- 5 Mart 2024
- 642
- 326
- 23
- Konu Sahibi Gizmooberoo
Kızlar merhaba gebelikte kullandığınız takviyeler neydi? Kaçıncı haftalar arası kullandınız?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Elenatal 1-2-3 (gebelik ayına göre değişiyor), magnezyumKızlar merhaba gebelikte kullandığınız takviyeler neydi? Kaçıncı haftalar arası kullandınız?
Merhaba canım durumunu merak ettim serklaj olacak mı seninKızlar merhaba gebelikte kullandığınız takviyeler neydi? Kaçıncı haftalar arası kullandınız?
Sizin epey çokmuş kaçıncı haftadasınız? Doktor mu verdi hepsini?Elenatal sürekli haftada 2 geceleri demir. günlük dil altı b12 ve d vitamini ve omega 3 magnezyum ve choline ayrıca 3 4 günde bir folat ve iyot. Bazen probiyotik ve prebiyotik. Artık kolajene de başladım çünkü göbeğim büyüdü çatlak vs olmasın diye.
Evet değerlerimi kontrol edip bana elenatal 2 ve demir takviyesi verdi 12. Haftamdan sonra. Ondan evvel sadece folik asitti. Magnezyumu birkaç kişiden daha duymuştum çevremde. Bana vermeyince tedirgin oldum aslında soracağım kendisine bunu.14. Haftadayım ilk baştan beri doktorum magnezyum ve folik asit takviyesi verdi. 10. Haftadan itibaren d vitamini, iyot ve b12 iğnesi verdi. Bunları kullanıyorum ama sizin değerlerinize göre değişebilecek bir durum mutlaka doktorunuza danışarak takviye kullanım![]()
Gebelikte sadece elenatal 2 kullanılmıyor mu? 1 ve 3ü hangi aylarınızda kullandınız?Elenatal 1-2-3 (gebelik ayına göre değişiyor), magnezyum
Canım merhaba doktora söyledim bunun stresi beni çok geriyor yapın kurtulalım dedim :) rahim ağzımı tekrar ölçtü hiç açılma yok bastırınca bile yok 3 hafta öncesine göre de hiç kısalma yok dedi. Şimdi yapmam çok mantıklı olmaz dedi. Sen 2 hafta sonra tekrar gel bir bakalım dedi. Bir de şeyi söyledi zaten kısalma olsa şimdiye olurdu dedi kritik haftalar bu haftalar hiç değişme olmadı sende dedi. Şimdilik bekliyoruz.Merhaba canım durumunu merak ettim serklaj olacak mı senin
Doktorunuz mu önerdi oceanı? Ben elenatal 2 kullanıyorum onda d vit varmış doktora sordum ekstradan kullanmana gerek yok dedi. Magnezyumu bana da vermedi gerek duymadı sanırım yani öyle umuyorum.Ben ocean mummy kullanmıştım daha önce şimdi folik asitim bittiğinde yine buna başlıcam ocean d vitamini kullanıyorum daha önce magnezyum kullanmıştım bunda kullanmıyorum
her 3 ayda değişiyor diye hatırlıyorum. Hatta doğum sonrası da elenatal kullanılıyordu 4'tu galiba.Gebelikte sadece elenatal 2 kullanılmıyor mu? 1 ve 3ü hangi aylarınızda kullandınız?
Elenatal 3 farklı versiyonla üretiliyor diye biliyorum. 1 gebelik öncesi gebeliğe hazırlık, 2 gebelik sırasında, 3 gebelik sonrası.her 3 ayda değişiyor diye hatırlıyorum. Hatta doğum sonrası da elenatal kullanılıyordu 4'tu galiba.
Kaçıncı haftadasınız?Ben Ocean mummy kullanıyorum kahvaltıdan sonra, ek olarak B12, akşam yemeğinde d vitamini ve uyumadan magnezyum.
19. haftaKaçıncı haftadasınız?
Anladım bana eksik mi verdi acaba ya magnezyum b12 neden vermiyor acaba?19. hafta
Belki B12 değeriniz çok iyidir, benim gebelikle birlikte düşmeye başladı, daha fazla düşmeden takviyesine başladım. Magnezyum her gebe kullanabilir bence, gebelere uygun bir formunu akşamları kullanmak her açıdan iyi. Bazı doktorlar takviye konusuna çok sıcak bakmıyor, ama bel ağrılarınız vs başladıysa magnezyum kullanmak iyi oluyor. Direkt kaslara etki eden bir şey malum.Anladım bana eksik mi verdi acaba ya magnezyum b12 neden vermiyor acaba?
Ay birazcık yürüsem azıcık mutfakta iş yapsam bel ağrım oluyor. Magnezyumu diyeceğim doktorumaBelki B12 değeriniz çok iyidir, benim gebelikle birlikte düşmeye başladı, daha fazla düşmeden takviyesine başladım. Magnezyum her gebe kullanabilir bence, gebelere uygun bir formunu akşamları kullanmak her açıdan iyi. Bazı doktorlar takviye konusuna çok sıcak bakmıyor, ama bel ağrılarınız vs başladıysa magnezyum kullanmak iyi oluyor. Direkt kaslara etki eden bir şey malum.
Ben sadece kadın doğumcuma sormuyorum, endokrin veya dahiliyeye de baktırıyorum![]()
Benim doktorum kalp atışı duymaya gittiğimizde magnezyuma başladı hiç ağrı çekmene gerek yok ben çok önemsiyorum dedi ve gerçekten çok şükür öyle pek kasık ağrım olmadı çok ayakta kalınca ya da uzun süre oturunca bel sırt ağrım oluyor o kadar o da ciddi boyutta değil. Ben hamilelik önceside magnezyum kullanıyordum aynısına devam ediyorum şuanEvet değerlerimi kontrol edip bana elenatal 2 ve demir takviyesi verdi 12. Haftamdan sonra. Ondan evvel sadece folik asitti. Magnezyumu birkaç kişiden daha duymuştum çevremde. Bana vermeyince tedirgin oldum aslında soracağım kendisine bunu.