Gebelikte özel mi devlet mi

Postmodernik

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
948
596
303
merhaba hanımlar ben 5 haftalık hamileyim ama kararsızım devlet hastanesindeki doktorları mı özel hastanelerdeki doktorlarımı tercih etmeliyim bu konuda deneyimli olanlardan fikir istiyorum

bence iyi bi devlet hastanesi. kadın doğum üzerine. özele verecek paranız varsa hastaneye de bişeyler bağışlayarak aynı ilgiyi görmeniz mümkün.

Devlet hastanesindeki ebe ve doktorların deneyimi, pratiği fazla. Özel hastaneler parası olana bakıyor. Devlet hastanesindeki ebe ve doktorlar sürekli ve sıklıkla doğum yaptırdıkları için biraz acımasız oluyorlar, özeldekiler ise paralı hasta olduğun için azarlayamıyor seni. Devlet hastanesi doktoru genelkle doğumuna girmiyor, ebe yaptırıyor(normal doğum). Özelde ise doktor doğuma giriyor genellikle. Devlet hastanesinde erkek refakatçi alınmıyor, özelde ise çoğunlukla alınıyor.

Şu an hangi hastane, hangi doktor demek için çok erken. Ben süreç içinde 3 farklı doktora gittim. İkisi özel, biri devlet hastanesindeydi. Özelde yaptım, eşim sancı çekerken yanımda olsun diye. Pişman da olmadım. Ama devlet hastanesindeki ebelere de güvenmiştim. Ebelerin verdiği eğitimlere katılmıştım, az çok tanışıklık olmuştu. O yüzden devlet hast ve özel hast doktorunu paralel yürütmenizi ve ebelerin ücretsiz verdiği eğitimlere katılmanızı tavsiye ederim. Gebeyken herhangi bir sorun esnasında, farklı hekimlerin fikirlerine ihtiyaç oluyor çünkü.

Hamileyken devlet hastanesinde iyi bir doktora gidip tahlillerimi orda yaptiriyordum. Gebelik egitimlerine katiliyordum. Ozelde de iyi bir doktorum vardi dogumumu o yaptiracakti. Cift doktorla ilerledim.

ıkıncı bebegıme hamıle olmama ragmen ılkı kadar acemı ve heyecanlı ne uapması gerektıgını bılmez haldeyım, konuyu takıpteyım :)
kızım yurtdsında dogmustu ondan buranın sıstemını hıc bılmeden alısamadan ıkıncıyle karsılastım, bıcok hastane gezdım; devlet, egıtım, ozellerden bıkactane, ozel muayenehane.
Tanıdıklar vasıtasıyla gıtmeme ragmen egıtım hastanelerınde aradıgımı bulamadım bırısı harıc, oda uzakta oldugu ıcın gıtme sansım yok.
Benım sıkayeım kalabalık omaları, doktorların malum yogunluktan yeterınce ılgı gostermemlerı, erkek refakatcı, coklu sancı odaları, belkı yıne coklu dogum sonrası odalardı. Tek kısılık odada kalma ıhtımalınızde varmıs tabı ama sancı odası dedıklerı yerde tek olma luksunuz sanırım yok, yogunluga baglı.
Ozeller malum pahalı, uygun olanlar devlet hastanesı gıbı zaten.
Ben paradan gectım suan doktor arayısındayım. Bırısınde karar kıldm sayılır. Ozellıkle magremıyete ozen gosteren ahstane arayısındayım ayrıca. epıdural dusundugum ıcın guvenılır anestezı uzmanı arayısımda var tabı.
Tabı ayrıca bunca seyı kafana takmayıp mılyonlarda kadının da yaptıgı bu dogumu komplıke hale getırmesen cnm dıyorum kendıme :)

özelde prensesler gibi ilgi görürken devlette ne var yani büyütmeyelim herkes doğuruyor sıradan bir durum havasına giriyorsunuz.

Bulduğunuz şehirdeki hastanelere bağlı diyelim. Rahatlık istiyorsanız kesinlikle özel, ancak her halukarda sezaryen yapma çabasındalar bu da bi gerçek. Farketmez diyorsanız özel tercih edin. Ben devlete gidiyorum ama özelden çok farkı yok doktorumu seviyorum hemşireler çok dikkatli sekreterler bile çok saygılı. Ama maddi imkanım yeterli olsaydı özel tercih ederdim. Bebeğimin odasını süsleme hayalim var burda da yapabileceğimi umuyorum.

Istanbuldaysan devlet hastanelerine hic bulasma derim.
Gerci zaten randevu bulamiyorsun.
Mecbur ozele gidiyorsun.

Hep özele gittim memnunum
Sana hamileliği sevdirecek kendini iyi hissettirecek güven sağlayacak işinin ehli bir doktor bul.

merhaba hanımlar ben 5 haftalık hamileyim ama kararsızım devlet hastanesindeki doktorları mı özel hastanelerdeki doktorlarımı tercih etmeliyim bu konuda deneyimli olanlardan fikir istiyorum
Önemli olan iyi bir doktor bulup doktor doktor gezmektense tüm kontrollerini tek bir doktorun yapması. Yeni doğum yapmış biri olarak söylüyorum bi endişeye kapıldığmda ters bişeyler farkettiğimde anında doktoruma yazıp bilgileniyordum. Doğum yapacagım zamanda özel olduğu için ailem yanımdaydı odamı istediğim givi süsledim tek kişilik oda ve ailem benimle bir gün hastanede kaldı. Devltte doktor numara vermiyor, doğuma gidince tek basına içeri alınıyosun kac saat sonra doğum yaparsan artık ve gece ise eşin girip göremiyor odada kac kişi oluyor bi özelliği olmuyor

Maddi durumla alakalı bence. Durumlar iyiyse kesinlikle özel. Yoksa tahlilleri devlette yaptırıp, dogum için özele gidilebilir

İki hamileliğimde de özel hastaneye gittim. Maddi sıkıntın yoksa tabii ki özel hastaneye git.

Şuanda 2. Çocuğuma hamileyim ve doguma az kaldi. Devlete gidiyorum. Doktorumdan cok memnunum gercekten çok çok ilgili. Sanırım dogumumuda orda yapicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…