumda bebişlerime zararı olurmu kolestrolü düşürmek için napmalıyım ellerim ayaklarım felaket kaşınıyor doktorumda yurt dışında soramıyorum arayıpta. hamileliğinde kolestrol sorunu yaşayanlar yardımcı olabılır mı

merhaba..bende hamileliğimde bu sorunu yaşadım.benim değerim daha yüksekti üstelik.genelde kilolu insanlarda kolesterol görülür ama ben 54 kilo ile hamile kalmıştım.doktor hamilelikte artan kolesterolün normal olduğunu söylemişti.bir de annemde de var bu sorun,benimkisi genetikti biraz da.bebeklerime bir zararı dokunmadı.merak etme ama yinede aldığın gıdalara dikkat edebilirsin.sana bir liste vereyim bak istersen.

YASAKLAR

Katı yağlar, tereyağı
Sakatat
İşkembe çorbası
Kabak ve ay çekirdeği
Krema, kaymak, pasta
Yumurta (haftada bir)
Yağda kızartmalar
Tavuk ve balık derisi
Koyun ve kuzu eti
Yağlı peynir ve süt
Salam, sucuk, sosis
Alkol

SERBEST OLANLAR

Badem, ceviz, fındık (az)
Haşlama ve ızgara dana eti
Sebze ve meyveler
Yağsız beyaz peynir ve süt
Zeytinyağı ve zeytin
Baklagiller (bol)
Tavuk ve balık

çok teşekkür ederim ben şu ana kadar sadece 10kg aldım ve 72 kg dayım beslenmeme zaten çok dikkat ettim doktorum çok kılo almamı istemıyordu sorunlar cıkıyor diye yeni yeni tereyağ v.s. yemeye başlamıştım onlara da ihtiyaçları vardır diye ama keşke başlamasaymışım şimdi düşmesi için elimden geleni yapıcam liste için teşşekkür ederim dikkat edicem bundan sonra acaba kolestrolü olupta bebeği zarar gören var mı allah korusun böyle birşey olursa naparım ben..............

Bana da sağlık ocağında işgüzarlık yapıp kolestrol tahlili yaptılar. Bir de moralimi bozdular. Ağlatacaklardı neredeyse. Üstelik bir de eczacıyım. Çocuk olunca akıl fikir kalmıyor evhamlanıyor insan hemen.Neyse araştırdım interneti. Gebelerde kolestrol trigliserit değerlerinin %200-400 arası artabileceğini doğrulayan tıbbi yayınlar vardı. Zaten normalde kolestrol vücudun yapılanmasına yardımcı olan bir madde belki de bebişlerimiz yapılandığı için vücuttaki değeri fırlıyor.

Doktoruma da söyledim sallamadı bile ,gebelikte artar dedi. Zaten ben hamile kaldığımdan beri et, tavuk sadece bebeğe yarasın diye yiyordum. 23 haftalığım sadece 1 kilo almışım, bana diyet yap diyor sağlık ocağındakiler.. Şekerimizi ve tuzumuzu kontrol altında tutalım yeter galiba.

firdos senin bu yasaklı listeni görünce biraz şaşırdım açıkcası.ben hergün bir tane haşlanmış yumurta yiyorum.acaba zararı olurmuki.aslında pek sevmem normalde ama faydalı diye hergün sabah bir tane yiyorum. :18:

Zeynep bu liste kolesterol sorunu yaşayan insanlar için yapılmış yani senin böyle bir sorunun yoksa dikkate alma.zaten hamilelikte kolesterol yükselmesi çok normal,benimde yüksekti ama her sabah 1 adet haşlanmış yumurta yerdim.yağda yumurta daha zararlı.böyle şeyleri takma kafana,bebişlerin besine ihtiyacı var:)

benim doktorum da baktı bugün yükselebilir dedi gebelikte çok önemli değilmiş ama ben zaten aylardır dikkatli besleniyorum bu aralar biraz salmıştımkaymak bal v.s.yemiştim acaba ondan mı oldu dedim ama doğuma az kaldığı için doktorum normal dedi 7 ay boyunca zaten ağzıma tatlı çıkolata v.s. hiçbir şey koymadım artık 9. ayımızdayız rabbim herkese sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

haftada 3 tane den fazla önermiyor doktorlar bana verdikleri listede de aynı yazıyor dikkat et bence bende öyle yedim hergün sonra kolestrol 400 e çıktı

Bende ilk 3 ay et yiyemedim tiksindim,dr her gün yumurta ye dedi,yedim,kızartmalar falan derken bi baktım kolesterol 268,trigliserid 257'ye fırladı,ama dr yediklerinden çok gebelikle alakalı bi durum dedi,biz hamilelerden kolesterol tahlili istemeyiz ki moralleri bozulmasın her halükarda yüksek çıkar dedi...rahat tut içini dedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…