• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Mide Bulantıları

Busskyaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
1
Merhaba 8+5 haftalık gebeyim. Mide bulantılarım aşırı derecede fazla ne yersem anında çıkartıyorum hiçbir şey yiyip içemiyorum su bile. Hamilelikte kilo alanların yanında ben şuanda 3.5 kilo vermişim ve mide bulantılarından ölüyorum resmen. Doktor prilam verdi fakat bende işe yaramıyor gibi. Bu süreci yaşayan var mı nasıl geçti neler yaptınız acaba?

Ekşi yeşil elma bana iyi geliyordu bunun dışında 14-15. Haftaya kadar sabır dışında bir çözümü yok

Bende 9 haftada 6 kilo vermiştim hamilelik benim için en zor zamanı ilk 9 ay 😂🤪 yeminle bu yüzden hamilelikten korkuyorum ama 3 kez hamile kaldım yani bende çözüm bulamadım

Yemek yemeyince kilo verince bebek büyüyemez gelişemez korkusu yaşıyorum resmen. 🤦🏽‍♀️

Ben de aynı sizin gibiyim. Kusarak uyanıyorum ve midem bomboş ona rağmen suyu bile çıkarıyorum

Yarın doktorum var bu konuyu mutlaka sorucam bu şekilde ben beslenemeyince bebekte benden beslenemicek gibi geliyor. Ne önerir ne yapar bilmiyorum

Doktorum merak etme 20. Haftaya kadar o senden beslenir kendini suçlama ama önemli olan iyi hissetmen tabi dedi. Prilam verdi günde 4 tane içiyorum ama ne fayda

Bende aynı ilacı kullanıyorum ama bende de hiçbir faydası olmadı. Doktor biraz daha güçlü olanlar var onlara geçeriz olmadı demişti

20. haftaya kadar mide bulantısı çekmiş biri olarak seni en iyi ben anlarım🥲 prilam da kullanmadım, doktorum sadece hayatta kal yeter dedi. protein içeren şeyleri yiyenleri bile görmek istemezdim. bu süreçte proteini bitkisel yiyeceklerden almaya çalıştım. hiçbir şey yiyemesem yoğurdun veya sütün içine yulaf koydum üzerine muz, dondurulmuş meyveler ve fıstık ezmesiyle yedim. bu biraz midemi ferahlatıyordu. bir de kışın ortasında bulduğum karpuz midemi acayip rahatlatmıştı. peynir, ekmek ve karpuz üçlüsünü yemiştim bi ara akşam yemeği niyetine🥲 ay bir de limonlu dondurmanın midemi ferahlattığını keşfetmiştim mide bulantımı azaltıyordu. sonra yemeğin yanında ağzıma her lokmadan önce limon sıktığımı hatırlıyorum😂 yemek yerken yanında içtiğim suya limon sıkardım. her yolu demiştim ben ya çok kötüydü. bir de kusmamak için yemek yediğim an uyurdum hiç vakit kaybetmeden😔 yemek dediğim de kesinlikle ev yemekleri değil bu bahsettiğim şeyler işte🥲

Limon bulantıyı çok rahatlatıyor. Sabah kalkar kalkmaz ekmek ya da tuzlu kraker gibi şeyler yiyin. Bulantı devam ederse limon suyu için bir iki kaşık

Leblebi ve tuzlu kraker... çantamdan, arabamdan ve ofisimden ayırmıyorum. can dostlarım oldular resmen

Yemek yemeyince kilo verince bebek büyüyemez gelişemez korkusu yaşıyorum resmen. 🤦🏽‍♀️
Oğlum 3600 kızım 3400 doğdu yavrum yemekle alakası yok ne yiyen insan gördüm 2 2.5 kilo doğdu kaldiki kilolu çocuk sağlıklı diye birşey yok acı içinde olsun derdi büyükler öyle olsun yeter

İnan ben serumlarla bitirdim hamileligimi 3 gün su içmeden yemek yemeden acile gittiğim günlerde oldu ben hiç çözüm bulamadım sadece 3. Hamileliğimde bir ilaç verdi artık dayanamayıp kullandım o biraz hafifletti ilaç ismi veremiyorum bana iyi gelen sana iyi gelmez hamilesin vebal alamam😔

Merhaba 8+5 haftalık gebeyim. Mide bulantılarım aşırı derecede fazla ne yersem anında çıkartıyorum hiçbir şey yiyip içemiyorum su bile. Hamilelikte kilo alanların yanında ben şuanda 3.5 kilo vermişim ve mide bulantılarından ölüyorum resmen. Doktor prilam verdi fakat bende işe yaramıyor gibi. Bu süreci yaşayan var mı nasıl geçti neler yaptınız acaba?
Arkadaşımın böyle olmuştu. Kilo vermişti ilk trimesterda sizin gibi, midesi bulandıginda limon yalıyordu o bastırıyordu biraz

Yarın doktorum var bu konuyu mutlaka sorucam bu şekilde ben beslenemeyince bebekte benden beslenemicek gibi geliyor. Ne önerir ne yapar bilmiyorum
Meditasyon yapabilirsiniz kendinizi sakinleştirmek adına, bebek bizim şu an yediklerimizden değil depolarimizdan beslenir, onceliikle kendinizi rahatlatin o her türlü besinini alır 🤗 kendinizi hiç stres altında sokmayın, arkadaşım da siz gibi geçirdi 3ayini ama ikinci trimesteri su an çok rahat geçiyor. Sizin de bitmek üzere :)

20. haftaya kadar mide bulantısı çekmiş biri olarak seni en iyi ben anlarım🥲 prilam da kullanmadım, doktorum sadece hayatta kal yeter dedi. protein içeren şeyleri yiyenleri bile görmek istemezdim. bu süreçte proteini bitkisel yiyeceklerden almaya çalıştım. hiçbir şey yiyemesem yoğurdun veya sütün içine yulaf koydum üzerine muz, dondurulmuş meyveler ve fıstık ezmesiyle yedim. bu biraz midemi ferahlatıyordu. bir de kışın ortasında bulduğum karpuz midemi acayip rahatlatmıştı. peynir, ekmek ve karpuz üçlüsünü yemiştim bi ara akşam yemeği niyetine🥲 ay bir de limonlu dondurmanın midemi ferahlattığını keşfetmiştim mide bulantımı azaltıyordu. sonra yemeğin yanında ağzıma her lokmadan önce limon sıktığımı hatırlıyorum😂 yemek yerken yanında içtiğim suya limon sıkardım. her yolu demiştim ben ya çok kötüydü. bir de kusmamak için yemek yediğim an uyurdum hiç vakit kaybetmeden😔 yemek dediğim de kesinlikle ev yemekleri değil bu bahsettiğim şeyler işte🥲
Benim arkadaşım da limonla bastırdı hep bulantilarini 😍

Back
X