Gebelikte pıhtılaşma

Tesekkür ederim kaç haftalık bebeğiniz sağlıkla kavuşursunuz inşallah
Rica ederim daha çok yeni 5 haftalık ne olacağı bilinmez ama ortada sorun varken çözüm bulmaya çalışan/ yol gösteren bir doktor olduğu için bunda içim daha rahat. Umarım sağlıkla dünyaya gelir ve isteyen herkese Allah nasip eder

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun. Bende de pıhtılaşma varmış 2 kayıpla öğrendim ve hem genetik hem pıhtılaşma testi yaptırdım. Pıhtılaşma mthfr 11298c heterozigot, pai 4g/5g ben de 4g/4g homozigot. Buna rağmen hep gittiğim doktorum hamile kalırsan ne kan sulandırıcı ne de aspirin kullanmana gerek yok dedi genetik doktorlarından da fikir almış… Hemen doktor değiştirdim ve şuan 5 haftalık hamileyim perinatolog bu gittiğim ve hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez günde 2 kere 0,4 oksapar iğne ve koraspirin kullandırmaya başladı. Ek olarak progestan.
Demem o ki önemsemeyen doktordan uzaklaşın zaten hamilelikte pıhtılaşma artıyor bir de mutasyon olunca kan sulandırıcı şart. Gerek yok diyenleri anlamıyorum. İlk hamileliğimde kese etrafında büyük bir kanama alanı vardı bu doktora kan sulandırıcı kullandığım için yine aynı şey olur mu diye sorduğumda kanama olmaması için de kan sulandırıcı iğne kullanıyoruz dedi..
Aynı genlere bende sahibim .Bende 06 igne aspirin 150 vermişti. Bana da önemsiz diyen dr lar olmustu

Aynı genlere bende sahibim .Bende 06 igne aspirin 150 vermişti. Bana da önemsiz diyen dr lar olmustu
Ben anlayamıyorum bu durumu nasıl emin konuşuyorlar o kadar pıhtılaşması olup iğne kullanıp 4-5 kayıp üzerine bebek sahibi olan insanlar var… Umarım siz de sağlıkla kavuşmuşsunuzdue bebeğinize🙏🏻

Arkadaşlar test sonucunda (MTHFR 1298 homozigot) olan birde ( paı-1 4g 5g sonuç 4g 5g) anlamadım budamı pıhtılaşma ama bu sonuçlar çıkıp sağlıklı gebelik geçirip yavrusuna kavuşanlar varmı doktor çok önemli değil sırf bu düşük yapmaz dedi asprin kullanabilirsin dedi henüz gebe değilim ama olursa inşallah kullanmalı mıyım gereklimi değilmi anlamadım bu sonuçları olanlar gebelik yaşayanlar varsa yazarsa sevinirim
Pıhtılaşma faktor bozukluğu olayı çok can sıkıcı birşey babamdan bana ve kız kardeşime geçtiğini biliyoruz ve gebeliklerimizde mutlaka ecoprin kullanıyoruz hatta şöyle anlatayim 2 gebeliğimde de kullandım 90 kg üzeri olunca 30. Haftadan sonra kan sulandırıcı iğneye devam ettim doğumdan sonraki takip eden 3 hafta boyunca kullandım kız kardeşim gebeliğinde eğer kan sulandırıcı kullanmasaydi şu an bebeği Allah korusun gitmişti vücut bacağa pıhtı atınca hem ecoprin hem de ektra kan sulandirici iğne kullanmaya basladi . Yani uzun lafın kısası doktorun onerdiyse mutlaka kullan çünkü vücut pıhtısı önce bebeği bulur öldürür açık ve net

Ben anlayamıyorum bu durumu nasıl emin konuşuyorlar o kadar pıhtılaşması olup iğne kullanıp 4-5 kayıp üzerine bebek sahibi olan insanlar var… Umarım siz de sağlıkla kavuşmuşsunuzdue bebeğinize🙏🏻
Evet canım şükürler olsun bir oğlum var tabi benimde düşükler oldu.. akıllarına direk genetik geliyor ondan düşük olmuştur diye

Benim de mthfr 1298 homozigot canm ben hem iğne hem ecopirin kullanıyorum ayrıca b 12 doğuma kadar kullanmam gerekiyo
Merhaba benim de aynı genim homozigot çıktı malesef. Siz iğneye gebelik oluşunca mı başladınız acaba? Doktor bana gebelik oluşana kadar coraspin ve b12 kullanmam gerektiğini söyledi. İğneyi gebelik oluşunca dedi ama korkuyorum yine erkenden kaybederim diye

Merhaba benim de aynı genim homozigot çıktı malesef. Siz iğneye gebelik oluşunca mı başladınız acaba? Doktor bana gebelik oluşana kadar coraspin ve b12 kullanmam gerektiğini söyledi. İğneyi gebelik oluşunca dedi ama korkuyorum yine erkenden kaybederim diye
Evet gebelik olunca başladım iğneye daha öncesinde folik asit hariç hiç ilaç kullanmadım. Gebelik olunca hemen ecopirin iğne ve b12 başladı doktorum. Merak etmeyin bişey olmaz artık allahın izniyle

Pai 4g 5g heterezigot demektir. Yani bu da pıhıtlaşma ama homozigot kadar yoğun değil. Bazı doktorlar pıhtılaşmayı pek önemsemiyorlar ama siz bu sonuçlar hematolojiye de gösterin. Hamilelik durumunda ilaç kullanmanız gerekebilir.
merhaba. bari beta glikoprotein 2 lgm yüksek çıkmış. bu da gebelik kaybına sebep oluyor mu ?

Back
X