Gebelikte ne yenmemeli

Kahve sever123

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2019
18
4
16
Kızlar merhaba gebelikte yenmemesi gereken besinler var mı mesela kurban bayramından çıktık sakatat yenmemeli deniliyor
Birde hamile olduğumu bilmeden belki daha 1-2 haftalıkken tahminen kırmızı erik yemiştim tabi nasıl yediğimi hatırlamıyorum bir yerime sürdüm sürmedim hatırlamıyorum ..bu konuda bilgisi olan var mı çokta telaşlandırmayın beni kızlar

Sarkuteri urunleri, sakatatlar, midye, maydonoz, cig, fume et urunleri sushi vb. yememek gerekiyor diye hatırlıyorum doktorum oyle soylemisti. Bunun disinda cildinize surdugunuz kremlerin iceriginde de A vitamini bulunmamali.

Özellikle ilk 14 hafta paketli gıdalardan uzak dur canım. Çayı kahveyi azalt, bitki çayı doktora danışmadan tüketme. Çiğ et ve işlenmiş et ürünlerinden uzak dur. Bana doktorum bu konuda bişey demediği için biraz ciğer yemiştim, ki normalde hiç sevmem bir de karpuz kiraz gibi şeker seviyesi yüksek meyveleri çok fazla tüketme, hem ishale sebep oluyor hem şekeri yükseltiyor. Turşu istersen çok fazla yeme, onda da fazlaca tuz var malum. Hamur işi ve kızartma tüketimi sınırlı olmalı. Bazı balıklarda örneğin konserve ton balığı, yüksek miktarda cıva barındırabiliyor, balık yersen buna dikkat et. Haşlanmış yumurta çok faydalı ama iyi pişmiş olmasına dikkat et. Mayonez gibi çiğ yumurta içeren gıdalar tüketme.
Aklıma gelenler bunlar oldu. Sağlıkla kucağına alman dileğiyle

teşekkür ederim zaten çayı fln sevmem diğer dediklerinize de dikkate alıcam..3 yıl sonunda ilk gebelik olunca biraz telaş oluyor

O kadar çok takılma ya ben sadece ilk 3 ay çiğ et salam felan yemedim ondan sonra normal hayatıma devam ettim canın ne istiyorsa onu ye. Hani bazı şeylere dikkat etmek gerekiyor tabi çokta şey yapma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…