• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte multivitamin

Sfmn29

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2023
312
81
28
Arkadaşlar gebeliğin 12.haftasındayım dün doktor folik asiti bırak dedi multivitamin yazdı her gün içilecekmiş ama bana fazla geldi daha sonrasında karaciğer enzimlerini yükseltiyomuş galiba kafam karıştı sizce her gün kullanılmalı mı ? Ben haftada bir kez kullanmayı düşündüm .Bide magnezyumda yazdı kramp ağrısı olmasın diye bir tane içtim ama ağrılarım zaten yok onun içinde erken mi yoksa ağrı oldukça mı içilmeli ?

magnezyuma ben 22. haftada basladım. multivitamini de gebeliğim boyunca kullandım. bir soeun da olmadı valla. tüm değerlerim iyiydi gebelikte. hatta doğurdum su an emzirdiğim için hala multivitamin kullanıyorum.

magnezyuma ben 22. haftada basladım. multivitamini de gebeliğim boyunca kullandım. bir soeun da olmadı valla. tüm değerlerim iyiydi gebelikte. hatta doğurdum su an emzirdiğim için hala multivitamin kullanıyorum.
Magnezyum kramplarnız olduğu için mi başladınız yoksa doktor dediği için mi

Magnezyum ben hep kullanıyordum gebelikte de bırakmadım. Kramplara iyi geldi.
Gebelikte bebek annenin vitaminlerini emdiği için kullanmanız sizin faydanıza. Ama emin değilseniz siz bilirsiniz. Saç dökülmeleri tırnak kırılmaları diş çürümeleri kemik ağrıları vs. Yaşarsanız anlarsınız…

Arkadaşlar gebeliğin 12.haftasındayım dün doktor folik asiti bırak dedi multivitamin yazdı her gün içilecekmiş ama bana fazla geldi daha sonrasında karaciğer enzimlerini yükseltiyomuş galiba kafam karıştı sizce her gün kullanılmalı mı ? Ben haftada bir kez kullanmayı düşündüm .Bide magnezyumda yazdı kramp ağrısı olmasın diye bir tane içtim ama ağrılarım zaten yok onun içinde erken mi yoksa ağrı oldukça mı içilmeli ?
Magnezyum yalnızca ağrım oldukça aldım ama multivitamini 12.haftadan itibaren aldım hergün. Neden bi zararı olsun ki? Değerleriniz çok mu yüksek? Doktor mutlaka kan değerlerine bakmıştır yazarken. Aşırı aşırı yüksek değilse bi zararı olacağını sanmıyorum çünkü bebeğe de sizin vitamininiz geçecek ekstra vitamine ihtiyacınız olacak bebek büyüdükçe.

Haftada bir mi?? Ben hala kullaniyorum, gerekiyor çünkü 4aylik olduk neredeyse. Gebelik boyunca bir gün bile es geçmedim. Gerçekten dişin saçın tırnağın dökülünce kolunu kaldiramayacak hale gelince anlarsin. Bebişin de olduğu kadar alır vitamin vücudundan. Yeter de artar.

Allah aşkına doktorunuza güvenin. Binlerce gebe görüyorlar, yılda binlerce kadın aynı yoldan geçiyor.

Bir kere içinde günlük bebeğe fayda sağlayan bir sürü vitamin ve bileşen var biri de folik asit. Bebeği düşünüp günlük dozunuzu alın lütfen.

Bir kere içinde günlük bebeğe fayda sağlayan bir sürü vitamin ve bileşen var biri de folik asit. Bebeği düşünüp günlük dozunuzu alın lütfen.
Arkadaşlar sakin olun fikrimi söyledim övüyosunuz farkındayım ama karaciğer enzimleri hakkında sorun yaşamamışsınız yaşayan insanlarda var onlardan duyarak konu açtım çünkü ilk gebeliğim ve fikre ihtiyacım var zaten kullanmaya başladım umarım sorunsuz şekilde atlatırız ilaç taraftarı biri değilim sadece bebğim için herşey

Arkadaşlar sakin olun fikrimi söyledim övüyosunuz farkındayım ama karaciğer enzimleri hakkında sorun yaşamamışsınız yaşayan insanlarda var onlardan duyarak konu açtım çünkü ilk gebeliğim ve fikre ihtiyacım var zaten kullanmaya başladım umarım sorunsuz şekilde atlatırız ilaç taraftarı biri değilim sadece bebğim için herşey

Karaciğerinizde bir sıkıntı var mı?
Oğlum karaciğer hastası. O bile doktor kontrolünde multivitamin kullanıyor. Yaşadık yani.
Kullandığınız her şey yan etki yapabilir yaparsa bırakırsınız düzelir.

Back
X